KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Saturday, May 11, 2013

Nak pelihara apa yea?

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Adik aku sedang menghitung hari dupdapdupdap hari bahagia dia. Aku pulak menghitung hari menanti kepulangan suami nun jauh di seberang laut sana. hikhikhik. mengada kan... Ada lagi 2 minggu sebelum cuti bermula. hoho. As a teacher, off course la hepi ssangat. tersenyum girang, sambil2 melompat bintang. haha. nampak sangat tak matang disitu. haaa. ada gegirl pedulik? 

Next week, budak2 dah start exam. Boleh laa aku bertenang sikit. tak de lah nak serius sangat seperti hari2 biasa. hahaha. Bukan apa, kalau aku buat muka serius, budak2 takut sikit. kang aku buat muka selamba, mahunya dia nak hantar kerja rumah kat aku? memang tak lah kan kottt. Kadang2, aku terpikir gak, nak bela haiwan peliharaan yang boleh membuatkan aku tersenyum bila aku balik rumah. korang rasa, haiwan apa yang paling best?. Risau jugak nih. umur baru 20 tahun *sangat* tapi, takut ternampak macam 40 tahun. ye la, aku ni bukannya jenis sengih 24jam, time kerja aku serius, garang macam pak belang pun ada, haha. mati lah sel2 muda aku cenggitu. ayokkkkkk... Balik rumah pulak, layan AFC je kerja, karoot komedia kadang2. Kalau aku rasa nak gelak tu, aku layan Betul ke Bohong. confirm sel2 muda aku kembali aktif. haha. 

Hari ni aku tekun menanda buku-buku budak kat sekolah. Tatkala orang lain bersenang lenang di kopitiam, aku bajet OT la pulak. hehe. Bukan apa, Aku, kalau nak dekat2 Holiday ni, mood excited memang menggila. mood rajin memang tahap maksima lah. Sambil ngadap hasil kerja budak2, sambil ngadap hasil cetusan idea rakan2 blogger. sambil menyelam minum air. itu barulah namanya pandai membahagikan masa. AHAKS!
Sejukkk mata memandang bila tengok dua ekor kucing yang comel ni...

Ok. jom layan Masterchef Selebriti. Aku suka tengok Sharifah Shahora. Walaupun mulut dia laser, tapi dia best! Minggu lepas time penyingkiran, orang lain nangis, aku pun nangis jugak. ntah pape lahh aku ni. tapi ok la, tiada penyingkiran. hehe. saje jea chef nih, buat gempaq! 

Uolls layan tak Masterchef? ke aku sorang jea yang tengok. hahaha 

pSSTTT: nak KUCING PARSI gebu montok baka baikkk punyer *free please! 

Tq for reading. k bai!    




12 comments:

nik ros said...

best layan masterchef.ramai pelawak dalam tu.tgk sambil gelak2.hehe

Mizz Aiza said...

suka kucing juga.. comel je kucing dalam gambar tu..

NinaAz said...

Aah kak ros. Masing2 sgt2 kelakar

cha said...

bestnya budak sekolah cuti u pun cuti huwaaa nak cuti u sikit bole? huhu

Hana Maroo said...

pelihara kucing...
Dulu Hana ade 20 ekor, baka main coone tp skang tgaal 4 jer abis distribute. hEEEE

NinaAz said...

Cha: sile jeles yea. Kuikuikui

NinaAz said...

Hanaaa. Manyaknya kucing uuu. Smpi 20 hekor. Perghhh

Remy hazza said...

remy layan jugak masterchef tu......
tunggu special entry dari remy nanti..... sebab ada sesuatu antara master chef dan remy......he3

Amanina Mads said...

hehehe.. nina bela la kucing parsi.. kt rumah ada. bulu dia gebu n n dah bunting

nea lopah said...

akak suka bela kucing..masa blum ada anak dulu mmg bela kucing. dah ada anak i bela anak jer lah. hehehe

Kesuma Angsana said...

KA takut kat kucing2 sikit hehehe.. neway setakat ari ni adiah x sampai lagi, dun worry sampai nanti KA wat n3 yer hehehe

jaakechik said...

jaa suka kucing, tp x suka bela.... hikhik...