KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, January 20, 2014

Ini bukan mengidam, ini nafsu namanya..

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Minggu lepas kalau boleh hari2 nak hadap takoyaki. sanggup tu malam2 paksa suami pergi beli. abang pulak layan kan aje apa yang bini dia ni nak makan. hehe. Bila dah dua kali aku makan takoyaki, kali ketiga tu dia dah mula bagi alasan, tak bagi aku makan, sebab katanya saiz badan aku tang bawah lagi besar dah dari tang atas. haikkk!!... Lepas kena buli, dia cakap nak keluar tengok game bola, keluar lima minit tetiba bunyi orang ketuk pintu bagi salam. rupa2nya ada delivery takoyaki sampai rumah kita uolls! hehehe. patah balik rumah semata2 nak hantar takoyaki, pastu sambung balik tengok game bola kat kedai mamak. sob.sob. iollss tacing sangat taw!! terharu dapat suami yang memahami perut ini. Aagagagga~

Takoyaki depan GIANT dalam taman perumahan jea. Walaupun tak sesedap Takoyaki Aeon Cheras Selatan, tetap habis ditelan jua (>_<)




Minggu ni pulak menggelupur nak makan burger. dari hari Jumaat hari tu lagi duk teringat kat burger. Sampai tido pun kalau boleh nak mimpikan si burger. Tak sangka pulak malam ni dapat makan burger, selepas berhari2 aku duk mengadu domba nak makan burger. hakhak.... Akhirnya aku berjaya! dia berjaya digoda..yes! yes! kah3.

Kita kann, kalau makan burger. tak main ahh single2 nih, double terus. hhehehe


Tapi kan, serius cakap, macam tak cukup jea burger double nie, aku siap cakap lagi kat abang, kalau abang beli sebijik burger lagi pun saya boleh telan sampai habis. hurm. mesti esok aku akan menggelupur lagi nak makan burger. huwaaaa~

Gambar yang tiada kaitan dengan cerita diatas. hihihihi :) 
Credit to encik google


eh? kata nak diet sihat????? 

TQ for reading! k bai~  



31 comments:

Eza Boom Boom said...

Baby dalam perut nak makan banyak ni.. hihi... ;) Sedap-sedap makanan yang dia pilih..

Che Rosliza Che Mat said...

Hai! nina...lama tak singgah sini...sedapnya...

Nieda ramly said...

nampak gayanya mengidam citarasa internasional

Tihara said...

hehe maca2 anak dia mintak makan..
akak tak penah try takoyaki sebab yg akak jumpa semua org cina yg jual..
org melayu takde jual kat tempat akak

NinaAz said...

betul tu sis. susah nk cari yg melayu. kat depan giant ni memang bersusun2 orang. gerai dia biasa jea tepi jalan. melayu yg buat. hee. sebab tu kot ramai org

Nastyna said...

amboi...nafsu ibu baby hahhaa. makan jer sepuasnya selagi dapat ni, diet tu time pantang kita kira hehehe.

UmmuAidan-Arissa said...

hahaha..semangat makan masa mengandung yer..hehe..sib baik abg nina sgt prihatin kang...byk tak berat naik ms peknen nie?

sYaFiNaS said...

erm..cam sedapnya...cik nat xbesa makan...apa bahan2 dalam tu NinaAz?

ZazaMyMoon said...

wooo Nina.. hebat betul tekak & perut Nina mkn double burger tp tak cukup.. heheheh..

Noe said...

hahahaha...semangat nak makan tu...tengah ada semangat ni..teruskan usaha :) ... tak pernah makan la takoyaki tu..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. haha samalah macam kita. kalau nak makan sangat tu, mesti buat sampai dapat. hehe. tapi skrg sheila dah kurang mengidam. suami lak take over. hahahaha >________<

Normi Nieza said...

meriahnya dia mkn..hihik

Mila Ahmad said...

Takoyaki tu memg sedap tapi makan banyak2 macam muak pulak :)

Cho Zila said...

ha... jadi gitu sebab der yang melayan... kalau akak memang tak nak ler buat letihjer menyuarakan hasrat...
tako tu sedap weh...

NinaAz said...

Alamak sis zaza. Double tu means double daging jea sbnrnya. Hikhikhik

NinaAz said...

Betul tu sis mila. Kalo takat 4ketul sekali hadap ok la kann. Kalo byk2 muak jugak. Lagi2 kalau yg jenis tepung dia buat tu lembik. Hehee

Khai♥Rin : anies said...

xpe nina..mkn la time ni...nnt lps deliver byk kn pantang wooo hehehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedap tu.. baby punya pasal kena layan je nina..

Jie said...

Sedapnya kak.. selera baby yeee, hehe

Cheritera Kami said...

xpe..time pegnen ni bleh mkn je smua benda..diampunkan..kang pas deliver br diet blk..

ros_reeza said...

tengok gambar baby cartoon tu kat fb.. rasa geli hati pulak.. main order je ek. hihihih

MulutPayau said...

Kalau nak, makan jer dik..lepas ni kalau dlm pantang semua tu tak dipandang lagi..hihihi

Zura Lee said...

zura dh wasap nina psl takoyaki tuh.. hihhihih

superVEE said...

Hahaa.. Gempaknya makan!! Lols!

Nilam syapina said...

lahai .t bby kuar montel la mak dia mam burger .. tak sbr nk tgk .. mst cute ..

smart blog .. dh follow t sggah la smbil follow

Nina Maslizza said...

TRINGIN makan roti jon

Sheila Salim said...

nina, semalam dah try Takoyaki.. cheese and chicken. tak sedaplah. tak selera kat tekak. hihi siap nak muntah lagi T________T

Cik Puan Eka said...

hai nina.

kite penah makan takoyaki tu tapi tekak x leh trime pulak rasenyer..

bestnyee nak dapat baby.

baby order je 24/7 hihih

Deqla Manjew said...

baby nina la tu yg nk mkn.. hihi..

Cik Yaya said...

sedapnye makan..
xpe..bukn mkn utk seorng, kan ^o^

Farahain Mokhtar said...

omg your husb sgt sweet haha n fav kita sama! lm x mkn takoyaki. xtau mn nk cr kt uk ni (TT)