KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Thursday, December 19, 2013

Product Review: Mentholatum Organic Lipbalm

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Sebelum ni aku ada review pasal natural treatment lipbalm, juga dari brand yang sama iaitu mentholatum. kali ni pun aku nak buat review lipbalm dari mentholatum jugak. Aku rasa aku dah rasi kot dengan mentholatum. Ssssukaaa sangat pakai lipbalm mentholatum!!! 

Kalau sebelum ni, more kepada natural and treatment lipbalm, kali ni jenis lain sikit. Oleh kerana lip aku dah agak pulih sikit dari sebelum pakai natural lipbalm tu, so aku saje la menggedik nak try organic lipbalm pulak. Saja nak berubah angin. First2 yang aku cari mestilah lipbalm brand mentholatum. Dekat watson/guardian belambak lipbalm brand nih, macam2 jenis ada, pening nak pilih yang mana satu. 

Last2 aku pilih yang ni. Mentholatum Organic Certified Lipbalm



Kenapa aku pilih organic lipbalm? 



1) Sebab pertama, aku percaya yang perkataan organic ni satu perkataan yang bagus. betul tak? ngee~ 
2) Sebab dia tulis kat situ 100% origin dan dekat2 100% dari organic farming 
3) Sebab kandungan bahan2nya sangat2 bagus bagi aku, kalau korang baca list kat atas tu dia ada tulis Olive oil, jojoba oil.. kan? bagi aku, olive oil tersangatlah berguna dalam dunia kecantikan. hikhikhik 
4) Sebab lipbalm ni ada natural fragrance dari Raspberry & Strawberry. Rasa nak jilat2 jea lip bila pakai lipbalm nih. Agagagaa~ 

At first, aku bayang lipbalm ni warna pink taw, yea la, strawberry kan pink color, sekali bila bukak, warna putih kuning biasa jea, cuma bila sapu dekat lip, adalahh rasa2 macam buah2an gittew!


5) Boleh repair jugak lip yang rosak (berpandukan ayat di atas. hee)
6) Off course sebab free chemical! yahoooo~ 

Okeh! tue jea lah kot. So far, aku puas hati pakai Organic Lipbalm ni. Tak mengeringkan lip aku, rasa fresh ssangat bila sapu lipbalm ni, rasa macam dekat ladang strawberry! *hyperbola overrr sangattt*. 

Satu lagi, lip nampak berkilat shining2 gittuuu, nak dibandingkan natural treatment lipbalm sebelum ni, tak de kilat2 pun.. *dah namanya natural kan* 

Overall! Aku suka brand Mentholatum!!! TQ yawww! 

Tq for reading! k bai..   




5 comments:

Nafira usof said...

banyak jugak kebaikkannye.
boleh beli satu neh~

Kuazue Mohd said...

fuuyoo....cik azue x pakai apa pun kat lips..buh marjerin or planta jer bila bibir koyak rabak....hihihi...

Cho Zila said...

memang kena ada satu dalam handbag... akak penah beli jenama ini...

Chic Na said...

suka jugak pakai dulu2 tp skrg dah tukar brand.. ngengada kan.. hee..

Amanina Mads said...

mcm best je tp vaseline 1 botol xhabis lg. hehe