KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, February 2, 2014

Home Unifi Package & Hotlink

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Ingat tak entri aku pasal Pakej internet mana yang power yang aku post tahun lepas? 

Pusing kepala buat pilihan, siap buat perbandingan baik buruk, last2 home pakej ni jugak yang aku ambik. Sebenarnya, setiap pilihan ada baik buruknya, banyak jea review yang aku baca yang keji + kutuk kaw2 home pakej yang aku ambik ni, tak kurang jugak yang puji melambung2 tinggi kebagusan home pakej ni. So, nak tak nak, aku terima dengan redha jea lah apa yang akan berlaku depan hari nanti. *statement orang pasrah*

Terima kasih banyak2 kat kawan2 yang sudi drop komen dan bagi pandangan dan pengalaman pasal pakej internet yang korang guna. Mekasih banyak2 taw!!! hehe. Ni sayang uolls banyak2 nie. hikhik.






Ekceli, aku dah tak sabar nak terminate ASTRO kat rumah aku ni. menggelupur nak terminate dari taun lepas lagi. Tapi disebabkan aku punya kontrak sampai bulan depan. So, sabar jea lah. Lagi sebulan jea lagi. Dua kali bayar jea lagi. Pasni BABAI lah ASTRO jawabnya. 

Taun lepas, aku ngan abang konon2 saje jea masuk branch astro kat Midvalley. Nak tanya pasal pakej Sukan. Sekarang pakej yang aku ambik RM53 hengget jea. So dia cakap kalau nak tambah SUKAN jea, kena masukkan pakej lain gak, pakej apa kebenda aku tak pasti, yang aku nak tahu berapa total aku kena bayar. Bila dia cakap lebih kurang 100++ aku kena bayar, maw tak terbeliak mata aku. Dari RM53, nak tambah SUKAN jea kena bayar dekat 150 kottt.. Sah.sah. memang aku terminate la astro pasni. haha 

Dari aku tambah sukan dekat astro, better aku tambah Sukan dalam channel HyppTv untuk pakej unifi. berbaloi2 pun berbaloi bagi aku. dah ler dapat internet unlimited best giler punya laju, pastu dapat pulak hypptv punya program. Sekarang ni pun aku dah jarang sangat bukak TV, tak tengok sangat dah apa yang best kat TV, yea lah. sebelum ni duk sorang2, TV jea lah peneman aku, sekarang ni hari2 tengok muka laki. hakhak. Kenkadang terasa jugak macam maw jual jea TV tu. boleh? 

Untuk Home unifi Package, aku ambik pakej unifi VIP 5 jea, kira yang paling basic la dalam unifi punya pakej. (pemasangan PERCUMA)

Kontrak 24 bulan. huwaaaa :(


Dalam pakej tu, kelengkapan free yang dia bagi termasuklah :

Modem, Wifi Gateway, Cordless phone, Hypptv set 


Lepastu dapat la jugak free hypptv pakej. Buat masa sekarang ni rumah aku still under kontrak astro lagi. tunggu next month lepas terminate astro, baru boleh try pasang hypptv ni.



Buat masa sekarang ni (sebulan lebih pakai unifi), Alhamdulillah laah. tak de masalah yang havoc macam yang aku baca review2 dari blogger lain. Kelajuan internet memang laju berdesup lebih dasyat dari F1, layan youtube tak de dah tersekat2 macam sebelum ni, kenkadang suami aku siap layan movie cina zaman tok kadok lagi dalam youtube, punyalah puas hati dia layan movie. hehe. 

So far, recomended lah. Tapi cerita depan hari aku tak tahu lagi. Doakan jea lah tenet ni tak buat hal. kalo tak jenuh nak tunggu kontrak 2 tahun. HAHAHAH *pitam* 

Hari tu aku duk bebel pasal celcom kan? So sekarang puas hati aku. kitaorang dah terminate dah postpaid celcom tu. Now sudah bertukar kepada pakej hotlink. Pakai prepaid lagi tenang jiwa raga. 

Setakat ni rasa macam berbaloi jugak la tukar kepada line hotlink (nombor phone still lagi sama). Kitaorang dapat jimat lebih kurang dalam 200 hengget taw lepas dah terminate postpaid ritu. berbaloi2 tak?? 200 hengget tuu besar kot bagi aku. hahaha. internet dapat, rate call/sms pun tak de lah mahal sangat. (walaupun line internet tak berdesup sangat, tapi takat nak whatsap, banking on9, check blog, instag, FB. boleh jeaa. no hal. Internet free ok. FREE - So kalo lembap macam siput sedut pun, tak dea lah mengamuk sakan, dah namanya free kan. *sedar diri*) 

Pasal cerita PAKEJ HOTLINK tue, korang boleh KLIK SINI yea, ada aku cerita dalam tu. 

Okeh, tue jelah REVIEW picisan dari aku. hikhik. HAPPY SUNDAY UOLLS!!! :)


IKLAN JAP:

  

TQ for reading! K bai~       



25 comments:

mama tisya said...

dh pki unifi since 2011..mmg laju..kalo tgk tv time hujan still clear..kalo astro hrp maklum la kn mmg tk dpt siaran

NinaAz said...

mama tisya: yeay!!! ni yg nina suka ni. tq review kak :) *love*

Mimi Azirah said...

Teringin nk tukar streamyx nih...bosan ngan astro...hujan msti servis haktuiihhh

Mia Kassim said...

Astro sekarang ni semakin lama semakin mahal kan...bayar bulan2 seratus lebih tapi siaran banyak ulangan jak...huhu

adda syuhada said...

dah 3thun pakai unifi..mmg berbaloi..service diorg sgt cepat if ada problem....yg paling best boleh youtube kt tv...pagi2 mesti pasang baby learning utk rusydi sambil mama dia buat keja umh...

Eza Boom Boom said...

kena pujuk abah pasang unifi la lepas ni. berbaloi-baloi ;)

Ogy Nordin said...

Akak pon rasa nak tendang Astro tapi apakan daya siaran sportsnya mengatasi segalanya...

Bada Ariff said...

celcom mmg mrncekik tp skrg akk guna celcom prepaid 1malaysia...rm25/mth...mmg super duper internet dia...itu yg skrg leh biz 24/7...xsilap unlimited...

nk promote juga...like fb page akak : Made By Bada...ada barut & bedung bayi serta produk shaklee... :-)

nina dh beli set berpantang/menyusu??

❤Kamsiah❤ said...

akak dah 2 th 'bercerai' dgn Astro.....hujan ja sakit hati..dah tu byk rancangan ulangan..

Kesuma Angsana said...

masih setia ngan astro da... hehehe

UmmuAidan-Arissa said...

bagus yer unifi nie..nanti akak blhlah cuba2 kan..inshaallah..

Nurul Aini said...

Saya pakai brukbend celcom je lah kak..hehe..buat masa sekarang itu je lah yang mampu..Slow nak K.O pun sabar je lah. Walaupun hati dah mendidih2 panas. Mengelegak boleh buat air teh dah ni..hehe. Sabor je lah.

Nurul Aini said...

Saya pakai brukbend celcom je lah kak..hehe..buat masa sekarang itu je lah yang mampu..Slow nak K.O pun sabar je lah. Walaupun hati dah mendidih2 panas. Mengelegak boleh buat air teh dah ni..hehe. Sabor je lah.

azizah :) said...

bestnya... suka kalau line laju...

Cho Zila said...

area rumah akak takder unifi... kot idak dah lama masukkan unifi... tak kisahler tapi buat masa ini itu yang terbaik pd akak...

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam sis NinaAz..
oo..unifi pun ramai yg rekemen..
ramai jgk yg cakap line laju..tp masalah dtg bile modem wat hal.nk tunggu org dtg repair kena tunggu berhari..

:)

ucupiza said...

nanti nak cubalah guna UNIFI ni..

Khai♥Rin : anies said...

kalu ikutkn hati mmg nk je pakai unifi ni tp tu la...ms kt rumah mmg x byk..even tgk tv pon jarang...

wah...pasni ngadap PC je la ye

QasehnyaRania said...

mcm best je unifi.
sy guna yes

nik ros said...

kalau ada rumah sendiri mmg nak pakai unifi. skarang pakai P1 wimax jea

juadah said...

Salam.

Saya pun pakai unifi VIP5 sejak mula2 pelancaran dulu. Memang best. Laju je.. Adik2 suka dtg umah sbb boleh download citer korea byk22..he
Cuma saya nak tahu review ttng penggunaan hyyptv macamner? Sbb dulu2 saya tgk rancangannya kurang menarik berbanding astro. Jadi saya simpan dlm kotak je hyyptv tu. Skrg tak tau macamner

daftar unifi online said...

setakat nie memang unifi lah yg terbaik dari segi kelajuan...

note:lte dan unifi guna teknologi sama tapi berlainan medium

unifi coverage said...

informative post.. thanks for sharing.

Anonymous said...

Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
Harga murah kasi.
Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
Whatsapp sy 013-3332502

Anonymous said...

Sape nak beli ANDROID TV BOX, DECODER SKYBOX, OPENBOX, CLOUDHD....
Harga murah kasi.
Boleh pos@COD di Sunway,PJ.
Jika nak langgan MYIPTV, HDTV, HUAT88TV, CLINE/ CCCAM....
Whatsapp sy 013-3332502