KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Wednesday, June 1, 2011

Pulut Durian!!!

Versi kecek kelate:

Halo la weiii!! Pulut duye.. Lama doh aku tegehl nak make bedo'oh! Taun ni gak banyok kali doh aku duk ngide nak make pulut duye ni, tapi gak hajat tok sapa sokmo, duye pun jare jah setuh, kalo make pun sute duo jah nyo,, tok puah wei lagu tu! mugo gak aku ni hatu duye..muahahahaah!!!!

Jauh aku duduk KL nuh, buke buleh make po dok dhumoh ni, dok dhumoh gapo nok make ado lako,,Marin aku g derak Billion ngn abah aku, hajat ati nak g beli hadioh ore nikoh jah, kaba2 abah g beli duye sute. banyok ulah jugok la duye tu, doh la kuning lehe.. liyur molek aku tengok, pah tu abah beli berah pulut, nak suruh ma kelik tanok pulut rumah, mugo demi tahu aku ni gak berehi benar la pulut duye ni..=) terharu weh segho!!

Male dengan pelahak aku gomo pulut duye! sedak buke main, kalo tok KFC ko, Nandos ko, McD ko, aku tolok tepi lako ni, aku pilih pulut duye no 1.. hahahaaha....

sene jah nak wat pulut duye ni,, tanok pulut sapa segho lembut, pahtu cari nise, pahtu peghoh nyo biar tubik sate..sate tu keno capur ngn air panah sikit sebab pekat kan, pahtu takut berona peghut laa.. letok garam sikit biar segho sedak,, pahtu gak, woh duye jah laa... tu jah la bahan2 nak wat pulut duye..hehehe...
Pahtu gak, biar cukup lekak semo, bubuh lako2 atah pingge, make jah laa!!! sedak wei!! sedak!! sedak sapa jilat jari2,,,hehehee..

~Sedak ni wei! try ah!!~
papai!




No comments: