KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Friday, June 15, 2012

Zero 2 Hero JULY 2012!!!!

Assalamualaikum... Halo readers!! Have you had your SHAKE today?????

Zero 2 Hero kembali laggiiiiii!!!! waaaaahhhhh!! tak sabar rasanya nak attend zero 2 hero aku yang ke-2 (*baru kedua, orang lain ke berapa2 doe!.. hahaha, tak pe, tak pe.. yang penting, SEMANGAT mesti ada!)

Korang tahu tak Zero 2 Hero apa??? zero 2 hero tu, maksud dia (*DEFINISI aku sendiri..bahahah).. daripada korang 0, kosong, blur2, tak tahu apa2, tapi berminat nak tahu, nak tahu setahu2nya, korang akan jadi HEROOOOOO!!!! dari kosong! ada sikit,separuh ataupun penuh! dari blur2 tak tahu apa2, korang AKAN NAMPAK JALAN! AKAN NAMPAK MASA DEPAN!!! daripada hanya berminat nak tahu! KORANG AKAN EXCITED GILERRRRRRRR!!!! pergghh!!! TAK TAHU AKU nak explain macam mana... EVENT ni memang best gilerrrr,.,,,korang mestiiii JOIN! wajib! sekali korang pergi! bERKALI2 KORANG NAK PERGI LAGIIII!!! serius aku cakap!.. fuh! (*lap peluh!)

Zero 2 hero yang pertama kami, pada awal JANUARI 2012, masa tu kat Port Dickson. Serius! memang excited kalau attend EVENT herbalife!.. event yang banyak SUNTIK semangat! event yang sangat2 happening.. semua orang happy! :)

Walaupun kami berdua jea, tak de team lagi.. tapi kami tetap happy.. TENGOK NI! HAPPY KAN??? hahahahaa

Masa event tu jugak, makanan memang HEAVEN ahhh!!! melantak tak ingat dunia.. lagi2 time party!.. SAPA CAKAP ORANG HERBALIFE MAKAN SHAKE JEA??? helo! kitaorang makan kemain banyak taw! beza orang herbalife makan banyak dengan orang bukan Herbalife yang makan banyak ialah.. kami ada TEA MIX, OMEGA 3 dan ALOE untuk flush balik toksin2, minyak2, lemak2 bagai yang melekat kat usus kitaorang.. korang hado?? ahaks! ALHAMDULILLAH!!!..

Our first Zero 2 Hero.. masa ni tema party Hawaaiii..ahahaha.. tapi kami bedal jea pakai, tak ikut TEMA pown! tapi Zero 2 hero kali ni, nak ikut TEMA lah! boley tak? heeeee :)
Tengok ni... tiga pinggan aku makan..SIKIT KAN??


Bangga kejap bila dapat bergambar dengan orang-orang yang berjaya... KALAU NAK BERJAYA DAN POSITIF! MESTI SELALU BERADA DIKALANGAN ORANG YANG POSITIF DAN BERJAYA.. kan..kan??

Nie time RECOGNITION herbalife.. Time ni aku dapat jadi SUPERVISOR.. berpeluh2 jadi supervisor,.. pastu kena hargai pulak oleh team2 HERBALIFE.. wah! bangga kejap!.. dah dua tahun lebih kerja, tak pernah kena recognition macam ni... ZERO 2 HERO kali ni, aku pergi as WORLD TEAM pulak! Alhamdulillah...

Aku ada impian.. IMPIAN untuk masa depan yang baik.. walaupun sekarang dah baik dah (*baik kea?).. TAPI! aku nak yang laaaaaaaggggiiii baik! untuk keluarga aku! anak2 aku! cucu aku!.. Bukan semata2 untuk hidup mewah duit berlimpah2 sampai tak muat rumah! TAPI, aku inginkan kebebasan dalam kehidupan! bebas dari segi MASA! KEWANGAN! dan segala2nya.. KORANG ADA IMPIAN TAK????
Kalau korang ada IMPIAN jugak.. TAK KESAH laa besar mana impian korang.. jooooommmmmlaaaaa ikut kami! jooommmmlaaaaaa!... early bird tiket sampai esokkk jeaaa!! RM260! pasni dah naik dah sikit.. tak banyak pun.. kena tambah RM50 lagi kalau tak silap aku...

KALAU KORANG RASA RM260 ni MAHAL!.. korang tak rasa RUGI kea bila RM260 ni akan dibayar dengan RM26000 SUATU HARI NANTI?? mungkin bukan tahun ni.. mungkin TAHUN DEPAN, DUA TAHUN LAGI.. AMAZING! tak ada yang mustahil dalam herbalife.. BUDAK UMOR 19 TAHUN pun income lebik 10K.. budak umor 23 TAHUN pun income 100K.. korang tak de RASA NAK KEA??? POSITIVE THINKING... it's not about MONEY, but it's about your LIFESTYLE, FREEDOM.. and... yeah!!!! IT'S ABOUT OUR FAMILY..

DECISION! DECISON! DECISON!..... WAKE UP! WAKE UP!

"Life is one big road with lots of signs. So, when you riding through the ruts, DONT'S complicated your mind. Flee from hate, mischief and jealousy. Don't bury your thoughts, PUT YOUR VISION TO REALITY. WAKE UP! AND LIVE!!" - Bob Marley


Tahniah MAZNI! DIANA! AZAM! yang telah buat keputusan untuk ke GAMBANG... Zero 2 HEROOOOO... Kami dataaaaannngggg!!!!! :)

"Get up, Stand up, Stand up for your rights! get up, Stand up.. DON'T GIVE UP THE FIGHT!!" -Bob Marley

PAPAI!


Wednesday, June 13, 2012

Happy Anniversary ~27~

Assalamualaikum... Halo readers!!! Have you had your SHAKE today???

Hari sabtu lepas, aku keluar merayap pergi Billion.. cari hadiah untuk baby jiran.. hehehe.. orang lain dapat anak, aku yang excited.. *wah! tak sabar nak ada anak sendiri-tetiba*

Aku suka sangat kalau tengok barang2 baby.. beg, baju, mandian..semuaaallaaaa.. comelnyaa.. lagi satu, aku paling suka bau tu.. nak kata wangi, tak de la macam wangian paris hilton tu, tapi.. bau tu sungguh menusuk kalbu keibuanku.. hahahahahaa.. mesti korang dapat imagine kan bau macam mana??

Aku, bila dah duk kat kampung, lupa dah diet segala bagai ni.. tapi, breakfast still maintain nutrisi sihat laa.. haha.. bila dah jumpa hamper untuk baby, apa lagi.. fevret aku yang wajib tiap kali aku datang Billion, beli Waffle oiiii!!!! peanut + coklat.. perghhh!! kemain sedapnya.. meleleh makan.. tak genap satu, dua aku sapu.. hah kau? diet seimbang kea tu? hahahahaa..

Waffle yang aku makan malam tu, tak de lah sehebat ni.. yang ni dasyat niiii... berkalorilorilori...
Malam tu jugak, aku jumpa x-roomate aku masa aku belajar kat KMPH dulu.. hee.. dulu ingat lagi time bengong2 sesama.. beli mamee monster banyak2, makan banyak2, kumpul sticker sapa yang paling banyak.. bahahahaa.. giler kea apa.. serius makanan tak sehat..haaaaa..

Tapi sekarang, dah jadi doktorrrrrr niii kawan aku!! hahahaa.. DOKTOR PUN MAKAN HERBALIFE ok!!.. hehee..

Doktor Bella!.. :) *comelkan*
OTW balik rumah, mengidam pulak perut aku ni nak makan KEK. tengok? tadi dah bedal waffle, pastu nak makan kek pulak.. hadoiyaaanyeeee....

Haaaaahhhh!!!! Tahun ni, Ulangtahun perkahwinan ma dan abah yang ke-27.. wahhhhh!!! Dah lupa nak celebrate untuk ma dan abah.. hehe.. alang2 rasa nak makan kek.. terus aku beli kek untuk mereka berdua..



Tuesday, June 12, 2012

First, Last.... ONLY you

Assalamualaikum.... Halo readers.. Have you had your SHAKE today??

Sila baca ini.. hehehe... Nice!

" You may not be her first, her last, or her only,
She love before, she may love again.
But, if she loves you now, What else matters??
She's not perfect, you aren't either,
and the two of you may never be perfect together,
but, if can she make you laugh, cause you to think twice,
and admit to being human and making mistakes,
hold on to her and give her the most you can.
She may be not thinking about you,
every second of the day, but she will give you a part of
her that she knows you can break her heart.
So, don't hurt her, don't change her, don't analyze
and don't expect more than she can give.
Smile when she makes you happy,
let her know when she makes you mad,
and miss her when she's not there...." - BOB MARLEY


Really miss him right now!...
Counting days.. for our big day!...
GOD! please bless us..

"ONE LOVE, ONE HEART, ONE DESTINY.. :)

papai!!




Wednesday, June 6, 2012

My Online SHOPS

Assalamualaikum... Halo readers!!! have you had your SHAKE today??

Apa Sarapan anda pagi pagi RABU yang indah ni?? Aku macam biasa, dah 7 bulan mamam sarapan pagi yang sihat, lazat, berkhasiat.. weeeeee :)

Pagi-pagi ni aku nak tayang sikit ONLINE SHOP yang aku paling suka abad ni.. Online shop tumbuh bagai cendawan sekarang, so.. kalau korang yang jenis macam aku ni, Suka duduk mengadap laptop, elok laah kiranya belek2 online shop yang ada dalam internet ni.... hehehe, masa pun jimat, kalau nak shopping kat mall, kena bajet minyak kereta lagi, parking kereta lagi, makan lagi..itu ini.. kan? kan?

Jom usha jom!!


- Aku suka jengah blog Jezmine Blossom, pemilik Online Shop tu. Apa yang dia pakai dan gayakan semua superb!! Pernah sekali aku jejak kaki kat butik beliau di Shah Alam. orangnya kecik molek jea, peramah.. suara kiut2 gitu.. oh! comel!!.. hehee.. Semua menda yang ada dalam butik dia tu aku berkenan.. design yang menarik dan lawa2 beb!.. tapi satu jea la aku mampu beli, nak rembat semua botak kepala Tanakwaguku.. hahahaha..

Tadaaaa~ mak aih.. time ni tembam lagi ni.. hahahaha..

Tulip Overlap Novelty Maxi Skirt


- Online Shop ni selalu update design yang baru. boleh dikatakan dalam seminggu tu dua tiga empat kali dia update. Aku tukang tengok. :) Aku suka online shop ni sebab dia ada jual couple tee yang soooo sweet... hehehe..

-Tada... aku dah dapat dua pasang couple tee ni.. Tapi tak pakai lagi.. Sweet kan? bahahaa :D



-Koleksi Shawl dari online Shop Shawl for you sangat-sangat menarik. Aku suka design yang lain daripada yang lain =)

Aku dah dapat shawl ni.. nak pakai time raya nanti! haha. lambat lagi raya oiiiii

Shawl ZARRA -:)





- Haaaaa.... Aku peminat tegar blogshop nie.. even, setiap kali kak jue update design baru, mesti aku tertunggu.. Aku suka gaya muslimah, baju2 yang agak labuh menutup aurat.. ekeke..

- warna2 top, dress, skirt kak ju semua aku suka.. colour block gitu.. ceria jeaa warna2 dia..

Ni antara Koleksi-koleksi Modish yang aku ada.. (Abaikan gambar2 aku yang tak berapa nak CUN tu.. hampeh betul.. hahahahahahha)

Nuala Curve2 Blouse & Isabella Waterfall Chiffon Cardigan

Eliana Tops

Ann Fishtail Dress (Aku suka pakai dress ni, sangat2 cantik bila dipandankan dengan RnR skirt, Orange+electic blue) & Ora Baggy Top

Amina Salmon Pink & Grey - Aku paling suka Kurung Moden ni, cantik sangat!!!!!
One set terus aku beli, senang nak match - Kerry Skirt (Jersey) & Maria Dotsie Tops (White)

Amabelle Swing Dress - Comel jea kak ju pakai, bila aku pulak yang pakai?? hahaha

Nuala Triangle Blouse

Black Salmon

Laaaaassssttttt sekali.... :)


- Maxi Skirt dan Maxi dress Custom made dari rnr sangat2 la lawa,cantik.. +++... Tapi susah sangat nak order. Memang kena alert giler2 bila diaorang bukak untuk tempahan.. setiap kali diaorang bukak tempahan, mesti untuk 1000 skirt kott... pergghhhhh!!!!!

- Koleksi yang aku ada hanya Maxi Skirt electric blue & dark dan hanya ada satu maxi dress purple.. Kalau boleh, nak ada semuaaaa warna maxi dress dan maxi skirt yang rnr ada.. bahahahahha....
Papai!!!

Tuesday, June 5, 2012

Hobi Baru Tanakwaguku..

Assalamualaikum... Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

Orang laki memang tak boleh dipisahkan dengan motor.. Macam motor tu bini no dua mereka lah.. Betul tak apa yang aku cakap? hangguk2.. sokong laa tuu... :)

Danish ni peminat tegar motor2 berkuasa besar.. bukan motor yang ada power macam motor dalam cerita ghost rider tu.. tapi CC motor tu yang besar... hahaha.. aku pun tak paham sangat pasal motor2 ni....

Ni baru 50% daripada motor impian dia yang dia dah dapat.. lagi 50% lagi tu.. lagi besar dari ni lah kot.. adededeiii... Larat kea nak angkat motor ni oiiii... aku nak alih motor ni pun berpeluh2 aku tolak.. kalau yang lagi besar macam mana tu???

Tapi, bila dah sampai Sarawak, sayang pulak dahhh dia nak bawak motor tu ke sana.. Jalan tak elok katanya.. takut motor tu rosak.. Nak tak nak, kena la beli motor lain.. takkan nak jalan kaki kot ke sekolah.. walaupun SONG tu kecik jea, tapi, jenuh jugak nak jalan kaki.. kan?kan?..

Hensem tak sang merah ni..?? naik bot lagi tu...


Alhamdulillah.. nampak jugaklah ke mana duit Herbalife mengalir.. nampak motor dua biji depan mata,..

Seronok pulak aku tengok hobi baru dia kat sana.... Teringin pulak aku nak join sama.. sebelum ni hobi dia main game jea.. asal free jea main game.. masa kat upsi dulu, dia suka tangkap ikan guna tangan.. malam2 buta pulak tu.. sekarang ni hobi baru dia mancing udang..

Termenung JAUH nampak.. hehe


Ngangaaaa... tu diaaa.. macam nak kena ngap jea udang tu


Lepas mancing, masak, makan ramai2.. seronok kan macam ni.. Tak pernah pulak aku merasa.. selalu mancing udang kat pasar jea..muahahahaha :D

Lapar pulak aku tengok makanan ni.. Apalagi, jom buat SHAKE.. Lazat dan berkhasiat!!

Papai!!




Monday, June 4, 2012

Wedding Planner??

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

Musim kenduri orang kawin ni, SHAKE tetap no satu di hati!! heeeeee... Pagi2 sarapan dengan SHAKE, lunch pergi cari makanan kat tempat orang kawin, Malam pulak makan Shake lagi, kalau dah kenyang sangat tu.. habiskan Tea mix jea lah jawabnya.. SIMPLE kan?? :)

Sekarang ni musim orang kawin.. Jenuh bila bukak Wall FB, penuh dengan gambar-gambar orang kawin, gambar senget, tergolek, meniarap, duduk, cangkung, romantik, klasik.. semua ada... Pelamin pulak cantik lawa giler sangat-sangat.. Ternganga tengok pelamin-pelamin.. lagi ternganga kalau bukak FB wedding planner SUE SWEETTOUCHGALLERY..

Terkebil-kebil aku tengok pelamin kak sue.. pelamin no.1 kat kelantan ni kot!.. sangat2 unik dan lawa design kak su.. Teringin sangat-sangat aku nak tahu pakej-pakej pelamin yang kak su ada.. dua tiga kali aku PM kat FB dia.. berkali2 jugak dia tak reply.. dua tiga kali aku SMS handset dia, berkali2 jugak laa dia tak reply.. haduh2.. BZ sungguh kak su ni.. wedding planner top tuuuu.. :)

Last2, semalam aku pergi jengah la kat butik kak su (kg cherang, Kubang kerian).. Butik kak su macam stail mat salleh pulak. aku suka dekorasi dalam tu, dan susun atur persalinan2 pengantin yang ada... so sweet.. patutla nama pun sweettouch gallery :)

Tengok ni!!! cantik kan? lawa kan??




Serius cantikkan..?? PAKEJ dia pun sangat cantik (ada dua pakej, RM3500 kebawah, RM3500 keatas *Pakej ikut pelamin)., Tapi, asal laa pelamin yang aku berkenan rege dia 4900 ke atas??? woooo.., *Pengsan kejap*.. heee.. Tapi berbaloi2 laaa...Mekap pun kebaboom.. korang tengok la link yang aku letak atas tu... gambar2 sebelum dan selepas mekap dan gambar2 pelamin yang lain.. semuaa haddooooo...

ok. bai!