KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Friday, January 24, 2014

Kaylena Beaute' 5 in 1 set by Leuniey Natasha (KFLN Beautyline)

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 


UPDATE: KAYLENA BEAUTE 


Entri ni khusus untuk wanita/perempuan/remaja/ibu2 dan sewaktu dengannya yang ada keinginan untuk memiliki kulit yang cantik menawan tertawan.. eh! lelaki/jejaka idaman seMalaya punnn boleeehhh~ Apa salahnyakan. hikhik 

Aku rasa entri ni entri ketiga dah kot pasal produk leuniey ni. bagi sesapa yang pernah baca entri sebelum ni, mesti korang dah muak kan. asyik hupdate pasal mende alah ni jea, ihiks. 

Ok. kali ni mesti korang hepi punya. sebab kali ni aku nak update pasal 5 in 1 set produk Kaylena Beaute' dari pencuci muka sampailah krim malam. satu2 aku cerita ek!..



Kaylena Beaute' 5 in 1 set ni dirumus khas dengan estrak ROSE HIP OIL, ROSE HIP OIL ni sebenarnya dah bantu berjuta2 orang mengatasi masalah kulit yang diaorang alami. Baru atau lama, parut, lekuk dan lain2 kecacatan pada kulit dapat disembuhkan dengan segera oleh minyak yang membaik pulih semula jadi ni. 

Produk Kaylena dirumuskan khas dengan pati buah-buahan dan estrak2 essential oil dari bahan alami yang dapat membantu membaiki sel2 kulit kita dari dalam. dengan kata lain, kaylena beaute' ni merupakan produk penjagaan wajah dari bahan2 organik. haa. gittew. 

Produk ini sesuai untuk: 

SEMUA JENIS KULIT 
SEMUA JENIS MASALAH KULIT 
SESUAI UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR 
TANPA PENGGELUPASAN (setuju sangat, sikit pun tak menggelupas kulit aku.) 
BERKESAN DALAM 2-3 MINGGU, bergantung pada jenis kulit & hormom (InsyaALLAH). 


Produk ini juga dapat membantu masalah kulit dari segi: 

MASALAH TONA TIDAK SEKATA 
(Ini masalah utama aku, Alhamdulillah! kulit muka dah improve, babai tona tidak sekata. tak maw jumpa lagi. hikhik)

MENGATASI & MENYEMBUHKAN MASALAH JERAWAT 
(Aku memang jenis tak de jerawat sekarang. sebab dulu masa zaman kejatuhan, jerawat dah bertingket2 kat muka *masa umur 13-16 tahun*)

MEMUDARKAN PIGMENTASI 
(YES!! maks setuju sangat. as we know, pegmentasi ni bukan senang2 taw nak hilang! better korang naik jerawat dari timbul pigmentasi. Aku yang baru sebulan lebih pakai ni punn baru lebih kurang 40% laaa jeragat/ pigmentasi aku ni pudar. tak sabar nak tunggu improve 100%! winkwink)

MENGATASI MASALAH PENUAAN KULIT 
(better yang muda2 tu pakai la dari sekarang, lambat sikit tuanya. erk?)

MEMBANTU MENGHIDRATKAN SEMULA KULIT ANDA DARI DALAM 
(yang ni aku sokong 200%. ekceli kulit aku jenis yang kering kontang, suka sangat gelupas tak tentu pasal. Kenkadang nak pakai bedak pun malu, nampak sangat macam tanah yang 100 tahun tak kena siram. Alhamdulillah lah! lepas guna produk ni, bukan setakat bedak, krim muka pun aku dah boleh tenyeh kat muka aku ni. hilang terus kekeringan kulit muka ku. moist2 lagi. auww!)

MENGURANGKAN KESAN TANDA REKAHAN & PORI TERBUKA 
(YES! kulit muka aku sekarang ni agk normal dari dulu. dah tak payah pakai kamera 360 degree lagi kalau nak selfie. haha. poriku kian mengecut. Alhamdulillah!)

MEMBANTU MENCERAHKAN KULIT 
(Cerah? erkkk. ada la sikit2 kot!. yang aku perasan kulit aku makin cerah sebab ramai kawan2 yang tegur menegur. tu jea laa. tak de lah cerah macam leuniey tuuu. takat cerah2 biasa jeaa. kira macam tak sunburn ahh. kalau cerah cam leuniey tu maw pengsan tak bangun2 aku. hahaha) 

DAN ETC 


KAYLENA BEAUTE' 5 IN 1 SET 
(1 set boleh tahan 1-2 bulan : kalau pemalas macam aku, 3 bulan tahan kot. hakhak) mengandungi: 


2 IN 1 GEL CLEANSER 30ML



This cleanser is specially enriched with botanical ingredients, cleanses throughly yet does not leave skin feeling dry. It also prepares the skin for further treatment. 

Ingredients: 
Deionised water, enzyme extract, polydecen, jojoba oil, sodium ascorbate phosphate, white oil, vitamin E & A, glycerin, hyaluronic acid, phygoceryl, rosehip oil extract & goat milk extract.


ACTIVATING TONER 30ML



 A gentle alcohol free lotion with anti inflammation bisabolol extract, calms problem skin after cleansing, as well as tigtens open pores, completes the cleansing process, refreshing, purifying and invigorating your skin. So your face looks refined, whitening and feel refresh. 

Ingredients: 
Deionised water, witch hazel, aloe vera, potassium, licorice root, azeloglicina, phygoceryl, glycerin, sodium pca, hyaluronic acid, sodium ascorbate phospate, rose oil


TREATMENT MOISTURISER 15GM 

**aku paling suka pakai mende alah ni, serius best sangat2!!**



A unique combination ingredients of natural plant, extracts hydrate and nourishes the skin. its intense moisturising properties restore supplesuppleness and elasticity to delicate skin. 

Ingredients: 
Aqua, isopropyl myristate, betaglucan, sodium pca, green tea oil, lanolin, vitamin E&C, jojoba oil, rosehip oil, glycerin & propyl paraben


NIGHT CREAM 15GM



Effective effectively smoothens your skin while assisting the rejuvenation of skin during night time. The active ingredients help restore skin complexity and lighten dark spot/skin, replenish your skin, as well as reduce fine lines. Regular usage makes the skin look fairer, younger and more radiant. 

Ingredients: 
Aqua, cetearyl alcohol, propylene gycol, titanium diaoxide, glycerol, sodium ascorbyl phospate, grape seed oil, rosehip oil extract.


DAY CREAM 15GM (spf 30++)

*Kalau dulu aku tak boleh langsung pakai krim macam ni, sebab memang macam opera cina + mak jemah muka aku. dengan tompok2nya, dengan keringnya, macam2 lagilah. Sekarang! tidak lagi. i loike triplekali ganda pakai krim sekarang! krim ni sesuaiii sangat dengan aku. hikhik*



An emollient-rich cream that provides excellent protection for all skin types. It has broad spectrum blocking capabilities that include UVB, UVA, UVC and infrared rays, thus it has maximum protection from skin damage and premature aging. 

Ingredients: 
Deionised water, propylene glycol, titanium dioxide, glycerol, hydrolysed protein, glycerol mono stearate, diazolidinyl, isopropyl palmate, hydrolyzed elastin, grape seed oil, propyl paraben 


HOW to APPLY:





Actually, ada satu lagi set yang leuniey buat : Targeted Treatment. Next entri nanti aku bagi details ek. sebab sekarang ni tak dapat info yang lengkap lagi. 

OH ya! mesti korang tertanya2 kan mana nak beli mende alah ni. hikhikhik. motif sangat ayat aku ni. Korang boleh order KAYLENA BEAUTE' ni dengan aku yea. Buat masa sekarang ni ready stock tak de lagi. Leuniey cakap after Chinese New Year baru ready stock akan available.  

So, kalau korang nak buat preorder/order, PM jea kat nombor ni: 
0193190117 (whatsapp/SMS)

Kaylena Beaute' 5 in 1 set :

RM183 SM 
RM186 SS 
FREE POSTAGE

Kalau korang nak beli satu2, contoh nak beli night cream jea kea, day cream jea kea. BOLEH jugak. cumanya buat masa sekarang HQ tak bagi details lagi senarai harga untuk satu2 produk tu. nanti aku update balik erk! 

Ok. tu jelah kot. Selamat mencuba! Jom cantik bersama Kaylena Beaute'. Havoc sangat trademarknya. Agagagaga~

Tq for reading! k bai~      



13 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahhh beauty produk! kulit kita skrg bertompok2 keringnya. huwaaa tensi mak T_________T padahal kat rumah ada je produk tapi malas nak apply. hihi

Kakzakie said...

Kakak ni kalau baca produk kecantikan dan kesihatan mudah sangat tertarik tapi kadang beli guna sekejap aje dah tu simpan...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kat mana boleh dapatkan produk ni nina?

❤Kamsiah❤ said...

Nina..kulit akak ni over sensitif...hatta bedak sejuk pun...so akak cuma makan VOC catalyst dan multivitamin lain ja...

kdg2 bila ke Guardian atau Watsons..geram ja tgk..

NinaAz said...

Sis mizz aiza. Nk dpt kan produk ni pm nina jea. Nina dh bg nombor kt atas. Hehe

Tihara said...

menarik juga produk nya :)

Cik Sal said...

baru jumpa produk yang berasaskan air2 gitu, selama ni carik tak jumpa pon.. tak leh pakai pencuci jenis yang krim tu.. kulit kering ..huhhuu

BUNDA said...

Owh ! ada skin care product kat sini yer...macam menarik jer...

LYAfrina said...

x berani nk pakai ape2 produk..just gna produk biasa2 kat pasaran je

NinaAz said...

Sis lyafrina. Kulit sis xd masalah syok ahh. Huuuu. Nina problem manyak. Hadeii

Marliyana Mk said...

huwaaa.. mmg sedang mencari produk baru skrg..

cm menarik je ni.. heheheh

Anonymous said...

Trial set ada?

Anonymous said...

Kulit sy jenis berminyak.so sesuai ke guna.tq