KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Tuesday, May 14, 2013

OBUSE LIP TINT: Bibirku KOREAN ssangat!

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Hari tu aku ada ternampak kat belog SEPET yang dia ada jual barang baru. *ternampak sangattt kan.. padahal hari2 duk bukak belog dia. hikhikhik. Banyak sungguh produk yang dia jual. memang sangat gigih si sepet ni. aku suka baca entri dia pasal kisah dari awal dia bertatih dalam dunia perniagaan, sampailah dimana dia sekarang. Aku doakan ko berjaya dalam bidang kerjaya ko sebagai usahawan yea sepet. hikhik. *harap dia baca statement aku nih*. kembang empatpuluhlapankali hidung aku kalo dia baca. retiss kottt. hohoho. 

Selama aku kerja, aku hanya pakai lip balm jea. tak reti aku nak pakai gincu bagai. mungkin sebab lip aku kering kot, sebab tu tak sesuai nak tonyoh gincu. so, bagus aku pakai lip balm jea. tu pun kalo aku ingat nak pakai, kalau tak. kirim salam ah nak pakai. 

Produk baru yang aku maksudkan tu adalah. OBUSE LIP TINT. Produk korea kot rasanya. aku pun tak pasti. penangan cerita korea la ni semua. haha. Patutla lip diaorang comel2 jea kan. benda alah ni lah rahsianya! baru jea semalam aku order dan buat payment. hari ni dah sampai. sungguh pantas dan cekap. :) 

Aku teringin nak try mende alah ni sebab ianya bukan dari spesies gincu. semalamam aku google cari review pasal lip tint nih. nampak macam menarik. so, aku apa lagi..... 
Aku terus beli dua botol. senang. boleh tukar2. ikut mood. belah kiri warna cherry pink kot, belah kanan tu red


Cara nak pakai senang jea. titik2 jea dekat lip. lepastu sapu. hehe. 
pic dari pakcik google. pic dari aku? len kali jea lah. tak de kerja aku nak pakai malam2 buta nih. haha


Ni lip balm yang aku guna, dari dulu sampai sekarang. lip balm terbaikkk yang pernah aku pakai. Korang pakai lip balm apa? sape pernah pakai yang brand mentholatum? OK tak? teringin jugak nak try yang tu. 

Kalau aku, aku kena pakai lip balm ni dulu, lepastu baru aku titik2 kot lipt tint tu, lepastu sapu lip balm ni sekali lagi. huh. macam ni lahh nasib si bibir kering. ahaks!
my lip balm best ever. ada sapa2 nak try tak? boleh order dengan aku. aku kan herbalife distributor. ahaks!


Tak sangka pulak sepet bagi free gift nih. dapat jugaklahh merasa pakai mask hitam gelap nih. dan2 malam ni jugak aku pakai. haha
Siap dapat kolagen eye mask lagi taw. macam taw2 jea mata aku ni macam panda. haha

woooo. tanjat boboi tengok gambar nih. 


Esok aku boleh berangan bibirku secantik dan sekiut korean girl! auwwww gittew. Sape2 teringin nak try obuse lip tint ni, boleh la ke blog SEPET yea. 

TQ for reading! k bai!  



20 comments:

Khai♥Rin : anies said...

Uiiii igt td kak limah rupanya kak ton... :-) baik lipstik o lipbalm... mmg jejarang pakai...kalu pakai pon bersebab... kekdah nyerrrr

NinaAz said...

Hehehe.... kalo terkering sgttt. Memang terpaksa pakai byk2. Hehe

cik chinta said...

sjk pgnen, brenti nyoping mekup.

deno said...

bibir deno pula pucat je sbb tak cukup darah.. HB selalu low.. huhu

NinaAz said...

@cik chinta: waaa. Baguslah cm tu. Bleh simpan $$$

NinaAz said...

@deno: mkn bayam byk2. Xpun. Try minum herbalife. IAllah

MaMa Rey said...

selalu pakai lip balm..bibir kering..lipstik tu jarang pakai..

Cho Zila said...

sekarang dah tak berlipstik dah bibir akakni.. nasib tak keringlerkan.. mungkin boleh dicuba yang gaya gini lak...

nea lopah said...

tanjat tgk pakai mask smbil bertudung..hehehehe

Normi Nieza said...

wah..mkn cantik la nina past nie..:)

Mizz Aiza said...

akak pernah pakai mentholatum masa study dulu, malangnya tak sesuai dengan lip akak kot.. jadi merekah pula.. baru2 ni adik akak belikan lipstick kalogen jenama D'herb, setakat ni guna alhamdulillah ok.. lipstick ni tak bewarna, bila pakai baru dia keluar warna..

Kesuma Angsana said...

yg last tu mmg terkejut mula2 tgk hehehe

Tihara said...

korean memang giler kosmetik kan, kulit derang mulus :)

jaakechik said...

ada gak jaa tgk ada yg jual pemerah bibir tu dkt fb.. ramai kata mnjadi. tp jaa x penah lagi beli...

Cici Eryna Azrai said...

obuse tint !! hehe . erin pakai sume 3 kaler . beshh . mmg feeling2 korea cket . cket je la. bahhaha .

NinaAz said...

waaah. patutla erin cantik. hikhikhik

cikgu azma said...

Pengedar cathy doll n lip tint obuse hubungi 0135000175 utk harga borong.

Anonymous said...

Sy ad jual lips tint ni..bmint sms 0132643039

Anonymous said...

Saya pun pkai lip tint jenama ney jugak. . Mmg bibir cntik n yhan lme gtuw. .huhu

Anonymous said...

Sye pn pkai lip tint jenama ney jgak. . Mmg cntik n than lame gtuw. . Huhu