KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Thursday, May 16, 2013

GURU MALAYSIA: 1ASPIRASI, 1AGENDA

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Dulu, ingat lagi masa zaman sekolah rendah. Time hari guru jea, mesti kalut bagitahu ma nak bagi cikgu hadiah. nak jugak bagi. nak jugak bagi. Ala, zaman budak2 kan., kalau kawan2 lain bagi hadiah kat cikgu, mesti nangis teresak2 sorang2 sebab kita tak bagi apa2. Off course laa aku tak nak pergi sekolah kalau tak bawak hadiah untuk cikgu. hahaha.

Ko tahu aku bagi apa?
kononyaaa. akulah antara orang yang hadiah  paling besar bagi kat cikgu. hahaha. mana tak besarnya. sekotak tisuuu kotttt. hohoho


Itu jea lah kot kenangan hari guru masa zaman persekolahan yang aku ingat. yang lain. lupa ingatan daaaa~ 

Uolls pulak macam mana? ada kenangan hari guru tak masa kecik2 dulu? ahaks! 

Dalam keluarga besar aku, ramai sangat insan2 yang bergelar guru. Bermula dengan 

Arwah atuk belah arwah abah aku 
Mama aku 
Suami aku 
Mak & Pak sedara belah mama aku (Ming, Cik Nun, Mak su Tie, Ayah Su) 
Mak sedara belah arwah abah aku (Mak Nik, Mak su Sarah) 
dan sepupu-sepupuku (Kak Teh, Kak Ngoh, Abe Ja, Zaherah) Haaaaa.. tak lupa, aku sendiri. hahaha. 

Ramai kan? Kalau buat sambutan hari guru dengan sedara mara nih, konfirm gempaq habis. 

Hari ni sekolah aku baru hari kedua peperiksaan. tak de maknanya nak buat sambutan hari guru hari ni. So, next week baru ada majlis sikit2. sehari sebelum Hari wesak dan cuti pertengahan tahun. Biasanya, time sambutan hari guru, bab makan lah yang paling aku suka. hahaaha. 

Di kesempatan ini, *skema tetiba*, aku nak ucapkan.. Selamat hari guru istimewa buat: 

SUAMIKU, 
MAMAKU, 
SEDARA MARAKU, 
Guru Tadika Kemas Gunong, 
Guru-guru Sk. Gunong, 
Guru-guru SMUAY Nipah, 
Guru-guru SMK Gunong, 
Guru-guru SMKA Wataniah, 
Pensyarah Matrikulasi Pahang, 
Pensyarah UPSI, 
Jurulatih Kor SUKSIS UPSI
Guru-guru SMK Taman Connaught
dan semua kawan2 guru yang lain. 

Dengan ucapan: Selamat hari Guru, semoga sentiasa menjadi PELITA yang terrbaik untuk anak bangsa (^_^) . Terima kasih CIKGU!

Yeahhhh!!! Kami adalah GURU yang sentiasa muda. always 25 years old! :)


Kawan-kawan seperjuangan yang lain. ececece. Selamat hari GURU GENG CIKGU CIKGI! :)




Tq for reading. k bai! 



34 comments:

Nurzakiah Hanum said...

SELAMAT HARI GURU

Queenie said...

SELAMAT HARI GURU, CIKGU...

Mizz Aiza said...

selamat hari guru nina.. :D

Khai♥Rin : anies said...

SELAMAT HARI GURU CIKGU NINA

nia_cheroniah said...

Selamat Hari Guru nina :)

aizamia3 said...

selamat hari guru.. cikgu.. ;)
wah.. ramai jugak ye dalam keluarga cikgu yang berjaya menjadi cikgu.. ;)

JunAina said...

Selamat Hari Guru Nina, keluarga ramainya yang jadi guru. Kiranya Nina mewarisi tradisi keluargalah.

izan mama mia said...

slmt hr guru...

Nafira usof said...

Selamat hari guru Nina~

Miss Volvo said...

happy teachers day!! :)

lizz said...

selamat hari guru....bila sambutan hari guru ni teringat kat cikgu kiter dedulu kan...

diana said...

selamat hari guru..:)

Cho Zila said...

selamat hari guru untuk kamu.. kamu...
semoga jasa cikgu yang ikhlas akan dapat ganjaran dariNya...

eimah siti said...

selamat hari guru sis...^_^

Miss A said...

selamat hari guru^^ dulu la bgie ckigu saya mug n buah-buahan jeh . skunk adek2 saye mak saya sponser tupperware . jeless :3

Dzureen Darwis said...

Laa, x pernah terfikir pun sebelum ini. Selalu common bagi pen merah lah kat cikgu. Selamat Hari Guru :)

NinaAz said...

terima kasih semuaaaa :)

NinaAz said...

bestnyaa, dapat tupperware. nina dulu rembat kotak tisu kat umah jeaa. haha

NinaAz said...

bestnyaa, dapat tupperware. nina dulu rembat kotak tisu kat umah jeaa. haha

Tinta Lana said...

Salam.

huuuu..kotak tisu nina, hehehe. Lana pun..bagi pensel sebatang je. Dgn pembaris tak silap,hehe. Kat cikgu yang ajar subjek seni.. Taktau la knapa bagi hadiah tu :D

Selamat Hari Guru utk nina and hb ^_^

eyriqazz said...

Selamat hari guru..tanpa guru,tiadala perdana menteri, doktor, akauntan, guru dan ramai lagi....

Nieda ramly said...

semua tunjuk cincin , semua org punya ke ?

NinaAz said...

Eh.eh. baru perasan pasal cincin. Act. Xd niat pun nk tunjuk cincin. Tu trademark generasi muda herbalife ;)

NinaAz said...

Setuju eyriqazz!!!

Asyik Izas said...

selamat hari guru,..:)

Kesuma Angsana said...

selamt hari guru jasamu dikenang hingga bila2 yer

nea lopah said...

happy teachers day nina

cha said...

happy teachers day u. wah husband family u pun ramai guru jugak ye

asyiqin nasir said...

selamat hari guru =]

jaakechik said...

selamat hari guru untuk semua guru di m'sia... wahh nina ngn hubby sama2 cikgu rupanya ehh... bagus laa ramai dlm family jadik cikgu, boleh share2 pgalaman.....

ieda immi said...

selamat hari guru ninaz ! ;)

Amanina Mads said...

bestnye.. semua family jd guru :)
selamat hari guru juga buat nina

p/s: KMP tu besar sgt. penat nk jln.. hihi

QasehnyaRania said...

selamat hari guru buat nina dan semua guru2 di malaysia :)

nik ros said...

selamat hari guru. sis pun ramai yg saudara mara jadi guru.hehe