KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, October 31, 2011

Terkenang Zaman MATRIKULASI

Assalamualaikum... Halo readers!!

Malam-malam cenggini, syok jugak layan jiwang. Pasang lagu sentimental slow, otak ligat berputar. Mencari kenangan-kenangan yang indah selama hidup atas muka bumi ni.

Sambil jari leka picit-picit tetikus hitam yang diberi nama VAIO. Aku terrrklik pada group yang dah agak lama aku tak klik.

Lagu sentimental slow yang beralun merdu, memang sesuai dengan jiwa aku pada waktu ini. FUH! rindu pulak kat kawan-kawan zaman MATRIKULASI dulu. Zaman muka comot, zaman budak-budak hingusan tak tahu pekebenda. Zaman muka skema, jalan straight tak tengok kiri kanan. Dalam kepala otak., belajar.belajar.belajar.

Gaya hidup kat matrik bukan macam gaya hidup kat Universiti. Kuliah dalam dewan besar, tutorial dalam bilik macam bilik darjah masa aku darjah 1-tingkatan 5. sama.seyes tak ubah. melainkan cara pembelajaran dan juga kerusi dan meja yang kembar siam.

Hidup di matrik. PERGI KULIAH, PERGI TUTORIAL, QUIZ, EXAM, MAKAN, TIDO, <--ni aku la ni..skema giler kotttt...

Pernah sekali, aku ponteng tutorial. Bukan ponteng sebab membuta dalam bilik. Tapi, aku pergi main SQUASH dengan roomate. time tu tengah giler bangang main squash. sampai boleh menggigil kalau aku tak main squash time tu. HADUSH.. tu lah benda yang mereng skit aku buat. rela skip tutorial.

Rasa macam nak pergi belajar balik kat sana. betul kata orang. time belajar paling menyeronokkan. walaupun otak letih terbeban dan tertekan, tapi bila masa itu dikenang, SEYES! masa tu la masa yang TERRBBEESSTT!! =D

Ni laa budak2 kelas aku dulu. 4F26 [yang kat tengah tu, barisan hadapan pakai tie biru ialah pensyarah FIZIK kami]. F tu stand for fizik. ambik fizik time tu. tapi ntah apa2 aku belajar aku pun tak tahu. hahahaha.. kalau ambik aliran hayat, aku rasa, sebulan aku terus OUT. Alhamdulillah. . aku berjaya habiskan masa dimatrikulasi selama setahun.







Hehe..budak-budak sengal =D

Dah maju dah semua kawan-kawan aku ni.. Ada yang dah kawin, ada yang baru nak kawin, ada yang dah ada baby dah pun. ada yang sampai sambung master. woo..respect laaa... Tahniah2 buat semua kengkawan aku yang giler cool!!

Budak laki dalam kelas aku ni majoriti sengal. bila lawak diorang menjadi, sah-sah senak perut. tapi, cover gelak tu wajib. control ayu la katakan. CEH!

yang paling best dapat kenal diorang, semua yang jenis sporting..ting..ting.. Ni antara kenangan masa sambut Hari kelahiran Kuyah + Siti.. hehe..so sweet =) tepuk.tepuk.





COMEL + HENSEM kan kawan-kawan aku ni..hehehe =P

weh korang! biler kita nak buat REUNION erk?? lama giler kottt tak jumpa.. JUMPA dalam FB jea. . MANA syokk... sekali sekala jom laaa hAng out sesama. PASTU belanja aku. OK tak? hahhaa.. -> boleh blah~

Hargai setiap zaman yang korang ada. Zaman muda remaja, zaman dewasa, alam persekolahan, alam pengajian tinggi..alam pekerjaan. Setiap apa yang kita lalui pasti akan meninggalkan kenangan yang tak mungkin luput dari ingatan. =D

Saaaaayyaannngg korang semuaa.

Papai!!


4 comments:

onie said...

rindukan zaman study lu T_T

fae jamal said...

rindu zaman dulu pulak..hukhuk
rindu kat kawan2..

Bidadari Syurga said...

akakpun rindu zaman sekolah bila tgk pic adik... untung adik sebab byk kenangan.. zaman dulu takda FB... kalau ada sure byk pic,,...

p/s: rindu kan...

NinaAz said...

bIdadari syurga: alhamdulillah.. masih lagi ada gambar-gambar sebagai kenangan dan FB sebagai modem utk berhubungg buat masa sekarang =D