KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, July 25, 2011

Mesti bijak bermain dengan WARNA! baru Hot! =)

Tensionnya aku... Nape la susah sangat aku nak mixing warna ni?? kea aku yang jakun bab2 mixing memixing ni?? Nape aku tengok orang lain kalau dress up bermain dengan warna ok jea.. ni yang aku jeles ni..muahahaha!!!!! (gelak sambil meraung)

Aku suka tengok insan2 yang cun bermain dengan warna2 yang terang2 ni.. pandai mereka padankan warna-warna di badan mereka.. marbeles laa.. =) Tapi kalau mixing warna yang terlalu berlebihan tak boleh jugakkan.. nanti nampak macam pokok krismas pulak..hohohoho.. hadeh! susah betul.. tetiba jea rasa nak pergi kursus mari berwarna..hahaha

"Para wanita sering terbiasa memakai pakaian yang memiliki keseluruhan warna sama" Kirsty Attwood - styling manager, London. Haa..betul2, aku setuju.. aku la ni...hahaha.. hari-hari pakai baju kurung pergi kerja (dah ni jea yang boleh pakai, seluar2 cannot OK), kalau baju kurung tu warna hijau, tudung pun mesti hijau dan kalau boleh kasut dengan handbag pun nak hijau..hahahahaha... dah memang lazimnya macam tu.. Aku pun sebenarnya tak berani nak mixing warna ni.. penakut dow! Takut nampak pelik.. =P

Aku ni jenis berkulit gelap sikit..sikit jea tak banyak.. Kulit gelap yang susah ni kalau nak pakai warna2 yang terang.. bukan apa, kalau aku pakai warna terang, contohnya kuning.. Lagi la bertambah hitam legam +++ kulit aku ni.. wakluuuuu... huhuhu..sadis tol..tetiba jeles dengan orang berkulit cerah. lagi2 putih melepak... meh tukar kulit dengan aku meh!!! =) Warna yang paling sesuai dan aku rasa kulit aku cerah sikit ialah warna purple, hijau tua, biru gelap..dan semua warna2 yang jenis gelap la..ha.. tu sesuai dengan aku

Warna hitam??? haa.. yang ni warna yang aku suka jugak, sebab pertama, dapat mencerahkan kulit aku, kedua, aku yang debab ni nampak slim la sikit.. hikhik

"Jika anda ingin memakai pakaian berwarna serba hitam, maka tambahkan saja aksesoris seperti syal bermotif, perhiasan atau kenakanlah sepatu warna warni agar penampilan anda lebih hidup" Hodson... Aksesoris ni sebenarnya menyerlahkan lagi penampilan..betul tak?? setuju?

Jangan takut bermain dengan warna..OK!! Apa yang penting! kita mesti berani!! yeah!! cayok2!!~

**Mixing warna : purple, cream, peach terang..sesuai tak?? wollla!! **

All pictures credit to google!

Papai!!


1 comment:

alinac lover said...

yong xreti sgt hehhe