KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, October 31, 2010

COntest Mortar Board: The Beauty In Ugly

Hari ni seperti biasa...lepak kat rumah dari pagi tadi lagi smpai la skunk..
(hari ni kan cuti umum 2k negeri kelantan)..
mengadap laptop je kerja..
buka FB..layan blong..bla..bla..blaa..
heheehee..
layan punya layan..
ada la sorang sumandak talawa ..ajak aku suh join contest mortar board ni ha..
heheh...memandangkan aku baru je lepas konvo...
cam minat je nak join ni haaa...gambar2 konvo pun banyak..tp xd yang ugly...semuanya beauty..(kah100x perasan siooot)
hadiah pun cun beb...cermin mata tuuuuuuuu...ada brand lagi...
aku bab cermin2 mata...minat giler... :P
sementara masa masih ada...(tarikh tutp sblm jam 12 mlm ni)
jom kita tgk step2 @ syarat2 penyertaan:



1)Follow blog E.D.Y
2)Copy banner contest, paste pada entry contest anda dan linkkan terus ke entry contest ini
3)Buat entry dengan tajuk " CONTEST MORTAR BOARD : The Beauty In Ugly "
4)Upload SATU sahaja gambar convocation anda yang terbaik

ATAU

Untuk mereka yang belum convo/tiada gambar convo...
Buat ucapan tahniah convocation paling unik untuk tuan punya blog/kawan anda (tidak melebihi 30 patah perkataan).
(pilih salah satu, kalau nak buat dua2 pun boleh, tapi mesti dalam entry berasingan)

5)Tinggalkan link entry anda pada bahagian comment entry contest mortar board
6)Tag seorang atau lebih rakan blogger lain. (makin ramai kene tag, makin cerah peluang nak menang)

tarikh tutup penyertaan : 11.59 PM (31/10/10)

So... i choose to post dis picture 4 dis competition...hiiiiiiiiii...



why i choose dis picture??? sebab sy rasa sy cantik dalam gambar ni..( hahah..poyo jer)
hehe..time konvo hari tu xbanyak pic ngn kengkawan aku ambik..ni yang mana terserempak je ni..huhuhu...kalut nak balik...konvo sesi petang..lewat habis..xsempat nak jelajah cari semua kengkawan..
kawan aku ni namanya shikin..
kawan satu platun..kami kat UPSI masuk SUKSIS..
so.. 3 tahun kami 'berkeluarga' dalam keluarga SUKSIS>.
dia juga pernah jadi rumet aku selamat setahun..
nice to be her frens... happy go lucky gurl...muaaaaaaaaaahhh!!! cayunk ckin..:)

utk memenuhi syarat yang ke-6..
maka aku akan tag la kawan2 aku yang ada blog...hehhee...:)

Aester,
phia comey
Maria elena yang nakal (hehehe)
Sikin
iqashah
ayumi
nora
joe terpacak
afiq
gadis gendut

dan...........semualah...xkira dimana jua anda berada..hehhee...

okies..dats all 4 dis entry....babai....

Jom join contest ini sementara waktu masih ada...:)

Go More Kelate Go More....




~Penyokong kelantan yang membanjiri stadium: 30,000 penyokong N9, 60,000 penyokong kelate~

"gomo kelate gomo"

e2lah slogan kata yang selalu kita dgr utk negeri kelate (slogan kata ke nih???hehe...)
kalah menang adat permainan..
walau apa pun situasi dan keadaan yang berlaku pada Red Warriors.. mereka tetap GAH dengan penyokong2 yang setia bersama mereka dan juga semangat yang kental dalam arena sukan (betul dop ayat ni??? huuuu)



setelah sekian lama...(40 tahun lamanya menanti)
akhirnya...
tarikh keramat... 30 OKTOBER 2010...
membuktikan segalan2nya..
membuktikan bahawa... THE RED WARRIORS mampu untuk membawa pulang trofi kemenangan iaitu PIALA MALAYSIA.. sekaligus mencatat sejarah yang paling manis buat negeri Kelantan....
Tahniah buat pasukan pahlawan merah..
inilah hadiah buat Sultan baru negeri Kelantan, hadiah buat Menteri Besar Kelantan..dan Hadiah buat penyokong2 kelantan..hehehe

~Wei..ni hok aku lah..:kata indrA...:) ~


~Hadiah Buat semua..TAHNIAH RED WARRIORS~


Teruskan perjuangan...semoga Red Warriors tetap utuh, tetap gah.. buat selama2nya..
Hidup Kelantan!!! ... :P hidup RED WARRIORS!!!!! :)

Saturday, October 30, 2010

Zzzzzzzzzzzzzzzzzz.............

sebenarnya....aku tak taw apa yang aku nak buat ni....
dari pagi lagi....pas solat subuh.. aku tak sedap hati..
tak tahulah apa hal yang menyebabkan hati aku tak sedappp (mabe Kelantan menang kot malam ni..)... huhuhuhu...

jam 6:30a.m.. aku dah bersila depan laptop ni...sampaila skg..jam 9:30a.m
Honestly..... aku sedih,,keciwa...tertekan...terkeliru..terkecamuk..dan sewaktu dengannya.... dan honestly... aku tak taw apa yang sebenrnya ada dalam kepala aku ni...
semua bercampur aduk.....

kenapala aku jadi "JIWA" macam ni...
kenapala hati aku tak tenteram...
selalu mimpi benda sama..
kadang2 mimpi yang aku suka..
kadang2 mimpi yang betul2 buat aku merana..
GOD...help me...

aku tak suka hari cuti...(jumaat&sabtu)
Kalau boleh..hari2 aku nak kerja...
huhuhu..
cuti sekolah dah nak hampir..
maknanya tinggal beberapa hari jela lagi 2k aku bertugas sbg guru ganti..
Posting xtaw bila lagi..so ..
aku tak taw pas cuti sekolah ni nak kerja apa pulak..
aku betul2 tak suka cuti...
aku nak kerja 24jam (mcmla aku larat sgt..haha)
aku rindu kerja dulu..as a CASHIER kat MYDIN MALL..
kalau shift pagi..aku akan pg kerja jam 7.30am dan balik rumah jam 6:30 am..
kalau shift malam plak..pg kerja jam 1:00pm..dan balik rumah jam 12:00am...
masa aku terhad..
so..xd lah aku jadi "JIWA" macam skg ni...huhuhuuhuh...

Tuhan..aku tak bersalah dalam hal ni..kenapa aku di uji sebegini..
apapun...aku pasrah segalanya..
aku tahu..aku tak bersalah...
aku tahu sapa diri aku..
dan..yang penting..
Tuhan tahu apa yang berlaku...
Tuhan tahu jalan ceritanya..
Tuhan tahu derita hidupnya..
Tuhan tahu..SEGALANYA...


..Aku sayang dia..selamanya..

Sunday, October 24, 2010

FeVreT oRang duLu2....

4:57pm: NinaAz baru lepas makan tgh hari...hehehe...

Menu utama: Nasi putih, Budu, Sambal belacan, lemak daging..

hah???lemak daging???? hehehe...yaaaa...lemak daging...

gulp!...

first time aku makan lemak daging ni..sebelum ni..aku juz tengok jer family aku makan..lemak daging adalah fevret turun temurun family mama aku..nenek aku memang suka lemak daging ni..(bukan lemak ayam taw)kalau p pasar..dia siap beli lagi..(kalu aku..buang je..huhu) cara nak masak..senang je....tumis bawang...taruk lemak...letak minyak sikit..huuuu...

but..abah aku paling pantang tgk lauk ni..pantang marah..bukan pantang suka...hehe, dia cakap bahaya makan...tp mama plak cakap..

"tak pe..bukan selalu..sekali sekala..lagi pun..pas makan..kita minum la air suam..janla minum air sejuk"..hehhee...baiklah mamaaaa....

bagi aku...lemak daging ni..best..lembik2..kenyal2..umpppHHH la jugak...tapi...cukuplah sekali untuk setahun aku makan lauk ni...hehehe....

amacam kawan2??? nak cuba ker...?? try laaa...rugi kalo xpernah rasa...

~LemAK Daging..~

Saturday, October 23, 2010

Ohhhh...mAtAkU...

layu...kusam...lebam...xbermaya....
inilah masalah y aku hadapi skg ni..
xtaw kenapa semenjak..dua menjak..tiga menjak ni..
aku rasa macam xcukup tido...
padahal pas solat isyak terus je mengampai..
huhuhu....
semakin hari ..aku tgk muka aku ni cm xboleh blah..
terutama sekali mata aku..
aduuuyaiii...
>>DISLIKE<<

haaa...belek2 punya belek..rasa berkenan plak..
rasa nak cuba...
ada sape2 yang pernah cuba tak???
amacam??
berkesan tak??
huuuuuuu...
aku xpasti apa beza yang kuning ngn y hijau ni..
aku main bedal je beli...


hehehe...
tak sabar nak cuba malam ni...harap2 esok mata aku ok..
(ceh! mcm la benda ni majik..adeiii~)
but...cm ner nak pakai yer??..
perlu ke aku urut ngn taangan??ke juz roll je kat bawah mata tu//?
lupa plak nak tanya..
hehe..suka hati je lah..janji aku pakai..
okies..
macam manalah mata aku pas ni...(mula berangan...zzzz...)

ok da..........kita tgk hasilnya selepas 2 minggu...(ada hasil ke???)...tungggggggggguuuuuuuuuuuuuuuu....:P

Friday, October 22, 2010

Wednesday, October 20, 2010

Jambori Basikal Lasak UPSI 2010



Salam perpaduan.....
Untuk entri kali ni....
hanya sekadar untuk menyatakan..

..TAHNIAH..

buat Chentry Danish Dumpong...
kerana...dengan jayanya...dengan bersungguh2nya..
mengayuh basikal..sehinggalah berjaya mendapat pertama
dalam JAMBORI BASIKAL LASAK UPSI 2010...
walaupun basikal abang ******...abg tetap semangat kayuh..hehe..



semangat ni kayuh...:)


Tahniah sawoku..
hehehe....
nanti hadiah tu kongsi2 la yea...$$$$$$$ (^_________^)

danish and the geng..

~Hidup mesti semangat selalu..no matter what!!~

Ujian Personaliti...???

hurm....
hari tu da try check ni..
but xberjaya..
tetiba lak check balik ni...
ada plak dah..
ish..
pelik2..
apa pun..
hurmm...
try je la g kan..
rezeki kita xtaw mana2 lagi...
keputusan posting pun tara kuar ag ni..
hehehe...
adeh...



Nama : NINAAZ COOKIES
No. Kad Pengenalan : 860909xxxxxx
Subjek : MATEMATIK
Penilaian Sesi 1 : Ujian Personaliti
Tarikh Ujian : 23 Oktober 2010
Tempat Ujian : MAKTAB RENDAH SAINS MARA PASIR TUMBOH
16150 PASIR TUMBOH KELANTAN. NO TELEFON
Masa : 11.00 PAGI
Keperluan : Alat Tulis Pensil 2B dan Pemadam


Makluman :-
1.Calon yang memohon jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah (PPPS) perlu melalui 3 sesi penilaian dan tapisan sebelum di tawarkan jawatan Guru/Pensyarah MARA
2.Sesi penilaian tersebut adalah seperti berikut :-
Sesi A : Menduduki Ujian Personaliti
Sesi B : Micro Teaching / Amali Pengajaran
Sesi C : Temu Duga

3.Calon yang berjaya dalam ujian personaliti sahaja yang akan dipanggil ke sesi penilaian Micro Teaching/ Amali Pengajaran.
4.Calon dikehendaki membuat semakan dari semasa ke semasa di laman web mara.gov.my bagi mengetahui status panggilan layak atau berjaya ke sesi penilaian seterusnya untuk mengetahui maklumat mengenai pusat dan masa penilaian.
Nota :-
1.Tarikh ujian ialah pada 23 Oktober (Sabtu) masa seperti di makluman diatas.
2.Calon yang menduduki kertas Ujian Personaliti dikehendaki membawa slip panggilan ini sebagai bukti menduduki ujian.
3.Format ujian adalah berbentuk soalan objektif, masa yang diperuntukan ialah 45 minit, calon hendaklah hadir 30 minit awal sebelum masa ujian.
4.Kertas ujian tidak dibenarkan dibawa keluar dari dewan peperiksaan dan tidak dibenarkan menulis atau menconteng pada kertas soalan.
5.Sebarang masalah atau pertanyaan sila hubungi urusetia Bahagian Sumber Manusia MARA di Unit Pengambilan dan Penempatan di talian 03 2691 5111 samb: 1836/1838/3693



APA ITU PERSONALITI....HEEEEEEE....:)

Monday, October 18, 2010

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Matematik..

Alhamdulillah...
hari ini..
detik bersejarah..
setelah 4 tahun berhempas pulas..
menghabiskan pengajian di Universiti tercinta..
akhirnya..
tanggal 15 oktober 2010..
i'm graduate!!!>...hehehee

detik2 ini..akan tersimpan kemas di memori..
buat selamanya....:)

>>..TAHNIAH UTK DIRI SENDIRI..hehe..<< ~perarakan masuk ke dewan SiTC~


~Yeay!! dah graduate!!...baru kuar dewan ni...hehe~




~Keluarga tersayang...~




~bersama teman seperjuangan...~




~ Studio & Stage Pic ~
~thnx so much dear.....for d cute bear n d nice card, n everything!!!~






syukur..
terima kasih padaMU ya Rabb..
terima kasih pada ma ngn abah..
tak sia2 hantar anakmu ni belajar..
berjaya jugak tamat pengajian dengan baik..
terima kasih sawo tercinta..
sentiasa ada dcc saat di perlukan..
terima kasih pada teman2..
berjuang bersama2 sepanjang berada di alam pengajian..
dan..
terima kasih pada semua yang terlibat..
cayang semua!!!!!!!muaaaaaaaaahhhhxxxx!!!!

Andai dia tercipta untukku...

Mengimbau kenangan lalu.....
13 Oktober 2009...
masih segar dalam ingatan..
masih lagi terngiang2 di telinga ku ini..
saat itu..*****
hehehhe....
akan ku simpan sebagai memory y cukup indah dalam kamus hidupku...

Terima Kasih Tuhan..
kerana menghadirkan dirinya dalam hidupku..
aku betul2 bersyukur dan menghargai apa yang KAU berikan padaku ini..
andai dia tercipta untukku..
aku redha...
dan andai dia bukan tercipta untukku..
aku pasrah pada ketentuanMU..
kerana ku tahu..
jodoh itu terletak di tanganMU ya Rabb...
Namun...
aku hanya mampu untuk berdoa..
semoga ada jodoh di antara kami berdua..
sampai2....
Amin...amin...

selamat ulangtahun yang pertama...Danish&Nina...


sepanjang tempoh ini..
telah banyak suka dan duka kami lalui...
pahit dan manis bersama..
tohmahan..
kata2 hinaan..
caci mencaci..
memang hubungan kami sungguh di benci..
Alhamdulillah...
kami masih lagi bersama..
cekal mengharunginya..
pernah 3 minggu aku berendam air mata..
tatkala aku di uji..
sungguh berat dugaan itu..
terima kasih Tuhan...
KAU berikanku kekuatan...
KAU berikannya ketabahan..
Aku bersyukur padaMU...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hari ni...
hari ke-2 aku di tjg malim..
boleh laaa jalan2 KL...
mana taw..
pas ni kena posting sabah ker..brunei ker..singapore ke..
jenuh lama laa plak nak merayap kat KL..hehehe...

nasib ada sawo kat upc ni..
bleh laa jadi peneman setia..
alang2 ari ni 13 oktober..
hehee....
celebrate terus ah..
sekali harung..
xyah dua kali...

dalam jam 3;30pm..
bertolak p KL..
naik bas je la..
best ape..
lama da xnaik bas p jalan2 kL dr tjg malim ni..
hehhee...

sampai sana..terus jalan kaki ke Times Square..
igt nak p mid valley..
malas la plak nak naik lrt...
hehe..
p yang dekat je la...

motif utama: nak tgk wayang!!!..hehe..
but..xtaw nak tgk citer ape..
igt nk tgk eat pray love..
but ade org ckp xbest..
so..last2..
tgk laa...citer...

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK 2..

hurm...best lagi jangan pandang belakang congkak 1..(byk songeh la aku ni..hehe)

habis wayang..
p merayap cari makanan plak..
dari semalam nak makan kek..hehhehe..
nak makan kat secret recipe..
budak comey tu xsuka..
manis katanya..hhehehe...
seb baik jumpa gak kedai kek ni ha...
ambik 2 potong udah ler...byk2 kang xhabis..
ni pun xhabis makan..huhuhu...
seb baik perut budak comey tu besar (adeh..jan mara)

~yang ni xsedap..but budak tu ckp sedap..(ala..dia y pilih kan..hehe)


~Yang ni sedap..budak tu pun ckp sedap..(ehem2..tgk tangan la beb)


~baju putih...kek pun putih..ekekeke~


~comeynye kek ni..mcm tuan dia..hahah..(koya mu..)~


dalam jam 9mlm...
berjalanlah kami menuju ke stesen bas..
huhuhuhu...
aku ni...penakut sikit..
nak lintas jalan pun takut..
jalan dalam gelap pun takut..
lagi22 kalo nampk orang gelap.huhu..
sori yea wak...
saya sebenarnya takut..
sebab tu malam tu sy jadi mcm tu..
xd niat pun nak terguris kan ati wak..
sy tahu wak terasa ngn saya..(ceh3..ayat..xblh blah..hahaha)

hurm..
aku ni..
byk songeh..
kadang2..di gelar 'kalut'..
hurm..nak wat cm ner..da mcm ni aku..huuuuu..(T________T)
sabar je la yea wak..
hehehe...
terima kasih wak...
sentiasa bersabar ngn saya...
siap bg kata2 smgt g tu..
cayala wak..cayunk wak!!..hehee... (^_^)

lastly...
semoga..
segala apa yang kami lalui selama ini..
akan menguatkan lagi hati nurani kami..
semoga..
hubungan ini..
akan menjadi..
satu ikatan yang SAH...satu hari nanti...
cukuplah menghukum kami..
cukuplah memfitnah diri ini..
sesungguhnya..
aku manusia biasa..
berikanlah kami peluang utk kami melalui kehidupan ini dengan sebaik yang mungkin..
hanya ALLAH saja yang tahu jalan ceritanya..
hanya ALLAH saja yang tahu baik buruknya...
biarlah ALLAH tentukan segala2nya...

Tuhanku, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu


~menghitung hari...menanti saat e2....~

Sunday, October 17, 2010

Kenangan sebelum hari jadi..

Alhamdulillah..hari ini..
dengan selamatnya aku sampai di bandaraya Tanjung Malim ni..heeee
syukur...

Hari ni jugak ada RAPTAI 2k Istiadat Konvokesyen yang akan berlangsung pada 15 oktober ni...
bertempat di Dewan SiTC UPSI....

setelah sekian lama xdapat jumpa kawan2..
hari ni...
aku dapat jumpa ngn geng2 SUKSIS ..fuh..gempaq laa..
pa lagi bila ramai2 kumpul kat pejabat SUKSIS..
dari pagi..sampai petang..
macam2 hal..mcm2 songeh..

pas raptai..terus je g serbu pejabat suksis..
bergambar sakan..
TQ Danish...seharian jadi cameraman yang xberbayar..
hehee...
sweet memory...

..ABADIKAN KENANGAN INI UNTUK SELAMANYA..

~ riuh rendah pejabat SUKSIS..da xmcm pejabat dah..heeee~


~SUKSIS tetap d heartiey...:)~


~mOTOKU cayunk~


~Ulat2 buku..(T_T)~


~pentas keramat~


~taman pokok..hihhi~


~kami~




walaupun panas terik...
still lagi memberikan pose y terbaik ...
hehehe..
TERIMA KASIH pada cameraman..
setia mengikut kemana saja kami pergi..
sentiasa mengukir senyuman..
walaupun berpeluh2 snap pic kami..
hehheee....
kesian budak comey tu kan...

terima kasih juga pada kawan2ku yang cukup sporting..
hehehe...
okies...
jumpa lagi di hari bersejarah nanti..
15 Oktober 2010..
~coming soon~