KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Tuesday, November 30, 2010

Syilasyira 1st Giveaway

Let's join dis contest!! yuuuuuhuuuuuu
(^________^)



interested with dis contest???
u can click on d banner above..
have a FUN!!
and.. Gud LARK..:)


~Wish me LUCKY one..lalalala~

Adrini’s First Anniversary Contest

Haii my fren..
let's join dis contest yaaa!!!dis contest is for Adrini’s First Anniversary
if u want to join it.. juz follow the rule..
u can click at the banner above.. so u can see it..
have a FUn!!
Hope we are the LUCKY one! :)

here is the Adrinis online shop.. Gud Job's Mum.. i'm proud of u..

http://www.adrinis.com

Check dis out~
the generous Sponsors for Adrini’s First Anniversary Contest


http://geniusbabyonboard.blogspot.com
http://www.patiperfume.com
http://www.blingboutique.biz
http://shakleetrialpack.com
http://akiikastore.blogspot.com
http://fxonlineshop.blogspot.com
http://clothdnz.blogspot.com
http://bonitaclub.blogspot.com

orait bebeh...
done!!..
GOOD LUCK!!





Monday, November 29, 2010

SMK Seksyen 11, Shah Alam


(^_^)
Tak sangka ..
Tahun depan...still lagi dekat dengan tanakwaguku..
setelah 6 bulan jauh terpisah..
kerana jarak e2 y memisahkan kita..
akhirnya..tahun depan.. kurang sikit jaraknya..
hehehe...
and hopefully..after done his practical..he still beside me.. forever..
Cheras--> Shah Alam..
Shah Alam--> Cheras..
Aku rasa tahun depan aku akan mahir Jalan KL,, jalan Selangor..
hahahhaha....dah la kaki jalan dua2..
lepak je kerja..kesana..kemari..pusing sana..pusing sini..
tp kena igt..batas2 kena jaga (pesan mama)
yup!! i'll do mum..
mum..can i marry??? warggghhh!! soalan cepu mass...
bukan apa.. actually.. i want to..get away from d sins..
i know dat ..bila dating..kena bawak muhrim sama..
kalo kat kampung..boleyla bawak muhrim sekali..
kalo kat sana?? erm.. t aku heret housemate aku sekali.. :)
and Now... whatever it is.. i'll do..
i will wait for u..and everything happens.. i hope we still together .. forever..
GOD... only YOU Know this story..


pray for US...love him very much....

Anugerah Pendidikan Cemerlang,,

Vroomm...vroomm..hehehe..(bunyi motor posmen)
hensem nye abg posmen tu.. (baju je la hensem)..ekekeke.. :P
hari ni posmen bawak dua keping surat..
pertama..surat dari Avon (aku kan ahli avon)
kedua..surat dari Koperasi Muslimin Malaysia berhad..
xcited aku nak bukak surat kedua tu..
tup..tup..
Alhamdulillah.... dapat sumbangan ikhlas dari Koperasi Muslimin Malaysia berhad..

(^_^)

Terima Kasih yang tak terhingga..
Aku tak pandang nilai yang di terima..
tapi aku betul2 teruja dan terharu bila usahaku memerah keringat selama 4 Tahun berada di UPSI di hargai dan di rai bersama... TQ.TQ.. hehehee

Sumbangan ni akanku simpan utk aku melanjutkan lagi pengajian ku pada masa yang akan datang...hehee (bole percaya ke SIMPAN??..ekekeke)

Terus setia bersama.....

syhhhh: Mudah2an.. bila dah duk area KL nanti.. Allah permudahkan urusanku utk terus mencari ilmu sehingga selamanya...

Sunday, November 28, 2010

GiVe Away...Sapa Nak Baju Nie???


SAPA NAK BAJU NIE!!!.
hehehe..aku nak!!!.. :P
Give Away yang menarik!..
pada kengkawan dan rakan blogger y lain y belum join lagi..
joinla skg..cepat2!! mana taw... LUCKY!! :)
** NinaAz da JOIN ni cik JUE..**

(^______^)

Saturday, November 27, 2010

WeDDing CeRemOny ~Wani & Naji~



Congratulation my Friend!!!!!!
Today is my pren wedding ceremony..

Happy Wedding Day hazwani & Naji..

May GOD bless both of u..

i'm happy for u my friend.. (^_^)

~Wanie~


Lovely Wedding..


~Sweet Couple Forever~

~We & Lovely couple~

~We & Princess~


"Two lives joined together..
Two hearts that beat as one..
As you begin your life together..
May all your days be filled with love..
& May all your dream come true!!
"


Thursday, November 25, 2010

Chocolate Giveaway


Giveaway Lagik!!!! :D
Kali ni giveaway dr CT plak..
Kalo rasa nak dapatkan coklat (xtaw lagi coklat ape)..
Jomla Join CHOCOLATE GIVEAWAY ni...weeee~~~

Utk maklumat lanjut..sila Klik-->naufalnnureen


Tarikh tutup penyertaan : 25-12-2010

~Coklat..coklat..coklat... (^_^)~

Wednesday, November 24, 2010

Jadual Kelas Masakan


Kelas Kek:
1) Collata Banana Cake
2) Peach Flan Cake
3) Cappucino Dip Cake
4) Kellogs Blueberry Corn Flake Cake

Tarikh: 14/12/2010
Masa: 2.00pm
Yuran: RM45
By: Chef Khairi Anuar

Kelas Chocolate:
1) Praline -> Tiramisu Chocolate -> Hazalnut Chocolate
2) Oren Chocolate
3) LollyChoc (hand on)

Tarikh: 24/12/2010

Masa: 10 am

Yuran: RM 50
By: TANG

Kelas Kek:
1) Carrot Cake
2) Fruit Cake
3) Fresh Cream Blueberry Cake
4) Fresh Cream Strawberry Cake
Tarikh: 24/12/2010

Masa: 2.30pm

Yuran: RM40
By: TANG


Biskut Raya 2011:
1) Biskut Cinderella
2) Biskut Fingers
3) Almond Jumble
4) Dream Bars

5) Chocolate Wheathies

6) Delica Top Cookies
7) Shanghai Delight
8) Golden Ball
9) Mama Delight Cookies

10) Monte Carlo Cookies

Tarikh: 31/12/2010
Masa: 10am

Yuran: RM140
By: Chef Halimah (Penang)


DAFTAR SEKARANG!!!!!!

Sila hubungi SWEET BERRY TRADING 4662-C, JLN SULTAN YAHYA PETRA, KOTA BHARU, KELANTAN. TEL: 09-7473682/0129535102

Monday, November 22, 2010

SMK Taman Connaught

SMK Taman Connaught, Jalan Ahliman, Taman Connaught, Cheras, KL


Alhamdulillah..
selesai sudah majlis orientasi guru sandaran siswazah terlatih
yang bertempat di dewan sri cempaka, PGRM..
dan..
Alhamdulillah..aku bakal berkhidmat di SMK Taman Connaught..
I-Allah..esok.. 23/11/2010 aku akan ke sana,
di Jalan Ahliman, Cheras utk melapor diri..

Sudah ketentuan..Sudah tersurat..sudah tersirat..dan..
inilah takdirnya..inilah rezekiku dan ..
di sinilah tempat dimana aku akan memerah keringat
untuk mendidik anak bangsa..
agar menjadi insan yang berguna..
pada agama..bangsa dan negara..

~Selamat berjuang...semoga aku dapat menempuh segala dugaan dan cabaran..cabaran hidup di Kota..cabaran bergaul dengan insan2 y pelbagai ragam..bangsa..dan agama..dan yang paling utama..cabaran sebagai pendidik ..Jadilah Pendidik yang terbaik..InsyaAllah~

*Be a Great Teachers..NOT a Good Teachers*


"CEMERLANG DALAM KALANGAN YANG CEMERLANG"

Friday, November 19, 2010

Baking Class Schedule..

Haiii...yuhhhuuu....cantik tak gambar bawah ni....hehhee


Entri Kali ni khas utk sesape yang berminat utk join Baking Class..
Tenaga pengajar dalam kelas ni bukan calang2 orang..
mereka berpengalaman bertahun2 dalam membuat dan mengajar pastry..
so..apa kata..kita ambik peluang keemasan ni utk menambahkan lagi ilmu kita dalam bidang pastry ni...hehehhee...


Kelas Pudding:
1) Pudding Alamanda
2) puding Jedela Hati
3) Pudding Snow White

by: Chef Halimah (dr Penang)
date: 26/11/2010 (10am-1pm)
place: Citarasa Trading KB Kelantan
Fees: RM80

Kelas Kek Hantaran:
1) Kek Dua Sejoli
2) Kek CInta Balkish
3) Kek Pastry Berhias

by: Chef Halimah (dr Penang)
date: 27/11/2010 (10am-1pm)
place: Citarasa Trading KB Kelantan
Fees: RM100

Kelas Koleksi Biskut Jualan Terlaris Ita Delight:
1) Almond Toasted Coconut
2) Chocolate Crunchu
3) Chocolate Dream
4) Chocolate Rice Square
5) Greenlace
6) Luscious Hazelnut
7) Milk milk Chocolate
8) Cheedar Cheese Crackers
9) Pandan Chocolate Square
10) Pappermint Chocolate
11) Pistachios Yummies
12) Cashewnut Sprinkle
13) Suji Salju
14) Sweet Sunrise Cookies
15) Cappucino Snow Almond

by: Kak Rozita (Ita-Delight)
date: 03/12/2010 (10am-3pm)
place: Citarasa Trading KB Kelantan
Fees: RM220

Premium Cheese Cup Cake and Muffin:
1) Lemon cheese cupcake with lemon cream frosting
2) Oreo cheese cupcake with cream frosting
3) Carrot coconut muffin with cream cheese frosting
4) Redvelvet cupcake with cream cheese frosting
5) Black bottom cheese cupcake
6) Walnut chocolate muffin
7) blueberry chip muffin
8) Chocolate cheese muffin

by: Kak Rozita (Ita-Delight)
date: 04/12/2010 (02pm-06pm)
place: Citarasa Trading KB Kelantan
Fees: RM150


Jangan Lepaskan Peluang ini..
Bersama Ciptai Citarasa..
Untuk maklumat lanjut dan juga penyertaan..
sila hubungi
CITARASA TRADING,
no tel: 09-7453318/019-9806628
email: citarasatrading@gmail.com



Pssst:: Pakat JOIN rama2 deh..NinaAz pun nak join gak..eheheh..JUmpa disanaaaaaa..... :)

Thursday, November 18, 2010

Ni La Borang Yg Membuatkan ****** KALUT!

KALUT!!..????
hahaha..aku ni kalut ke??
kalut ke aku..??
yup..memang aku kalut..
dalam segala hal aku kalut..
lagi2..time2 nak cepat..
time2 xtaw nak buat apa..
and..
time2 xd idea..buntu..keliru..
haaaa..time ni lahh
kekalutan aku teserlah dan menyerlah..
hahahahah..:D

Alkisahnya..hari ni..
nak booking Swiss Garden punya pasal..
menyebabkan kekalutan telah berlaku..
Brookband yang ntah apa2 ni..
buat hal ari ni..down..slow..slumber giler..(rasa nak lempar je brukband ni)
FUH!!~
memang aku tension..
mana taknya.. dad dah booking 2 bilik but..
utk mendapatkan satu bilik free..tanpa charge..
dad kena isi borang secepat yang mungkin..hari ni jugak
kalo tak..xdpt free..
maklumlaaa.. cuti2 sekolah ni..rakyat Malaysia ramai..
nak di jadikan cerita..
email xbleh bukak..asyik loading je but xkuar2..
huh!.. pergi la aku merempit ngn LC adik aku..
p pekan cari CC yang bukak
tapi..HAMPEH!>.satu pun taraaaaaaaaa....
ari ni kan still raya aji lagi (raya kedua)..
huhuhu...
dah xtaw nak wat apa..
nasib baik laaaa...ada tanakwagu yang baik ati ni..
tetiba je aku dpt idea nak mintak tolong dia..
hahhahahaa...
kesian diaa..nak tergelak pun ada...
step by step..dari awal sampai akhir..
dari bukak email..download..
print borang..isi borang..
scan...and lastly..
hantar balik apa yang telah di scan tadi
then..semuanya selesai...
dalam kekalutan aku memberi arahan..
sempat lagi dia sound aku (sound tanda syg..hahaha)..
"boley tak **m* jgn kalut? "
hahhahaa..tetiba je aku tergelak..sampai rumah jiran sebelah dengar..
masa tu baru aku sedar..bahawasanya aku dah xcool..rilek bebeh..rileks..ahaks!
betul dia cakap..
"walau sekalut mana pun **m*, kerja yang tak jadi..tetap xjadi jugak, kalo jadi..jadi jugak"
--> lebih kurang mcm ni la ayat dia..hehhehe

SO, MORAL of d story.. dalam apa situasi..kita mesti cool..rilex..tarik nafas..jan mudah KALUT.. kerana kalut e2 akan mengalutkan lagi keadaan yang sedia kalut..hahahhaa.. BEtul x???

**ni la borang nya..ahaks! TQ sawoku~**



Wednesday, November 17, 2010

Salam AidilAdha...

Bermula dengan Takbir Aidiladha pada malam 10 Zulhijjah,
diikuti dengan solat sunat Aidiladha serta khutbah Aidiladha di pagi 10 Zulhijjah,
sambutan diikuti dengan ibadah korban yang boleh dilakukan samada
pada 10 atau 11 atau 12 atau siang 13 Zulhijjah.
Aidiladha
adalah perayaan yang istimewa kerana
ia merupakan hari untuk umat Islam
memperingati kisah pengorbanan Nabi Ibrahim dalam menunaikan perintah Allah
dan ke-sabaran anaknya Nabi Ismail dalam memenuhi perintah Allah s.w.t

"Labaikallah humma labaik. Labaikallah syarikala kalabaik. Innalhamda wani’mata. La ka Wamulkalla syarikala
."

Laungan ini seringkali kita dengar, memuji kebesaran Allah
pada setiap kali tibanya musim Haji iaitu pada bulan Zulhijjah.
10 Zulhijjah adalah hari di mana seluruh umat Islam
menyambut hari kebesaran Aidiladha atau Hari Raya Qurban.
Amati dan hayatilah supaya kita benar-benar dapat menyingkap
maksud Aidiladha itu sendiri..
hanya Islam satu-satunya cara hidup yang lengkap dan sempurna...
Islam yang diimani ini, mestilah dihayati dan diamalkan dalam segenap aspek kehidupan, mencakupi akidah, syariat, siasah (politik), ekonomi, pendidikan, kemasyarakatan, perundangan, akhlak dan sebagainya.

Islam yang kita anuti ini, bukanlah hanya sekadar ibadah ritual sahaja..
Oleh itu setiap pengorbanan yg kita lakukan demi kerana Allah Taala pasti mendapat ganjaran..
Semoga kita semua menjadi hambaNya yg soleh dan beriman..

Sabda Rasulullah SAW yang bermaksud: “Sesungguhnya pertama amalan yang kita lakukan pada hari ini (Aidiladha) ialah supaya kita solat kemudian kembali ke rumah lalu kita menyembelih korban, maka barang siapa yang mengerjakan sedemikian ia sudah mengikut sunnahku. Adapun orang yang menyembelih sebelum melakukan solat, maka itu hanyalah daging yang hendak dipergunakan untuk keluarganya saja, tidak termasuk amalan ibadah penyembelihan korban.” (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

SALAM AIDILADHA..
Semoga hidup kita semua diberkati dan di lindungi selalu..
Amin..

Tuesday, November 16, 2010

Pendaftaran Penempatan W.P Kuala Lumpur

Salam sejahtera dan selamat petang..
Entri kali ni khas di tujukan kepada bakal2 pendidik yang akan di tempatkan d W.P Kuala Lumpur.. Hari ni aku baru dapat taw di mana lokasi pendaftarannya..(mungkin lambat skit dr org lain...hehhee)..
melalui informasi yang telah aku dapat..(td aku call JPN KL) :

Pendaftaran bertempat di : tingkat 6, Cempaka Suite, Menara PGRM, Cheras
masa: 7:30 pagi..hehe..mcm xcaya je waktu ni.. :P
Tarikh: 22 November 2010

Ni peta lokasi yang aku dapat dr google..(heheh...)



Ni plak bangunan cempaka suite ni..(hehee..)


kalo sape2 nak bermalam kat cempaka ni (takut2 terlewat bangun+jalan jem)..boley la lepak kat SUPERIOR SUITE ni..ehehehe... :P
Another choice...kalo rasa nak lepak kat Pudu.. boley la stay kat SWISS GARDEN di jalan Pudu,, dan..kalo nak booking,, aku boleh tolong buat utk korang.. g taw secepat y mungkin OK.. (dekat je ngn tempat daftar ni..jgn risau..:) )Orait bebeh!! take ur time..
hehehe..xsabar nak naik KL..
kengkwan yang dah 4 tahun xjumpa pun dapat penempatan y sama..
masa daftar kita jumpa wehhhh....yuuuhhhuuu....hehhee...
apa2 perubhan..tertakluk pada terma dan syarat... :)

Zzzzzz...Jom packing barang..hukhukhuk... (^_^)


Monday, November 15, 2010

Mungkin ini yang terbaik..SYUKUR..,

(TQ sawoku 4 dis pic..Shhh...jan ckp sesapa..hanya kau dan aku y mengetahuinya..ahaks!!)



ALhamdulillah...
akhirnya terjawab sudah persoalan yang bermain di benak ini..
(^__________________^)
syukur kehadrat ILAHI..
walaupun xdapat penempatan di PAHANG@KEDAH..
Dapat KL pun jadi laa...at least..
namaku tersenarai dalam penempatan GSST 2010.. :)

Inilah perjalanan hidup sebagai hamba ALLAh di muka bumi ini..
sbg hambanya..kita patut bersyukur..apa sj kurniaan y diberi olehNYA..
langkah demi langkah aku jejaki..
lautan luas aku renangi..
gunung ganang aku daki..
bukit bukau aku jelajahi..
(heheheh)..

setelah sekian lama aku bergelar pelajar..
akhirnya kini ..
aku bakal PENDIDIK..
dan bakal menempuhi alam pekerjaan ..
tapi..
bersediakah aku??
hehehehe....
apapun..aku yakin..
Inilah yang terbaik Untukku.
kerana Dia maha mengetahui..

Kuala Lumpur.. aku sedia berbakti di sana..
(^_^)

Terima kasih Buat keluarga tersayang..
terima kasih buat insan2 yang setia menyokong di belakang..
semoga..perjalanan hidupku ini..akan diberkati dan dilindungi selalu..
Doakan aku berjaya dalam hidup dan dalam setiap bidang yang di ceburi..
I-Allah...

Psssttt: belajar dah habis,, kerja tak lama dah ni..kawin??? jeng..jeng..jeng..hahhaa..gatai :P

Sunday, November 14, 2010

Saya Nak Jadi Model Kalendar 2011

Sila baca tajuk entri NinaAz di atas..
hehehe...
entri kali ni pulak pasal nak jadi model kalendar..
Tahun 2010 da nak hampir ke penghujungnya..
2011 akan menjelma ..xlama dah lagi..
so..
apa salahnya kalau NinaAz nak jadi model kalendar 2011..
Kalendar untuk tatapan diri sendiri..hehehe...
ni adalah salah satu giveaway yang akan di beri oleh pemilik blog yang bernama
CHEKGU N@M@N

Syarat-syarat utk mendapatkan kalendar 2011 dengan menggunakan gambar kita sendiri ni pulak simple je.. xpayah keluarkan duit..juz ikut step yang ada dalam entri CHEKGU N@M@N ni...
Ok..
--> maka..dengan ini..saya meng'upload'lah gambar2 yang tak seberapa ni..
(chekgu n@m@n cakap, max 5 pics je taw..kalo lebih..REJECT!!! hehehe..)

(Perasan MODEL JAp...weeeeee~~~~)






ok..ok...dah3.. cukup dah 5 pics..
(^_^)
hehehehe...

hopefully...
gambar2 ini akan terpilih...yuuuhhhhuuuuuu~~~~

buat kengkawan yang mahukan kalendar berwajah sendiri...
apa tunggu lagi..
joinla sekarang...
untung2..dapat jadi model kalendar 2011..AHAKS!!!

**cuba jangan tak cuba..cuba jangan tak cuba..hehee**
(Sebelum 30 November 2010)

This is My Family

Contest..Contest...Contest...

Assalamualaikum..Salam sejahtera ..dan salam 1 Malaysia..:)
Hari ni NinaAz nak Join contest lagi..
join..join..dan join...hehhehe..
(demam contest agaknyer)
Contest ni menarik..tertarik..sebab.. ni 1st time NinaAz join contest pasal FAMILY ..
oleh kerana NinaAz still Young (ahaks! ) + Bujang..
so..NinaAz pilih utk mempertaruhkan Pic bersama Family (mak+ayah+adik beradik) yang tercinta..
Nak taw Contest Apa..??
>>Sila Lihat Gambar yang menawan di bawah ini<<


wokey...
contest kali ni bertajuk..
THIS IS MY FAMILY..
contest ini merupakan 2ND CONTEST yang telah diilhamkan oleh tuan punya blog http://www.munnyra-azmie.blogspot.com
Tahniah munnyra kerana telah berjaya mengilhamkan contest ini..
macam mana nak join contest ni..??
>>Sila Klik pada gambar di atas...segala hal yang berkaitan contest ini ada di situ<<

hhehehe...Inilah keluarga besar saya...bukan sahaja berat yang besar..malah..bilangannya pun besar....hihihihi...
Gambar ni di ambil pada hari raya yang pertama tahun 2009..
balik je solat sunat hari raya..
bersalam-salaman...terus bergambar sakan..
time ni memang hepi giler..muka sorang2 pun sengih semacam..
ya la kan..
dah siap minta ampun semua ngn mak ayah..adik beradik..
kira time ni.. 0-0 laaa.... tak de gaduh2...baik2 semua.. :)
dan part yang paling best plak..
dapat duit raya yang pertama pada hari kejadian..
(tapi minta ampun tu ikhlas taw..xd kaitan ngn duit..$$$$$ hehehee)

Inilah keluarga saya yang tercinta..
Alhamdulillah...walaupun hidup kami sederhana..
kami bahagia dan gembira..
susah senang bersama..
Allah memberkati selalu..Amin.. :)

hehehehe...
ok..siap!! da join pun contest ni..
ANDA.?? bila lagi?? cepat2 jangan lambat..
joinla contest ni sebelum 27 December 2010..

GOOD LUCK!!!