KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, December 5, 2011

YIK MUN The Famous Tjg. Malim PAU

Assalamualaikum... Halo readers!!

Semalam aku balik Kelantan dari Kuala Lumpur ikut Highway Utara. First time balik kampung ikut jalan GRIK, biasa masuk GUA MUSANG jea.. Jalan area sana memang puas hati kalau nak dibandingkan dengan laluan BENTONG-GUA MUSANG. Walaupun terpasa melaburkan duit tol yang agak 4 kali ganda berbanding tol gombak, tol bentong, tapi.. PUAS HATI tu penting kan???

OTW balik semalam, sempat lagi aku EXIT Tjg. Malim. Motif utama nak carik PAU YIK MUN dan nak makan nasi dengan IKAN BAKAR JALAN KETOYONG. fuh! memang sedap bai! 3 ekor ikan bakar aku sorang jea boleh lesap, mak mertua lalu pun tak sedar.. muahahaha :D

Ingat nak buat entri pasal ikan bakar semalam, tapi, sikit pun aku tak teringat nak SNAP.. lupa terus bila dah jumpa ikan bakar ketoyong.. serius BEST SANGAT2!!! kalau datang Tjg. Malim, korang mesti cari ikan bakar tu yea!!

Lepas makan ikan bakar, terus pergi cari Pau sebagai pembasuh mulut.. hekhekhek.. tapi bukan untuk aku, ni haa.. utk mama dan adik-adik :) Aku beli 4 ketul yang dah di kukus dan dua plastik yang belum di kukus.

So, hari ni, dah mengidam sangat.. sempat la si adik mengukus pau.. Bukan main selera ABAH aku makan pau, siap TAPAU bawak pergi pejabat lagi.. hekhek..

PAU YIK MUN memang best.. GEBU+MONTOK+SEDAP++++ DAN MACAM-MACAM lagi.. aku dah tak tahu nak explain macam mana.. korang cuba sendiri baru korang tahu..


Ni la diaaa PAU yang gebu+sedap ni... ada terliur TAK??


Aku beli inti kaya satu, inti kacang satu :)


GULP!!!! bagi 10 biji pun aku habis :)



Mesti korang terliur kan.. Jangan jeles.. Aku tengah makan ni..nyum.nyum.nyum [hahaha-gelak jahat]

Papai!!




6 comments:

hajarus said...

kampung kat slim ja tapi x pernah lg try makan pau kat sini... huhu...

NinaAz said...

nah..apa lagi.. p try..best sgt2..

~izan~ said...

terliur dan jeles! kat sana je ke ada jual pau tu?

ARIFFDA said...

ala nina...awak ge tg malim tu,dh dekat ngan umah saya..


dolu2 saya rajin minum ptg kat yit mun...kalau dtg lg cuba makan kue teow goreng dia...sedap :)


eh, ikan bakar ketoyong tu sedap ye???

NinaAz said...

kak izan: rasanya kat tjg malim jea ni

NinaAz said...

kak ariffda: yaaa!! akak mesti cuba ikan bakar tu! kat ketoyong, tepi rumah org2 tua