KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Saturday, October 25, 2014

Daffa swim like a boss!

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Awal2 masa anak aku lahir dulu, kemain tak suka budak ni bila kena air. Asal time nak mandikan dia jea wajib aku berdebar2. Berdebar2 sebab takut plus risau, walhal bukan aku yang mandikan pun. hehe. Mana taknya, menangis bagai kena pelempang 2 das time mandi. hadoiiii. Daffa,daffa. 

Tapi sekarangggg... hah! time mandi memang time feveret. Mandi pulak dalam baldi. Tak rendam dalam baldi tak sah, bisingggg jea dia dengan bahasa yang dia sorang jea yang paham. membebel lah kononnya. Nak tak nak, aku bubuh jea dalam baldi, baru senyap. haha. mandilah dalam baldi kau nakkk. :D 

Plan untuk bawak daffa berendam dalam pool ni dah lama sebenarnya kitaorang plan. Last2, cuti deepavali ni jugak baru ada chance nak pergi. Short Vacation lahh lebih kuranggg. Dalam KL jea punnn... nak pergi swim dekat Maldives tak mampu uollss. bahaha

 
Muka tak puas hati sebab holiday dalam KL jea. kikikiki. Daffa with his fevret toys. turtle and cowWatch :P


OOTD Daffa Ezra: Swimming Suite (Jusco MidValley), 
Swimming Pampers (beli masa pergi Hippopo Spa, RM4 sekeping), 
Neck Float (Toy R us), 
Ducks toy (Toy R Us)

My Son excited! Ready to SWIM!!!

Welfie before swim!



Pool dekat Swiss Garden Residence ni ada 3. 1 untuk kanak2, dua lagi untuk dewasa. Memula daddy dia letak dalam pool kanak2. rendam kaki daffa dulu sebab anak aku ni selalunya kalau mandi aku memang mandikan dengan air suam. So takut dia terkejut maks! bagilah dia rendam kaki dulu. air kolam pepaham jelah sejuk dia macam mana kan. hehe. 

Lepas tu baru masukkan daffa dalam neck float. Tapi! punyalah membebel macam mak nenek plus goyang2 dalam air plus geleng2 dia punya float. Guess what??? Sebab dasar pool tu boleh dia pijak dengan kaki. So, tak sukaaalah diaaa!!! hadoiii... Daffa, daffa.

Kaki boleh sentuh dasar pool. ahaks!


Nak tak nak, bagilah dia masuk dalam pool dewasa. hehe. Barulah bertenang dengan enak sekali. Kaki pun dah boleh hayun sikit2.. yeay!! Gooooodddd boy Daffa! Nanti boleh le daffa ajar ibu swim2 pulak. kikiki :)


Daddy ajar  water confident. hahaha. Kelako giler tengok muka daffa time ni. hahaa

Swim dengan penuh bergaya. Like a boss. Tak suka orang dekat2 dengan dia. Bajet macam Pandalela lettewww!

Kesayanganku. Daffa with his lovely Coach :P



Second day, pagi2 buta lagi Daffa turun swim. Memang betul2 tak reti sejuk. hehe. Kali ni daddy masukkan dalam pool yang lagi dalam dari semalam. Kemain happy anak ibu. kaki dah kuak terlentang, tangan dah pandai kais2, sebelah kais sebelah pegang pelampung. haha. Masih lagi nampak kurang keyakinan disitu!! cayokkk daffa cayokkk!!





Daffa with his aunts and uncle and of course his coach! :)




Muka tak puas hati, orang lain dalam pool, dia dah naik atas. 



Memang betul2 short vacation. Agenda full dengan agenda anak sahaja. kikiki. Mohle kita kumpul duit duapuluhsen sehari menabung untuk bawak daffa swim di Maldives yea daffa. Lagi siokkkkkk!! 



Selfie. My family. Ibu Daddy Daffa. LOVE


OK uolls!!! eh jap, mana lagi pool yang menarik untuk dikunjungi ek selain private pool di lexis? mohle sharing.. hehe 

TQ for reading! Kbai~     



5 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nina, bestnya.. daffa dah besar~~~

Asyik Izas said...

Daffa hensem sgt ni..geram tgk..

Cik Jelita said...

handsome daffa...geram la.hiks...

Mas Zull said...

assalamualaikum nina...seronoknya daffa mandi kolam yer...:)

cik mah said...

Ala2..pndainya daffa...comelnyer lah..