KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Thursday, November 29, 2012

Memori Ikatan Janji Dua Jiwa bersatu Hati

Assalamualaikum... Halo readers!!! Have your had your SHAKE today???

Jalan cerita cinta yang agak berombak2, penuh onak dan duri... ceewah! Akhirnya, KUASA TUHAN tiada siapa yang mampu tandingi. Kalau JODOH tak kemana.. :)

Alhamdulillah... Terima kasih Allah diatas nikmatMU yang tak terhingga ini. Saat yang paling indah dalam hidupku bila dia berkata... "Aku terima nikahnya..........." Alhamdulillah.. syukur yang tidak terhingga!!

Kami diijabkabulkan pada malam 1 Muharram 1434H. Alhamdulillah, sekali lafaz, aku sudah bertukar status sebagai seorang isteri. Terima kasih kepada semua keluargaku, keluarga suami yang datang jauhhhh dari Sabah, sedara mara dan juga kawan2 kami yang sudi hadir pada malam akad nikah kami. Happy sangat2 bila semua orang ada ketika hari penting buat kami.. hehehe, :)

Kami akad nikah di Masjid. Lepas Isyak pengantin sampai di Masjid. Masa tu Abah orang pertama sampai di masjid sebab abah terus berjemaah kat sana. Aku pulak solat maghrib kat rumah. Ambik wuduk siap2. Lepas mekap bagai, terus solat. Lepas solat baru kalut pakai tudung. dah la tengah berdebar2, nak pakai shawl pun terketar2, kesian mak andam aku tunggu lama. Sambil pakai shawl, sambil teringat kat Yana. Dia yang ajar aku cara nak pakai shawl macam dia. Tapi, muka aku ni bulat, so, makin bulat laa aku pakai tudung ni.. bajet nak jadi macam yana la ni konon.. hahaha. layan jea lah!

First time aku jumpa face to face dengan keluarga suamiku kat Masjid sebelum kami diijabkabulkan. Agak berdebar2 nak salam dengan diaorang, tapi dalam hati hanya Tuhan jea yang tahu. Aku sangat2 gembira dan bersyukur diatas kehadiran mereka. Pounsikou!!

Macam tak percaya pula bila tengok si dia berada depan tok imam. Masa tu, perasaan bercampur baur. kiri kanan aku diapit dengan kawan2, sedara mara. hehe.. Best taw koranggg... time tu rasa macam.. hurm.. ntah lah! kalau yang dah lalui, korang faham kan perasaan aku? bagi yang belum.. tiba masa nanti, korang akan rasa yeaaaaa.... nice moment okey!!!

Alhamdulillah, segala2nya Allah permudahkan. Sekali lafaz kami sah sebagai suami isteri... :)

JUST MARRIED!! :)

Busana Pengantin + Pelamin + Bunga Tangan Pengantin : Sue SweettouchGallery
MUA: Kak Da Nada Bridal
Shawl: Handmade by Yana Cala Qisya
Inner Neck Anati (sangat selesa!) : Kak Jue Modish Mode House
Photographer: Rasydan Ishak

Barakallah DANISH & NINA. Semoga ikatan cinta yang terbina mendapat keberkatan ALLAH..

Terima kasih buat semua.....

** Sayang suami selamanya**





3 comments:

Sofia Karim said...

Tahniah nina............ Semua ranjau berduri telah berjaya diatasi , akhirnya korang bersatu di pelamin... Alhamdulillah.. hepy betui tgk kapel ni dh selesai sume.... berdebar nye pia nk tempuh....

orked violet said...

tahniah dear..awak cantek La in this pic =)

QasehnyaRania said...

sama cantik sama padan :)
semoga kalian kekal bahagia..aamiin