KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Tuesday, April 24, 2012

WHY Herbalife :)

Assalamualaikum... Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

Alamak! Exam dah dekat.. Soalan2 nak kena hantar hari Jumaat ni dah.. heee, Tapi aku lupa bawak balik buku-buku yang diperlukan untuk aku menaip soalan.. Amende laa yang aku ingat ni.. lupa.lupa.lupa. Padahal dah letak dah atas meja tu siap2, nak kena ambik bawak balik jeaaa.. tapi, still lagi lupa!!.. Ni la padah kalau tak suka bawak balik kerja sekolah kerumah.... Tapi, kali ni terpaksa bawak balik jugak, takkan aku nak taip soalan exam kat sekolah kottt... CUKUP MASA KAH?? CUKUP FOKUS KAH?? :)

April dah nak habis.. May dah nak mula.. Bila cakap pasal May ni, macam2 ada dalam kepala otak aku... EXAM...SINGAPORE..MEKAH...KAWIN.. waaaahhhhh!!! penuh tangki otak kali ni nak pikir... dalam masa satu bulan.. banyak benda kena rancang, banyak aktiviti yang nak kena buat.. Tapi, cool ok.. hari2 minum SHAKE, so, hidup tak bleh gelabah! =,=!!

Takat hidup 25 tahun ni, aku tak pernah plak jejak kaki aku ni jauh2.. paling jauh, kelantan-JB. tu jea la kot.. tapi kali ni excited terlebih, sebab nak keluar dari Malaysia.. haha, padahal dekat je pun.. loncat2 tu yang terlebih.. excited katakan... Beberapa minggu jea lagi nak pergi, tapi Passport tak buat lagi.. adeh~ kena buat passport ek? -"-!

Kekonon nak ambik aura EXTRAVAGANZA KALI PERTAMA KAMI, aku belek2 laa gambar2 SPECTACULAR dua bulan lalu.... Event ni laa event pertama aku, yang aku jumpa WHY herbalife aku.. huuu,, aku tak tahu laa.. aku serius ke tak dengan herbalife.. tapi, apa yang ada dalam hati aku.."aku nak stay dalam herbalife sampai bila2".. WHY???

Hari pertama masa Spectacular, kami agak lewat sikit, dah laa tak buat pendaftaran lagi.. patutnya daftar hari sebelum event, tapi sebab kami dua2 perlu bagi komitmen pada kerjaya kami, tak dapatla kami daftar awal2.. Nasib kami baik, tak de la beratur panjang sangat, walaupun agak panjang untuk buat pendaftaran. Alhamdulillah, settle bab daftar.

Lepas daftar, kitaorang tak tahu nak pergi mana.. ramai sangat herbalifer, pintu hall tak bukak lagi, tapi masing2 sanggup duduk congak depan pintu, beratur bagai.. kibar bendera,.. riuh rendah.. suasana yang sangat happening.. kitaorang ni, hanya berdua jea.. team tak tahu kat mana, sebab kami tahu kami lambat!.. haa, sapa suruh lambat? kang dah rasa tersisih tu.. hahahaha... Upline suruh tunggu depan pintu.. so, kami redah jea orang2 yang ada di hadapan kami, sampai kami berada dekat2 dengan pintu...

Masa tu kami berdua jea.. herbalifer lain berada dalam group masing.. cakap2 itu ini, borak2, sorak2.. jeles taw! aku bisik kat orang sebelah.... "bilalah ada kawan yang kita rapat yang akan ada sama2 kita"... heee, InsyaAllah,, Kita hanya mampu berusaha, Tapi ALLAH yang tentukan segala2nya.. :) ORAIT!

Pintu hall terbukak jea.. macam apa ntah... excited kemain nak masuk dewan.. aku duk diam jea, orang belakang yang tolak aku sampai kedepan.. punyalah sesak diaorang nak masuk.. kenapa sampai macam tu?? sebab nak duduk depan-depan, sedepan yang boleh. nak serap sebanyak mana ilmu yang dapat :)

TQ fatin&rafiq.. sebab korang kami dapat seat yang dekat dengan stage.. heee, lain kali sama2 kita qulify VIP ek,, senang skit, tak payah berebut2 sit.. :)

MY LEADER! :) TQ miza sebab kenalkan kami dengan HERBALIFE.. nanti nak ikut sama2 miza duduk di VIP seat! :) ~ my upline yang sgt2 amazing, student lagi.. tapi, last month income more than 10k.. Subhanallah!

Tengok! Ramai kan?? Mereka semua ni insan2 yang BERIMPIAN! :)

Hari pertama event, apa yang paling aku teruja, bila dapat tengok depan2 mata.. insan yang luar biasa.. dah consume product lebih 20 tahun!!! nampak muda sangat2.. yea la! herbalife kan nutrisi untuk sel.. so, sapa yang nak nampak muda selalu, ask me how! hehehe..

Beliau adalah ahli kelab pengerusi dalam herbalife!!! :) Dulu merupakan wakil pelumba basikal kebangsaan Amerika.. income biasa2 jea.. tapi sekarang? income tak payah cakap ah! memang LUAR BIASA!!!..


Rileks jea beliau naik pentas, cakap tanpa ada ada slide.. semua ada dalam kepala.. cakp.cakap.cakap jeaa.. sangat2 memberikan inspirasi.. walaupun aku ni tak paham sangat bahasa omputih, tapi sikit2 boleh laa.. Patutla orang cakap kena bawak radio time event besar cenggini.. speaker macam2 bangsa ada.. time orang cina yang jadi speaker, sahh2 aku tak paham pape.. moral of the story.. pasni mesti bawak radio ok! soo, jakun.. first time masuk event cenggini.. tak tahu pulak ada translator siaaapp... HERBALIFE LUAR BIASA! :)

Jeles giler tengok gambar ni Ok!

Sempat lagi tu si tanakwaguku bergambar dengan 15K President team!.. nak ambik aura income 300k ek? kikiki.. AMIN!.. Tahniah puan rahimah & capt. memang sangat2 luar biasa :)

Hari kedua event, kitaorang datang awal sikit. konon2 nak duk lagi depan, tapi, pintu depan hall masih jugak sesak macam semalam.. hadeh~ diaorang ni sampai kul berapa la gamaknya.. lepas subuh terus duduk depan hall kot.. hee.. tapi nasib hari kedua baik lagi, TQ sekali lagi fatin&rafiq.. dapat jugak kitaorang duduk ditempat yang agak depan.. :)

Hari kedua.. aku banyak merenung masa depan.. apa yang aku renung pun aku tak taw..muahaha :D

Lepas event, seperti biasa, ada post meeting bersama2 dengan leaders yang hebat2.. :) Aku dapat dengar sharing dari mereka yang buat sharing kat depan.. ada yang sampai nak resign kerja sebab nak buat fulltime herbalife.. ada yang sedih2, sampai aku sekali pun sedih.. sedih sebab happy sangat2 dipertemukan dengan herbalife.. changing people life!!

Time tu aku tak berapa boleh nak fokus.. tak tahu laa kenapa.. hati ni macam memberontak.. apa yang aku berontak aku pun tak dapat nak kenalpasti.. hurm! ='=!!

post meeting seterusnya.. bersama dengan group.. discuss pasal EXTRAVAGANZA.... discuss pasal tiket.. pakej nak kesana dan macam2 lagi laa.. rugi sapa tak datang spectaculars...

Dulu aku duk terpikir jugak kan.. napela extravaganza ni tak buat kat Malaysia jeaa... hari Ahad lepas, baru aku dapat jawapan.. sebab? KAT MALAYSIA TAK DE DEWAN YANG BOLEH MUAT BERPULUH2 RIBU ORANG YANG ATTEND EXTRAVAGANZA!.. aku pun! wow!!! hebatnya HERBALIFE!! wowowwowowo.. tak sabar aku nak pergi EXTRAVAGANZA.. the biggest picture in herbalife!!!! Persoalannya..? ARE YOU WITH ME???

Sebelum post meeting tuuu.. ABAH ada call aku.. huhuhu.. ada benda yang buat aku tak boleh fokus masa post meeting.. sangat2 tersentuh masa Abah call time tu.. Tetiba jea laju air mata aku keluar macam waterfall sungai pisang pulak.. huhuhu.. sampai tak boleh nak bercakap, rasa macam nak letak terus handset time tu... dan2, masa tu jugak.. aku dah jumpa, WHY HERBALIFE aku.. (nanti aku jadi speaker, aku story2 ek..muahaha.. *bajet*) :) Alhamdulillah..

TQ GOD pertemukan aku dengan herbalife.. TQ my sponsor. Allah hantar korang untuk aku kenal dengan Herbalife..




JOM!! ikut kami ke EXTRAVAGANZA.. mesti pergi! wajib pergi! kalau betul2 nak ubah kehidupan.. I LOVE MY FAMILY.. that's why.. i need to go... EXTRAVAGANZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JUMPA KORANG SEMUA DISANA OK!!!

Papai!! :)




1 comment:

Edy Zaidi said...

Please vote for Www.danielzaidi.com in MITBCA2012 : Malaysia International Tourism Photography/Art Blog

Vote for www.eqbalzack.com in DiGi WWWOW Awards 2012 : Blogger of The Year

Thanks guys for your helps...really appreciate it! LOVE U lah..:p