KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Friday, June 17, 2011

Oh! My Darling Laptop HP ku!

Warghh!!! Sabar-sabar.. Ini semua dugaan...dugaan....huhuhu... laptop aku dah jahanam. Sadis betul, semalam seharian aku tak online, mati kutu aku dibuatnya.. Aku ni jenis ngadap laptop, online jea keje, so bila laptop dah jahanam.. mula la gundah gulana,, tak tahu nak buat apa..

Aku pun tak tahu apa masalah laptop aku ni. tadi dah pergi bawak kedai. tanya apa ke hal la laptop aku ni.. boleh jea on, sound pun ok, yang tak OK, skrin ni ha.. putih melepak, kalah kulit mat salleh.. rambut yang hitam jadi putih, baju warna biru jadi kuning. hadoi.. dia bilang mabe motherboard atau skrin yang rosak. Jadik, aku tanya la berapa ongkos nya?? dia cakap : " kalau motherboard yang rosak, lebih kurang RM380, kalau skrin yang jahanam dalam RM450"

Mak aiiiiiiihhhh!!! time tu jugak aku nak termuntah +pengsan.. nasib depan aku ni apek yang hensem.. cover2.. huhuhuhu... Baik aku beli laptop baru la kalau macam ni.. nampak gaya dah sampai ajal dah kot laptop aku ni.. yea la kan .. dah 5 tahun.. ni first time buat hal yang teruk2 ni.. nak jual sayang la pulak,, hadiah dari Abah ni.. hurm, kalau tak jual, mana nak cekau duit nak beli laptop on time??~lain la kalau Abah aku ade kilang emas.. pening=2.. any idea?? biul2 dah kejap..

Dalam kebiulan ni.. aku terjumpa satu web untuk edit gambar..heheheh.. terjah kejap.. try la aku test cuba untuk edit gambar dalam site ni..hehehe.. cun jugak! save gambar dari FB jea.. ni laptop pinjam (TQ Timah, selaku Housemate ku..kasi pinjam ni laptop), laptop aku dah jahanam. semua pic dalam tu..warghhh!!! tension balik..huhuhuhu...

Cantik tak pic aku ni??? hehehe... pujila sikit.. =P

Jenguk2 la PHOTOVISI ni kalau korang tak de kerja macam aku ni ha.. hehehe..

Doa2kan aku murah rezeki yea.. nak ganti laptop lain.. hari tu Camera hilang, sekarang Laptop rosak..DUGAAN~~~

Laptop dan kamera, mana lagi penting yea?? Laptop kot.. huhuhu.. sabar la dulu.. laptop first OK! (T_T)

papai!




6 comments:

meaw said...

kalau meaw tak dapat on9 pon gundah gulana tahu! tak ketahuan jadinya.... memang dia suruh beli laptop baru la tu,hehe...sabar tau ^_^

Cik Bidadari said...

alahai... ciannya... sabar tau... kitapun on9 tegar gak... adoi... dapat rasakan sedihnya tahap cenggana... kan-kan-kan?

UyaRayza said...

pc uya pnah kena mcm tue jugak...lame2 makin truk hehehe..tue skrin yg rosak tue..uya hr tue beli jer skrin br heheheh

NinaAz said...

hukhukhuk....sabar saje la kan..hurm~

deDetz said...

waaaa...cantik gambar..hihii =D
sabar2 jalah pasal laptop tu ea kak :D

NinaAz said...

heheheeh...tq dedetz sebab puji gambar saya cantik..muahahaha =D