KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Tuesday, December 24, 2013

Pakej Internet mana yang Power??

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Sakit hati betul aku dengan line celcom sekarang. Kalau nak dibandingkan naik kuda dengan naik siput sedut, baik aku naik siput sedut lagi laju. huh! hurm, aku pun tak paham apa perumpamaan yang aku nak cakap nih. 

Yea, aku tahu. aku memang laa ambik line internet yang rendah jea, sebulan bayar RM38 untuk 1G line internet, RM50 untuk monthly fee. So total tambah tolak semua bulan2 aku kena bayar lebih kurang RM97. ok fine. Tapi masalahnya sekarang, data internet yang aku guna sekarang ni tak sampai pun lagi 200MB, internet dah tersedut2, nak bukak google pun nazak, apatah lagi nak berCIMB Clicks. adoiii. 

Hari tu aku try call celcom centre, kot2 laa tengah ada masalah line sekarang ni. Dia cakap takde, dia suruh aku bukak handphone, buang bateri, buang simkad then masukkan balik. ok fine. Aku cuba buat apa yang disuruh, tapi hampeh. sama jugak. kahkahkah


Suami aku pulak ambik pakej celcom first prime. dia punya data yang 3G punya, tapi line pun hampeh jugak. APTB    

Bincang punya bincang, kami ingat nak say good bye lah dekat celcom. tak pun ambik pakej yang paling rendah sekali untuk handphone, 500MB kea, 250MB kea. kannn. 

So, kami nak bertukar kepada line internet yang terlaju didunia. senang nak buat kerja, nak keyin PBS pun senang (konon2), alang-alang dua2 orang dah satu rumah sekarang ni, boleh laa suami aku main game DOTAnya dengan nyaman sekali, tak perlu ke CC lagi! 

AHaaa~ Korang ada idea tak? 

Kami tengah berfikir2 lagi ni sekarang. Dah macam cendawan tumbuh pulak aku tengok pakej internet yang ada sekarang ni. tak tahu mana nak pilih. macam2 hadoo. Dengan YES lah, UNIFI lah, P1 lah.. bla..bla..blaa.. 

Korang rasa yang mana lagi better? Murah, laju berdesup!, baikkk punyaa! hah, satu lagi.. UNLIMITED punya data.. haha. gittew! 

Any idea? 

TQ for reading!... K bai~   




30 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam2 pakej ada kan
tengok mane yang terbaik

PUANSTOBERI said...

kalau nak pakai kat rumah, derang kata UNifi much better, lagipun dia boleh dapat pakej tv skali kan, tp kalo dah ada astro, rasa cam tak berbaloi unless kontrak ngan astro da tamat.

Celcom mmg hampeh. akak da lama terminate then pakai Umobile. Umobile ni oke sebenarnya tp customer service out.

Skrg akak guna YES (sbb proton bagi pree kan). Nampak oke juga. tp sok sok tatau la kan. huhu

ummuaidan said...

nanti dpt yg terbaik buat entritau..nanti blhlah buat future reference tuk akak..:)

Kakzakie said...

Kakak rasa Unifi dah baiklah tu Nina. So far kakak tak dengar lagi komplen. Nak laju berdesup-desup online macam F1 ke Nina hihi...

Deqla Manjew said...

ramai blogger komplen psl celcom ni kan.. deqla guna tm unifi.. so far so good.. :)

mama ila said...

kat rumah..ila guna YES..laju... tapi lupa pulak berapa dia punye harga and MB..hehehe..almaklumlah en somi yg bayor..

eima said...

maxis fibre kot .. yg latest skrg ni ..dgr kate laju pastu pakej seklai ngan astro ... seklai je byr dpt 2

Khai♥Rin : anies said...

sy da merasa semua line tenet..seme nyer laju ms bln pertama je...msk bln seterusnya mcm da nazak...arrghhhhh

Che Rosliza Che Mat said...

kita guna stremix jer..

Cho Zila said...

Handphone still celcom tp okjerler... rumah yes... laju tp cepat jer maksima... laju ngat kot... unifi gak best tp rumah akak unifi x der.... sedih

Qaseh Wee said...

nak laju , unifi lah . klu phone lak leh apply celcom rm18/week unlimited data for internet .

NinaAz said...

kak zakie: lawak ahhh akak ni. hahaha. F1 pulak dia. kikikiki

Hana Syed said...

Kalau p1 baik tak yah la.. I mmg pakai p1 amik pakej dia yg paling mahal. tapi x laju mana pun. slow sangat. Pkai plan data digi kat phone i lagi laju. Nak terminate skali dia bg tau contract 2 thn. Masa subscribe cakap stahun. bila query macam2 alasan depa..

NinaAz said...

hana: tq sharing taw!!!! ada jugak dgr2 yg -ve pasal P1 nie. digi laju kan, mcm mak kat kg pakai digi. berdesup. heheh

eyriqazz said...

Unifi dan time antara yang terbaik...digi, maxis,celcom semua saya dah try, memang agak kurang memuaskan..

wanariahamiza said...

Ziarah dan follow. :)

izan mama mia said...

akak pun gn celcom
hahahaha
rasa nak nangis
line semput semput nih

Pha Is said...

no komen.. sekarang pkai wifi U je.. hehehe

:: Cik Viva :: said...

Ntahlah kat umah mmg takde pakai intenet pon. sbb sy pakai topup je..amik intenet yg sebulan tu..digi ok kot..

Chic Na said...

kat umah ni dr dulu setia ngn streamyx.. kat KL lg best ada unifi.. cer try.. ok kot..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak pengguna internet celcom prepaid.. kadang tu memang sakit hati juga bila line slow.. dulu akak guna yang mingguan rm18 tu.. kemudian akak tukar kepada rm38 sebulan pula.. kalau dia buat hal lembab masa kuota dah habis, terpaksa akak tambah kuotanya..

wawa syaida said...

terlaju di dunia? macam wawa guna streamyx...memang laju ya amat...mengalahkan cc....tapi tak tau la kelajuan tu ikut kawasan atau x...tapi kalau kat rumah memang tersangat lah laju :)

Cik Yaya said...

lau dah tau mne yg ok nti bgtau yaya tau, yaya pon tgh cri mane line yg ok..huhu

Amanina Mads said...

berok celcom memang lembab.. kazen nina guna sbb tu tahu. kt rumah guna P1 memang laju.. hehe

Bitt (double IS) said...

saya dari celcom tukar maxis bagai...skang ni pakai unifi hampir 3than...so far memang jatuh cinta terus...astro pon cancel sebab unifi ada tv dia sendiri bila hujan takjadi masalah hehhehe

Pha Is said...

singgah menabung honeymoon :)

Elya Roza said...

haaa..skang org kata YES pn not bad...elya pun tgh fikir2 nak pakai streamyx ke yes kat umah nii.....

Nory Zoulkefle said...

nory guna P1 Wimax je sekrang yang pakej RM119 tu...ada WIFI sekali..oklah jugak line dia..tapi kalau hujung2 bulan tu, dia slow sikit lah, tapi stilll boleh layan youtube lagi...hehe

QasehnyaRania said...

ciksu guna YES setakat ni ok la.
celcom guna kalau terdesak je. sbb pakai line kn

Ain Fatihah said...

unifi siap tv dia, channel dia sama dgn astro ke mcm mana