KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, March 17, 2013

6 Week Six-Pack Workout

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Day-28, week-4. Omaigodddd..... sentap ssangat2 pagi ni... hahaha. Hari ni aku try naik penimbang. huhhhhhhh... nak kata kecewa, tak de lah ssangat.. cuma, 70% happy, 20% sentap, 10% lagi rasa nak give up. haha. 

Actually, kalo ikut rating BMI, aku ni bukan kategori obese tahap 1, bukan jugak kategori gemuk. BMI aku normal. cuma nafsu aku jea yang tak normal. bak kata abang, nampak jea kecik, make banyok. bucit boyah. ohhh!!!! ayat last tu aku tak boleh blah. sedikit kuciwa ok!

Khamis lepas, aku dengan gigihnya cuba workout dari Jillian Michaels. Semangat ok omputih nih. Aku tak paham macam mana diaorang boleh senyum + bercakap2 buat workout nih. Aku nih series kemain.. fokus! fokus!. :D

So, semalam hari ke-3 aku buat. Lebih kurang semua part aku dah dapat buat, kalau first day tu, aku terketar2 nak buat certain part, sebab tangan aku ssangat tak kuat nak mengimbangi badan. Hari ni aku rest. sebab aku bangun pagi tadi, bahagian abdomen perut aku ni sakit, rasa macam sengal2 dan pedih, lengan pun rasa macam urat2 tengah membengkak,.. otot2 tengah mengeras kot.. haha. motif mengeras? Tentuuuulaaahhh nak me"reshape" kan badan kan???? haha. SAINTIFIK sanggaattt kann.

TQ Jillian Michaels! i loikee ok! tq Phia bagi aku video nih. hehe. 6 minggu lagi aku ada 6 pack wehhh... Kau haddo??? haha 


Korang, tak nak tanya kea aku turun berapa kilo?? haha.. 4 Weeks - Turun 3 kilo jea. hahaha. Nangis ok! 

Nasib abang bagi semangat. " Turun sikit ok la tu... Tahniahhh!!! kalo naik otot tu pun boleh jadi berat jugak, so, tak bermakna turun sikit tak ok. berat otot tu lagi ok" - lebih kuranglah ayat dia. Hurm.. betul kea? entahlah.. Tapi yang aku rasalah kan, dulu sebelum kawin,  walaupun berat aku kurang sikit dari berat sekarang, tapi part2 lemak yang suka berkumpul tu still ada, tak lari kemana, tangg tuuu jugakk... Tapi sekarang (lepas kawin aku naik 5 kilo ok. hebat kan haku?) walaupun lagi 2 kilo aku nak capai target aku, tapi beza ssangat.. sekarang ni pun dah reshape giler2. tang perut, tang lengan, tang pinggul, tang peha. hehehe. peewwiitt!!!! Sila jeles :P 

Aku suka kata2 nih, sumber: fanpage Firdaus

6 days to go! i'm waiting for my Imam.. weeee~ 


Tq for reading. k bai!

16 comments:

~batrish♥~ said...

gud luck and keep it up niena...bat pun tengah berusaha jugak ni...hihi =)

Chic Na said...

memang semangat la awak ni. gambatte! hehe..

Mia Kassim said...

Happy weekend..
semoga berat ideal yg diinginkan tu tercapai.....

Remy hazza said...

pergh!!! buat remy jeles jer..... yg remy nie dari dulu i pack aje....bertambah besar pulak tu.....

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... teruskan usaha , jgn putus asa ... sakit2 badan tu biasa la ...

Cho Zila said...

Jillian tu memang akak respekler... dah lama tak aerobikni camner...
nak jalanker...

Nurul Faiz said...

usaha dengan lebih gigih lagi ye.
saya tengok awak okey je. tak gemuk pon :)

:: My BeAuTiFuL wOrLd :: said...

ok, semangat ini mmg ptt dicontohi. kita p gym, 3x seminggu kurangla jgk brt. tp lepastuh, berlagak mkn byk blk.

skrg nih, hampeh. x kemana dh target berat tuh, hahaha

btw, salam kenal ya? :)

Qaseh Mummy said...

jillian memang dasyat....tengok die coach orang pun takut ase

al- lavendari said...

4 minggu turun 3 kilo .. hebat.
kalau setahun habislah berat badan .. hehe.

saya masuk dari blog nik ros.

nik ros said...

nina ni mmg rajin dan bersemangat kan.kalau nik mmg tak la. hubby kata perut buncit pun ada nik kisah..hahaha..

chayok nina.pasti blh punya. turun 3 kg kira ok la tu.dari tak turun langsung kan..hehe

kyo_9 said...

wow..
lepas ni jalan sakan nampak :)

nea lopah said...

Tahniah! teruskan....jgn give up! suke tgk org obses nk turunkan berat badan.

Elya Roza said...

hehhe,,babe!my husband pun obses tgk youtube2 untuk workout..hahha

ashra said...

wah..bila hubby ada sama,lagi kita pun semangat kan...

gud luck..jaga kesihatan leklok ya.
work out work out jugaks tau.makan jangan lupa.baru seimbang

Mrs Velentine said...

semoga berat yg diingin tercapai..