KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, May 12, 2013

SELAMAT HARI IBU, hari2 adalah hari ibu. (^_^)

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Biasanya, benda yang paling best kalau hari-hari yang istimewa ni... adalah, MAKAN KEK. Feeling dia lain taw. kalau hari2 biasa, makan kek macam tak de perasaan jea. nikmat kek tu tak rasa. Tapi, kalau makan time hari lahir, hari ibu, hari kawin, hari tunang dan sewaktu dengannya, kenikmatan dan kesedapan kek tu sangat2 terserlah. obvioussss ssangat. hehehe. 

Sebenarnya, setiap hari adalah hari IBU, tapi, hari ni. aku nak jugak wish SELAMAT HARI IBU, buat semua yang bergelar ibu. khas buat mamaku dan ibu mertuaku. juga selamat hari ibu buat aku sendiri *tetiba*. Semoga, kedua ibuku sihat, panjang umur, murah rezeki... :) 

Tetiba aku rasa macam feeling sedih2 pulak. Lama sungguh rasanya aku tak balik kampung. Last aku balik time cuti tahun baru cina bulan dua hari tu. huhuhu. Rindunya kat kaum kerabatku. Especially my mom. Kalau balik kampung, selera sungguh aku makan. ye la, mana tak seleranya, masakan ibu adalah yang terrrbaikkkk di dunia! kan?kan? oh nasi kerabu. oh laksa lemak. oh asam pedas. oh gulai tempoyak ikan patin. oh..oh...@#$%^^&*()!~ 
Ini gambar TAHUN 2011. tuu. adik bongsu aku yang sengal. ahaks! tahun ni adik aku ambik  SPM

Bila tengok gambar ni, baru aku perasan, mama aku dah kurus sikit sekarang. beza sangat gambar dulu dan sekarang

OUR mom. Hanya satu di dunia. 

TQ mom for everything. Saat kami kehilangan abah, mama kehilangan suami. Tapi, ketabahan mama, membuatkan kami semua pasrah. kami terima ketentuan Tuhan. Kami sangat kagum dengan mama. walaupun wanita sebenarnya lemah, tapi bagi kami, mama adalan insan yang paling kuat. :) we love you mom

HARGAI IBUMU, SAYANGI IBUMU, JAGAI IBUMU... KELAK SYURGA MILIKMU. AMINNNN!

Tq for reading. k bai!   



18 comments:

Mizz Aiza said...

selamat hari ibu nina.. semoga jadi ibu&isteri yang baik&bertanggungjawab.. :D

Normi Nieza said...

selamat hari ibu..:)

Aina Sofea said...

cantik baju biru ngan marroon tu >.< hehehe . tetiba je ...

Asyik Izas said...

selamat hari ibu untuk semua..:)

cha said...

Happy mothers day to your mom :)

Nieda ramly said...

utk nina juga...selamat hari ibu

Yumida Huda said...

wah..beznye dpt mkn kek
muda la ibu sis nina
slmt hari ibu ye
al fatihah pd mereka yg telah mendahului kita

Cinta Misteri said...

selamat hari ibu...hari2 hari ibu, bila anak2 memberi kebahagiaan setiap hari, maka setiap hari itu adalah hari ibu kerana hati ibu bahagia akan lbh menambah keceriaan.

sutera ungu said...

selamat hari ibu nina...hari ni baru ada kesempatan berjln2 dan singgah di blog nina

MaMa Rey said...

selamat hari ibu buat ibu Nina..:)

Tihara said...

seronoknya hari ibu, tadi akak beli kek keju blueberi bagi mak makan, mak tak sihat sekarang..one reason mod akak selalu kucar kacir...doakan mak akak sihat eh, insha Allah :)

NinaAz said...

Kak tiharaaa.. semoga mak akak cepat baik yeaaaa. T.care

NinaAz said...

Sis yumida; hehe. Awet muda kot. Penangan pucuk pegaga barangkali. Hihihi. Mama da 50-an. :)

Remy hazza said...

selamat hari ibu buat semua......
tahun nie remy bawak mkn2 jer....

Amanina Mads said...

selamat hari ibu buat mama nina :)
hari2 adalah hari ibu..

nea lopah said...

cntik nya mak nina..tudung fareeda lagi.

Kesuma Angsana said...

hargai ibu kita selagi ada yer

jaakechik said...

ibu...ibu...engkau lah ratu hati ku.... heeee... tetiba rasa nk nyanyi.... :)