KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM
Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, May 1, 2013

1 Mei 2010: Masjid Asy Syakirin KLCC

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 


Kawan 1: Adakah awak memilih jalan ini tanpa ada paksaan dalam hati awak? Adakah awak bersedia dengan apa yang akan berlaku depan hari? Penerimaan orang lain terhadap diri awak pula macam mana? awak bersedia kea?? Adakah awak yakin pilihan awak ni tepat? 

Kawan 2: Ya, saya bersedia. pahit mana pun dugaan saya didepan hari, ini adalah pilihan saya. saya berhak memilih apa yang hati saya mahu. saya bukan budak2 lagi, yang kena ikut saja apa yang orang cakap. apa yang orang cakap tanpa ada bukti yang kukuh. Bila ditanya, senyap dan diam 1000 bahasa. mana kebenarannya?. Saya yakin dengan apa yang saya buat.

Ustaz : Alhamdulillah... urusan dia dengan ALLAH sudah selesai... cuma, urusan dia dengan undang-undang dunia sahaja belum selesai. Tak apa, itu nombor 2, yang penting, urusan dengan Allah lebih diutamakan. 

Kawan 1 dan kawan 3: Alhamdulillah.... (sambil menadahkan tangan tanda kesyukuran, tanpa disedari, air mata bercucuran, kawan 1 dan kawan 3 berpelukan sesama sendiri, dalam senyuman dan air mata kegembiraan)

Islam itu indah. Islam itu mudah. Sesungguhnya, tiada paksaan dalam Islam. Segala puji bagi Allah yang Maha Mengetahui. Segala puji bagi Allah yang menggerakkan hati dan jiwa manusia. Sungguh.... HIDAYAH ITU MILIK ALLAH. Namun, apa pula hak kita untuk menghukum?siapa kita untuk menidakkannya? Siapa kita untuk meraguinya? Siapa kita untuk memperlekehkannya...?. 

Bersyukurlah kita, dari kecil lagi kita didik dengan ilmu agama, keluar dari perut ibu, azan dilaungkan ke telinga kita. tidakkah kita rasa bersyukur dengan nikmat yang Allah beri itu? 

Marilah kita sama-sama mencari hidayahNya, moga Allah merahmati kita semua. AMin :)

"La tahzan, Inallaha Ma'ana...." . Sesungguhnya, mujahadah itu pahit, kerana syurga itu Indah. "Kau anugerah sang Maha Rahim, semoga Allah berkahi kita, kekasih penguat jiwaku, berdoa kau dan aku di Jannah, ku temukan kekuatanku disisimu, kau hadir sempurnakan seluruh hidupku. oh inilah janjiku kepadamu"

Oh ya! SELAMAT BERCUTI. SELAMAT HARI BURUH YEA KAWAN2 :)

Tq for reading. k bai!
12 comments:

Umm AA said...

selamat bercuti nina...la tahzan..:)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Islam itu Indah...

Selamat hari pekerja & selamat bercuti..^^

Zura said...

Selamat cuti hari pekerja jiranku...

Syima ~Mama Kyra~ said...

Ep labour day nina

Nieda Ramly said...

selamat hari pekerjA...

cha said...

i baru tengok kt insta kawan kpd kawan i masuk islam :')

happy holiday nina :)

WE said...

Happy holiday Nina... :)

Chic Na said...

Alhamdulillah syukur.. happy labour day nina. ;)

seharum kasturi said...

Selamat Hari pekerja dan selamat bercuti ...

Nina Mads said...

Alhamdulillah.. selamat bercuti nina :)

Anonymous said...

indah nyer masjid ni !

Nik said...

nikmat Allah terlalu byk kan.kita jea kdg2 lupa.