KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, December 14, 2015

DIANZ VITAMIN berwajah baru!!!!!!!

Assalamualaikum..., 

Wow!!! Dianz vitamin packaging baru lebih gempaq!!! Sangat cantik menawan dalam botol berwarna purple. Purple dan dian legacy sdn. Bhd memang tak dapat dipisahkan. Trademark uolsss trademark! Hehehe. 


HISAP-HISAP TERUSSS CANTIK!!!!.


Apa yang menariknya vitamin baru ni, ada extra Pearl!! Wow. Mutiaraaa uols. Utk effect kulit lebih cantik mulus gebu gebasssss gituuu. 

100% kandungan vitamin packaging baru ni sama macam yang lama cuma ada extra pearl sahaja. 

Rasa? Rasanyaaa lebih sedappp berbanding yang lama. Itu kata boss lahh. Sebab kami tak cuba lagi. 21hb dec ni baru produk ready stock dan akan di pos kepada kami. :). 


JOM LAYAN INFO DAN GAMBAR2 DIANZ VITAMIN PACKAGING BARU.










Cantikkkk kannn. Hehe. Tak sabar pulak kita nak pegang botol vitamin baru ni. Nak belek2. Peluk cium semua. Hahaha. OK. utk details lagi pasal produk. Korang bole kontek nina yea. Hehe. 

DIANZ VITAMIN OPEN FOR PREORDER: 019.3190117
  


tq for reading!!  




Sunday, October 11, 2015

KETIAK HITAM dah SEMAKIN CERAH!!!

Assalamualaikum... 

WOW!! testimoni panas2 dari oven. heheehe. KETIAK yang berdaki hitam legam dah semakin cerah!!!!



customer ni baru pakai SEBOTOL NANO (10g). kalau konsisten pakai lagi botol kedua.. camano le rupanya yeaaa. hihi. 

hai korang. tak kan tengok je.. tak nak ke ketiak yang cerah sekata dengan warna kulit?? Kalau ada masalah hitam2 di leher. buku lali. siku. punn boleh guna nano ni taw! hasilnya InshaAllah puas hati!! :) 

019.3190117 

TQ for reading! kbai~ 





Tuesday, October 6, 2015

Kulit melecur terkena SERANGGA CHARLIE???

Assalamualaikum... 

Kenal charlie? kalau google pasal charlie ni, bersepah orang duk update. paling aku seram bila tengok kesan2 gigitan charlie ni. auwww.. malas aku nak ulas pasal charlie ni. korang gugel le ye. ekekeke. 

apa yang aku nak SHARE dengan koranggg .............................................................. 

Terbaru!!!. kami dapat feedback dari customer yang menggunakan SAKURA MASK seqy beauty untuk disapu kat kulit dek kerana gigitan charlie ni. 3 HARI PAKAI SAKURA MASK. Alhamdulillah kulit terus kering. dan sekarang dalam pemulihan untuk hilangkan parut je.



WOW! nampak tak hebatnya sakura mask disitu? PELBAGAI guna. 

SAKURA MASK sekarang dah tak keluar botol 50g taw. sekarang hanya 30g jer. dengan harga RM80. details pasal produk? -> sakura mask 

NAK CUBA? korang boleh terjah page kami atau bole terus kontek kami yea!! hehe 

0193190117 

Tq for reading! k bai~     


Tuesday, August 11, 2015

Mask serbaguna: SAKURA MASK by SEQY BEAUTY | FOUNDER: Sepet Noh

Assalamualaikum... 

Jarang nak jumpa mask yang seberguna ni. Boleh pakai kat baby, orang tu, muda. lelaki, pompuan. tiada hada umur. Bukan takat tu. pelbagai guna. Untuk luka-luka. ruam kulit, kulit terkena minyak panas ke. ha. macam-macam lagilah. Nak sapu kat muka pun boleh. itu SEMESTINYA. 

Aku nak belanja satu testimoni sakura mask ni. BUKTI sakura mask power yang serbaguna nih.



Masalah jerawat tang muka 

Luka akibat kemalanganterkena 

minyak panas 

ruam/gatal pada bayi. 

Haaa. semua masalah ni HANYA MENGGUNAKAN SATU PRODUK SAHAJA IAITU: tak lain tak bukan. SAKURA MASK lerrrr. ekekeke 

Untuk details pasal sakura mask ni, korang baca lam gambar ni yea



Rupa bentuk isi dalam


INSTAGRAM : DENINAAZ 
HOTLINE: 019.3190117  

TQ for reading! K bai~ 




Sunday, August 9, 2015

Daffa Ezra Turns 1

Assalamualaikum...



Ekceli, maknya je yang eksaited terlebih. Si anak masih belum mengenal erti besday2 dan makan kek bagai. hahaha. 

Dah berbulan-bulan berlalu, hari ni baru aku rasa nak hupdate pasal majlis daffa Februari hari tu. haha. Tak menyempat kann. maklumlah. sejak jadi mak ni, simptom malas makin menjadi-jadi!.. 

kami laki bini asalnya plan nak balik kampung jea time tu (CHINESE NEW YEAR) . So kat kampung meriahla sikit sebab sepupu sepapat cinonet ramai kat sana. Kat KL ni kawan Daffa sapelah sangat. Geng2 mak dengan paknya jer yang terlebih ramai. Tapi disebabkan hati ni dah lama teringin nak jemput jiran-jiran dengan kawan-kawan menjamu selera dirumah. So kami buat keputusan untuk buat kat KL jea lah. 

Nenek daffa pun dah sanggup datang sini. Apalagi. onn saje. 

Kami buat ala kadar jea. Objektif suka-suki untuk kanak-kanak riang bergumbira dan dapat beramah mesra dengan jiran tetangga. ekeke. gittew motif dia. 

So entri kali ni aku nak UP details dari menu yang simple mimple tu sampailah ke meja kek daffa. Iols nak sharing dengan uols. jer. kot-kot la untuk renungan dan rujukan dimasa hadapan. ESPECIALLY untuk korang yang berada di sekitar KUALA LUMPUR. services ni semua 90% di KL area. dan semuanya aku cari DALAM INTERNET jer (kecuali KATERING.). hehe. 

semua KOS BAJET je hokkey. yang penting kita happy :) 

1) KHEMAH 



Pasal khemah ni aku jumpa dalam internet. Lupa link dia. Tapi jangan risau. aku ada simpan no henpon dia. haha. Bagi aku. pakej yang tuan khemah ni bagi agak murah laaa. Agak laaa. Tapi tak setanding kat kelantan. Kelantan lagi murah. ok. please jangan bash aku. haha. 

Pakej yang dia bagi. Ada 3. Pakej A (rm280) Pakej B (rm330) Pakej C (rm380). Pakej A tu yang basic je aku rasa. Jenis kanopi kesemua pakej. memang jenis yang sama. Arabian Style. Semua pakej ada 5 set meja bulat, dapat kerusi plastik 50 biji. Alas meja. Kipas. lampu. meja buffet dan skirting. Itu yang basic. So untuk tambah benda-benda lain. korang boleh pilih pakej B atau C. 

Aku ambik yang pakej B. sebab nak tambah Scallop. Pastu aku add on meja untuk candy buffet (RM15). hamboih. Add on gittuw. Macam dominos le pulak. haha 


Untuk details. korang boleh contact nombor ni: 
019. 3339902 

2) CANDY BUFFET




Candy buffet ni agak berpeluh ketiak jugalah mencari yang berkenan dihati. haha. Last-last berkenan dengan hakak ni punya services. satu sebab peramah. Layan je aku yang jenis banyak cikadak. dah la berbulan-bulan punya soalan. kedua. Pakej yang dia bagi agak OK la berbanding dengan yang aku duk tanya-tanya services orang lain. hehe. 

Memang aku betul-betul jatuh cinta dengan gambar-gambar yang diaorang muat naik dalam instagram tu. Terbeliak biji mata. dengan kombinasi2 warna yang cun meletops!!! Memang puas hati dengan service diaorang!.





Untuk candy buffet ni diaorang ada bagi services 8 jenis pakej. Platinum package. Diamond pakej. Gold pakej. Silver pakej. Bronze pakej. Economy 1 pakej. Economy 2 pakej. Economy 3 pakej. Setiap pakej tu termasuk service pinggan/cup dan tisu, sewaan deko atas meja, alas meja, personalized food topper dan food, label mengikut tema dan free signage 5R print.




So untuk majlis daffa hari tu kami pilih Silver pakej. Add on Character Standee Minion (sebab buat tema minion. haha), add on 20 pcs Helium balloons dan juga backdrop. Hakak bagi 10 ** ok. memang puas hati! :)










Untuk details, korang boleh usha 


Instagram: EVENT4U 

Hotline: 019.6004100  

3) KATERING 

Menu pilihan aku masa majlis daffa hari tu yang jenis simple-simple jea. sebab majlis kami buat petang. so kira macam hi-tea lah kenkononnya. Menu pilihan off course menu kegemaran aku. LAKSA JOHOR. aummmm. best tak ingat!! 

untuk pakej katering ni aku dapat harga RM8/Per person

Ada laksa johor. nasi goreng. roti jala. kuah kari. Air panas (2 jenis) Air sejuk. pinggan mangkuk gelas sudu bagai. hehe. 

So kalau korang nak cuba services makanan dari katering ni, boleh la 


contact: 012.2971292

Aku lupa apa kenama kateringnya. aku panggil PAK BRAHIM jer. haha 

4) KEK DAFFA 

Ok. pasal kek ni memanggggggg aku teruja giler yaaa ampun!!!!!! sangat kreatif tahap overdoseeee!!! Dah la kreatif, dah le pandai deco cake. orangnya cantik. kek pulak memang sedap tip top!!!. Masa whatsaap dengan dia. macam dah kenal 10 tahun. peramahhh sangat!!. serius tak tipu. hahaha. 

Nak tahu tak tahap kekreatifannya?? Aku just bagi tahu kat dia yang nak kek ada minions bagai. lepas tu. dia siap deco lukis2 atas kertas. then terus tunjuk kat aku. ok. aku pengsan. terus setuju. then proceed order. hahaha. nampak tak over kreatif sampai aku pengsan?





Kalau korang tak caye. sila terjah instagram beliau: SPREAD THE FROST   

5) DOORGIFT 

Untuk doorgift ni kami just bagi Congo Bar + biskut apa ntah tapi sedap + Coklat minion + Asmaku + pensil minions (untuk budak2 jer). 

budak2 cinonet kami just bagi biskut + coklat minion + pensil




Untuk mak pak ada congo bar + asmaku + coklat minion. hahaa. macam kelakar jer



Congo bar aku tempah dengan sis qunyah dari instagram: Qunyah Qunyah  . 
Coklat minion pulak dari Ipoh. instagram: my love cokelat. 
Asmaku tu aku jumpa dalam web kadkahwinku. Kalau korang nak terus pegi direct kat kedai diaorang pun boleh. kedai di hentian kajang. 
Paperbag tu pulak dari instagram: neelosilver craft

Mohon terjah ig diaorang. cantik2 semua. murah pun murah. heee 

6) KAD JEMPUTAN 



Invitation card minions theme ni pun aku order dari insta neelosilver craft. quality tip top. yang penting murah. ekeke. 

Ok. sampai sini jelah info sikit sebanyak yang aku dapat beri kat korang. hahaa. 

ok. jangan lupa ORDER KEK cun melecun tu yea. dan jugak candy buffet dari event4u. diaorang ada jugak buat surprise event. kot2 la korang nak kasi seprise kat sesapa. deal je dengan hakak tu. confirm puas hati. hehe. 

Ok uols. ready untuk ke open house lah kita. hehe. raya katanya 

TQ FOR READING. kbai!!    

   





Saturday, August 8, 2015

Top Labuh dan Cantik

Assalamualaikum... 

Dulu susah bebenau kalau nak cari tshirt yang labuh lebih paras punggung. pastu kalau hado pun jenis yang fit kat tang tuuu. hahaha. pepaham jelah. jenis keturunan gergasi ni memang cenggini gayanya. Aku lettew!!! 

Sejak aku terjumpa top labuh bagai ni, terus jatuh cinta. Bukan takat labuh. pakej sekali dengan cantik uols. lagi satu. Bukan takat jatuh cinta untuk diri sendiri pakai. terusssss jatuh cinta nak jual kat korang sekali. nak paksa korang beli pun ada jugak ni. hahaha. 

benda cun lawo macam ni tak salah kalau nak share kat korang kan.! Aku jual murah2 jea. Harga adik beradik aku bagi kat korang. hah! jangan cakap hakak tak payung. hikhikhik 

So apalagi. meh aku tunjuk sikit top cantik giler yang ada dalam koleksi kedai cinonet online kami. haha. lelebih dan details tu korang boleh le tengok dalam instagram kami : deninaaz_muslimahAttire 


#deninaaz_BellDress








#deninaaz_LongBasicTop






#deninaaz_HiloButtonDown






#deninaaz_ModernCapTop









#deninaaz_LaceyPatchTop







#deninaaz_ButtonDownDress







#deninaaz_PrintedTunicTop





#deninaaz_TrapezeTunicTop







#deninaaz_ModernSatinTop






#deninaaz_ClassicPrintedTop








#deninaaz_ModernTop





FACEBOOK: 
HOTLINE: 
019.3190117     

TQ for reading. k bai!!