KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, December 4, 2011

ORKID sepanjang jalan : SUNGAI BULOH [mama saya suka bunga, saya TIDAK :P ]

Assalamualaikum... Halo readers!

Dah lama mama simpan niat dan angan-angan untuk jejak kaki di kedai-kedai bunga yang mempunyai kedai lebih kurang 71 lot kedai bunga, landskap, bonzai dan segala bagai di area SUNGA BULOH. dari bulan 2 hari tu lagi time mama datang kat rumah aku. tup.tup, semalam baru berkesempatan ke sana.

Dari AMPANG, terusssss jeee tekan pedal minyak ke kepong, sampai area SUNGA BULOH ambik exit ke SHAH ALAM, sebelah kanan ada kem tentera, straightttttt jea don't belok-belok... dan sepanjang jalan sebelah kiri korang akan nampak lot2 kedai tu. JENUH nak singgah semua, berjam-jam la jawabnya.. [ DUA KALI u-turn jugak ni baru jumpa ]

Kalau korang nak datang sana, kena bawak kereta yang boleh muat barang banyak.. like HILUX kea, LORI KECIK kea.. hekhek

Aku tak pernah sampai tempat ni, dan tak pernah aku tengok lot-lot kedai yang sepanjang jalan penuh dengan bunga-bunga, landskap yang CONFIRM CUN GILER, bonzai yang kreatif dan lelawa, pokok-pokok besar yang gagah perkasa [JAKUN KAN?].. semua CANTIK-CANTIK :)

Tapi itu semua bukan motif utama. Mama aku nak datang sini sebab nak cari ORKID jea.. Nak tambah koleksi bunga ORKID kat depan rumah.. CARIK punya carik, lot kedai yang ke-41 baru jumpa ORKID. heeeeeeeeeeeeeeeee!!! so, apa lagi.. TERJAH!

CUTE buaian tu, duk depan rumah petang-petang, goyang-goyang kaki, syok jugak!


Depan kedai first yang kami berenti, tapi kat sini tak de ORKID. :)


Keindahan ciptaan TUHAN...









Total Loss : Rm260

Kalau dah sampai SUNGAI BULOH tu.. jangan lupa singgah yea.. buaian kat sana lawa-lawa taw! AHAKS~

**Mama sangat suka bunga, tapi saya tak suka bunga. Saya suka HERBALIFE jea! hahahha**

Papai!!





No comments: