KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Thursday, October 23, 2014

Makanan Pejal untuk Daffa : Combo Set - White rice + Carrot + Potato | White rice + Sweet Potato

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Macam makan KFC pulak bila sebut pasal Combo Set nih. waduh22. kecur air liur gua bila teringat Peha ayam Crispy KFC. gulp! 

Kali ni aku nak share pasal combo set solid food untuk anak terunaku itu. Kalau korang nak tengok pasal solid food yang lain (my entry) bolehla click dekat label Solid Food for my Son dekat bawah sekali entri ni yea. kalau laa. kalau nak tengok. haha. iolss memang bajet poyo macam ni :P. 

White rice + Sweet Potato 


Sweet Potatoes Fresh dari Ranau. Nenek daffa yang tanam. hehe


Untuk combo set ni, aku masak sekali harung. Masak nasi dulu separa lembut lepastu masukkan ubi manis (kupas kulit, basuh bersih2). Masak sampai ubi dan nasi tu betul2 masak. Lepastu blend, simpan macam biasa. :) 


White rice + Carrot + Potato 




Untuk combo set ni pun sama  jugak. Aku masak sekali harung jugak. Masak nasi, bila dah separa lembut, masukkan lobak merah dengan ubi kentang dalam nasi tu tadi. Masak sampai semua bendalah tu masak. Lepastu blend, simpan :) 

Daffa memang sukaaaa ya amat dengan ubi kentang. Siap tepuk2 tangan aku lagi kalau lambat suapkan dia. hehe. Ok daffa. Noted. nanti ibu buatkan potato wedges untuk daffa yea. mesti daffa lagi suka. kikiki. 

Ok uolls. Daffa dah bangun tido, layan anak kejap. zaaazzzssss. 

TQ for reading! K bai!!~
   

5 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow bagus ibu

Normi Nieza said...

good sharing

aIEn said...

nom3...sedap nyer solid food tu...
dh lama x wat solid food sejak medina dh blh mkn nasi ni =)

next year insya Allah kene gugel pasal solid food ni =p

Sheila Salim said...

Assalamualaikum nina, ahhhh sedapnya. lagi satu bulan je adam punya turn. heeeee

cik mah said...

Sukanya dgr ank suka mkn kan..azwa xtry lagi kentang. T nk kn try ni