KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Thursday, March 28, 2013

♥Krabi Honeymoon trip♥: We are here!!!

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

NGeee~~kami disini sekarang. Winkwink. 

☆☆lompat bintang☆☆ haha







esok nak balik dahhhh. Ghindu Malaysia. Ecece *tetiba*. Baiii uollssss :)



Tuesday, March 26, 2013

Travel.Eat.LOVE

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Orang perempuan kalau travel 2 hari pun bawak barang macam nak bertapa 2 bulan. Kalau 1 minggu travel tak tahulahhh macam mana. Maw satu rumah diangkutnya. Hahaha. 

Hati berbunga3. Dah lama simpan blouse ni. Hari ni baru muat. Wooooohaaaaaaa. 

#nuala blouse by modish mode house. #maxi skirt by Rnr Collection. #beg troli besar gabak hadiah dari get team herbalife. Abg ijan & lin. Jangan tak tahu. 90% dalam beg tu barang aku. 10%  lagi.. barang abang. Muehehehe.


Hari ni nak ke Kedah. Dalam kereta sempat lagi godek blog. Maklumlah ade driver. Ekeke.. otw, kami exit tanjong malim kejap. Semata2 nak makan ikan bakar. Sambil2 mengimbau kenangan lalu...... zaman ♥♥♥ dulu3.. kami suka lunch kat sini.. IKAN BAKAR JALAN KETOYONG ;) 

#dua ketul ikan keli untuk aku. Satu ketul ikan nama apa ntah untuk dia.. yeaa. Aku memang tamak. Bahaha

ok. Lets holidayyyy. Hoyeh333 ♥♥ 

Tq for reading. K bai!!



Saturday, March 23, 2013

Tips agar Dicintai SUAMI

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Credit to: Facebook.com


#Tip 6: ♥Menyambut kepulangan suami♥ 

sharing is love. 

Tq for reading. K bai!!



Thursday, March 21, 2013

Ole2 Sarawak mari

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Kalau dah namanya PJJ.. tak sah kalo tak menghitung hari kan... hukhukhuk.. inilah yang dikatakan lumrah hidup berjauhan. Hahaha. Bukan semua orang boleh rasa tawww... aku antara salah seorang yang tergolong dalam kategori ini. So, bersyukurlah korang erkkk... boleh tengok suami depan mata hari2. Ahaks. *aku jeles*. 

33 hari dah berlalu. Tinggal sehari jea lagi nak jumpa my sawo. Hohohoho. Happy weehhh. Mana taknya tak hepi. Mama pun datang KL jugak. Nampak gayanya, aku tak balik kampunglaah cuti kali nih. Sori yea kawan2 yang invite aku untuk ke majlis kawin. Heeeee. Aku bercuti kat KL jea. Orang kay-el lah katakannn. Hahaha. 

2 Minggu lepas abang ada bawak budak sukan ke kapit. Kalo dari tempat abang, kena naik bot sejam baru sampai kapit. Seminggu kot abang kat sana. As jurulatih dan juruletih kot. Haha. Kesian.kesian. tapi nak buat macam mana. Dah memang itu yang abang nak. Minat sangat sukan gamaknya. Sampai aku sekali terrrminat sukan jugak. Tapi indoor jea la yang aku minat. Indoor tu maksud aku lompat2 dalam bilik. Lompat bintang. Aerobik. Dan sewaktu dengannya. Hihihi. 

Oh ya.! Walaupun umur dah meningkat, tapi abg still dapat pingat emas untuk acara 4×100m. Tahniah la yea. Siap dapat pakej *sunburn* lagi.. haha. Tulaaa. Orang suruh pakai sunblock tak nak. Kan dah bertukar warna tuu. 

Part yang paling best sekali bila abang cakap nak beli hiasan untuk rumah. Jumpa kat kapit. Murah pulak tu. Tak sampai rm150 kot. Hohoho..bulan lepas bawak balik ole2 daging rusa, bulan ni abang bawak balik ole2 tanduk rusa pulak.. haha. 2 bulan lagi ekor rusa ke kaki rusa?? 


Ok uolls. Jom tido. Esok bangun dengan semangat sekali ok! 1 day to go. Fuyyyohhhh!!!. :)

Tq for reading. K bai!!



Wednesday, March 20, 2013

Sunday, March 17, 2013

6 Week Six-Pack Workout

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Day-28, week-4. Omaigodddd..... sentap ssangat2 pagi ni... hahaha. Hari ni aku try naik penimbang. huhhhhhhh... nak kata kecewa, tak de lah ssangat.. cuma, 70% happy, 20% sentap, 10% lagi rasa nak give up. haha. 

Actually, kalo ikut rating BMI, aku ni bukan kategori obese tahap 1, bukan jugak kategori gemuk. BMI aku normal. cuma nafsu aku jea yang tak normal. bak kata abang, nampak jea kecik, make banyok. bucit boyah. ohhh!!!! ayat last tu aku tak boleh blah. sedikit kuciwa ok!

Khamis lepas, aku dengan gigihnya cuba workout dari Jillian Michaels. Semangat ok omputih nih. Aku tak paham macam mana diaorang boleh senyum + bercakap2 buat workout nih. Aku nih series kemain.. fokus! fokus!. :D

So, semalam hari ke-3 aku buat. Lebih kurang semua part aku dah dapat buat, kalau first day tu, aku terketar2 nak buat certain part, sebab tangan aku ssangat tak kuat nak mengimbangi badan. Hari ni aku rest. sebab aku bangun pagi tadi, bahagian abdomen perut aku ni sakit, rasa macam sengal2 dan pedih, lengan pun rasa macam urat2 tengah membengkak,.. otot2 tengah mengeras kot.. haha. motif mengeras? Tentuuuulaaahhh nak me"reshape" kan badan kan???? haha. SAINTIFIK sanggaattt kann.

TQ Jillian Michaels! i loikee ok! tq Phia bagi aku video nih. hehe. 6 minggu lagi aku ada 6 pack wehhh... Kau haddo??? haha 


Korang, tak nak tanya kea aku turun berapa kilo?? haha.. 4 Weeks - Turun 3 kilo jea. hahaha. Nangis ok! 

Nasib abang bagi semangat. " Turun sikit ok la tu... Tahniahhh!!! kalo naik otot tu pun boleh jadi berat jugak, so, tak bermakna turun sikit tak ok. berat otot tu lagi ok" - lebih kuranglah ayat dia. Hurm.. betul kea? entahlah.. Tapi yang aku rasalah kan, dulu sebelum kawin,  walaupun berat aku kurang sikit dari berat sekarang, tapi part2 lemak yang suka berkumpul tu still ada, tak lari kemana, tangg tuuu jugakk... Tapi sekarang (lepas kawin aku naik 5 kilo ok. hebat kan haku?) walaupun lagi 2 kilo aku nak capai target aku, tapi beza ssangat.. sekarang ni pun dah reshape giler2. tang perut, tang lengan, tang pinggul, tang peha. hehehe. peewwiitt!!!! Sila jeles :P 

Aku suka kata2 nih, sumber: fanpage Firdaus

6 days to go! i'm waiting for my Imam.. weeee~ 


Tq for reading. k bai!

Thursday, March 14, 2013

Awesome readers ♥

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Tetiba malam ni aku rindu kawan2 belog aku. Heeee... sob.sob.sob. rindu nak BW, rindu nak singgah selongkar entri. Rindu nak jadi pengulas tegar. Haha. Serius!!!!!! Aku sangat busy tahap !@#$* minggu nih. Wawawa.. mungkin aku yang membizikan diri kot... sampai tak sempat nak serang hendap semua bloggers yang singgah kat rumah kecik aku nih. *vavava.. bajet retis la pulak aku nih. Haha.* 

Hari apa ntah aku lupa. Eksaited aku bila bukak dashboard. Yea laaa. Mana tak eksaitednya. Selama 4 tahun lebih aku berbelog, tak pernah2 banyak ni ulasan yang menunggu untuk di post. Ala..11 je pun.. Haha.. terharu kot aku.. sob.sob. tq taw koranggg... tq singgah sini. Belog yang ntah pape kann.. kualiti nan hadoooo. Hahaha. Nah hadiah dari nina ♥♥♥. Amacam? Suka tak? Suka tak?


Lagi satu.. kenapa yea ada +1 kat tepi jumlah ulasan tu erk? Korang taw tak??

Blogger area KL Selangor kalau nak buat gathering kea apa2 kea. Ajak la aku sekali erk. Haha.  Teringin jugak nak jumpa face to face. Merapatkan lagi ukhuwah silaturrahim sahabat alam maya. Kan.kan.kan. 

ok. Esok kerja. Sabtu pun kerja. Masa terhad. Apapunnnnn... nanti aku bw korang erkk... heeee ♥♥

Tq for reading. K bai!!! 



Wednesday, March 13, 2013

Wordless Wednesday: Pak Hailam Kopitiam

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???  

♥Carrefour Bandar TUn Hussien Onn♥




Sunday, March 10, 2013

Blogger's Wedding: Azureen & Redzuan

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Happy wedding day buat blogger ayeen.. winkwink. Alhamdulillah.. cik ayeen officially dah bertukar status kepada puan ayeen. ♥♥♥

Sebenarnya, aku baru jea kenal mengenal dengan cik ayeen ni. Kenal dalam belog jea... tak sangka pulak hari ni kami boleh jumpa... jumpa pada hari big day dia pulak tu.. soo suwetttt... 

Asalnya, segan sebenarnya nak datang majlis cik ayeen nih, hahaha. Tapi sebab aku ni jenis muka tak tahu malu, soo... aku datang jugaklahh.. demi ikatan silaturrahim antara blogger.. ceewahh gittuu.. 

Hari ni aku sarung Blocking Amabelle yang aku beli dengan online shop yang paling aku suka. ♥ modishmodehouse

Berbekalkan peta yang cik ayeen post dalam belog.. maka sampailah aku disini... awal giler kott aku sampaii.. dalam 12.30. Pengantin pun tak dak lagi. Huuu. 

Masa masuk dalam dewan, aku bagi hadiah yang aku bawak kat mak cik ayeen. Memula aku tanya dia.. ni mak ayeen kea? Dia cakap bukan. Ni mak cik dia.. pastu dia tanya aku balik. Ni kawan ayeen eh. Aku macam teragak2 nak jawab. Macam janggal jea nak cakap kawan belog. Haha. So aku hangguk jea lahhh ;) 

Pengantin tak sampai lagi.. so kami lunch le duloo. Maaf yea ayeen. Tak tunggu pn ayeen dan suami. Hikhikhik.  makanan sedap sangat..♥♥♥

Lepas makan nasi.. makan benda alah ni pulak. LOVE IS SWEET. Hari ahad adalah hari cheat day aku. So, suka hati aku nak makan ape. Hihuhehihuhe.. 



Berposing depan photobooth. First time kott aku jumpa benda alah ni..oooowhhh. jakun jap. Hahaha... 




Tunggu punya tunggu.. akhirnya yang ditunggu telah tibaa.. lebih kurang jam 2 puan ayeen dan suami sampai.... ayennnnnn... tinggi u berapa? Tinggi ssangat ok!!!!  Suweett sangat pasangan ni.. gabungan biru putih nampak lembut dan ayu2 gittu... cantik!!! 

Ni jea pic yang aku sempat snap dengan kamera hp cap ayam. Gambar pun tak berapa nak clear. Huhuhu


Last pic ni blur sangat. Kawan aku terketar2 nak ambik gambar. Segan kottt ganggu orang nak makan beradab. Huuuuuu.. maap yea ayeen. Ganggu sattt.. Nak jugak bergambar kenangan. Nasib baik abg kameraman ada snap tadi. Nanti bagi kat nina yea. Hihi.. Kami terpaksa mengundur diri, nak pergi shopping pulakk. Lagipunnnn.. segan lama sangat duk situ. Haha.Ekekeke..

Nina tinggal jejak kat sini. Siap tulis url belog lagi. Haha. Motip sanggat! 

Ohhh. Btw, tadi singgah Aeon setiawangsa. Aku beli ni wehh. Tetiba naluri pokok2 terbit dalam jiwa raga. Haha

Tahniah ayeen dan suami. Barakallah. Selamat pengantin baru yeaaa ♥♥♥. Terima kasih makanan yang sedap. Hihihi. 

Tq for reading. K bai!!!