KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, August 26, 2012

Salam Lebaran 1433H

Assalamualaikum... Halo readers!!! Have your had your SHAKE today???

Hari ni dah 8 SYAWAL!!! Pantas sungguh masa berlalu.. rasa baru jea semalam dalam perjalanan pulang ke kampung halaman dan kereta rosak di pertengahan jalan.. tup,tup, hari ni aku dah tercongak kat rumah bujang di Hulu Langat ni dan esok dah mula bertugas seperti biasa.. waduh! bila difikirkan pasal tugas ni, jem kejap aku rasa.. mana taknya... banyak benda yang tak settle lagi.. lagi2 EOM yang tinggal beberapa hari jea lagi.. huwaaaa =_=! windu nak jumpa student.. EH???

Cakap pasal kereta rosak ni, macam lucu pulak. tetiba kereta mati tengah2 jalan. macam blackout dalam rumah jea. Dugaan nak balik raya. Nasib baik dah nak masuk bandar Kuala Krai, tak de lah dalam hutan sangat, kereta blackout betul2 depan kedai baiki kereta, Damar inn, restoran, surau, tandas, kedai runcit, kedai tarik kereta.
Tapi nasib kurang menyebelahi kami, kedai baiki kereta tu tutup. Nak tak nak, bertapa la kami kat situ sampai pukul 10 malam, adik aku baru datang dengan pomen. Bukan main berangan nak berbuka puasa kat rumah, last2, bukak puasa kat kedai jea. Walaupun tak dapat berbuka bersama keluarga, Rezeki kami hari tu dapat makan ikan stim, daging blackpaper, udang marjerin yang best giler, sup tulang. semua tu YB belanja. pergh! ko hado? :D

Raya tahun ni, aku buat biskut tunjuk jea, kek pulak main order jea.. macam mimpi pulak raya tanpa biskut cap "NINAAZ COOKIES". hahahahha. sehari sebelum raya, aku pergi beli bahan2 untuk buat puding triffle konon2nya lah, tapi, tak pasal2 kek gulung (base puding triffle) tu dah berkulat gara-gara puding triffle yang tak buat2. NAMPAK TAK KEMALASAN disitu? hadoiyaii... sampai 6 syawal, bahan2 puding triffle duduk dalam almari. :D

1 syawal, selepas solat hari raya, kami terus beraya rumah tok belah ma dan abah. pastu balik rumah terus. tunggu orang datang beraya kat rumah. Menu di pagi 1 syawal, mama buat NASI AYAM, ROTI JALA. 2 & 3 syawal, tak pergi mana2 pun. duduk rumah jea.. sebab 3 syawal tu ada kenduri kawin dan rumah terbuka kat rumah aku, sepupu aku buat majlis kawin kat rumah aku, so, 2 syawal tu dah sibuk sana sini buat persiapan. tak sempat nak beraya sakan, bergelumang dengan bawang besar, bawang putih la jawabnyaa.. petang sikit baru sempat pergi rumah terbuka kat rumah long diana. :D

1 SYAWAL :D

3 SYAWAL :D

cantikkan pelamin ni.. simple+sweet jea :)

EH! Ma dan abah.. pengantin lama.. :D

kawan-kawan adik aku.

Saat yang paling kami nantikan adalah 5 syawal. hekhek. sebab ada appoinment tet!. Alhamdulillah. kami dah dicide yang mana pilihan hati kami, yang mana sesuai dengan kami, semua sudah siap settle, siap lukis2 lagi sebab new design. dah siap ukur2.. hehe.. wink!wink! Alhamdulillah. semoga berjalan seperti yang dirancang. amin! :)

5 SYAWAL :)

appoinment dengan customer kami yang nak reorder product. dah 9 bulan mak cik tu consume herbalife. Alhamdulillah, kesihatan makin improve! *lupa nk snap pic mak cik. borak sakan* raya ke-5 kami dah kerja wooo!


2nd appoinment with our tet! :D

6 Syawal.. kami dah bertolak pulang ke KL. sob..sob.. singkat sangat rasanya syawal tahun ni, Alhamdulillah, masih lagi diberi kesempatan untuk menyambut hari kemenangan ini bersama keluarga yang tersayang..

Babai sawoku.. Jumpa lagi November ini dengan kehidupan yang baru.. InsyaAllah..

SALAM LEBARAN 1433H :)




Monday, August 13, 2012

Iftar Mantan SMUAY

Assalamualaikum.. Halo readers!!

Semalam ada company preview HERBALIFE kat PULLMAN putrajaya.. BEST gilerrrr... rugi sape tak datang semalam. Guest speaker yang hebat, speaker2 yang amazing!... banyak sangat2 benda baru yang dapat semalam. :)

Seperti biasa, lepas event, ada post meeting. Lebih kurang jam 5.30 petang baru settle semua, aku pun dengan pantasnya keluarlah dari PULLMAN dan ingin menuju ke SUBANG. Semalam ada iftar dengan mantan2 SMUAY, hehe, kengkawan zaman sekolah menengah.. weee :) . main redah jeaaa.. ikut signboard. sebab tak tahu jalan nak ke subang dari putrajaya, tak pernah2. hahaha..

Dari Putrajaya tu, aku lalu puchong, pastu baru jumpa Subang skypark. pusing punya pusing, barulah jumpa tempat yang nak dituju. Nasib baik tak jem. dekat jam 7 jugak laa baru sampai kat Restoran TE AMOR STEAK HOUSE & STEAMBOAT subang perdana. :) Alhamdulillah.!

wink!wink! dapat jumpa kengkawan sekolah lama.. adah, wina, arif, mirul, hakim, izri dan tonah. :) . Adah dah ada dua orang hero, izri ada sorang puteri, mirul pun dah ada sorang hero (bini baru lepas bersalin, ada kat kampung), wina & arif bakal melangsungkan perkahwinan minggu depan (raya ke-3), aku,tonah & hakim??? hahahaha... kitaorang single lagi okey! OPS! :)

Best bila dapat kumpul ramai2 cenggini. potpetpotpet tak henti2. lagi2 bila adah bukak mulut, tengah makan pun cakap lagi, gigih pulak tu melayan kerenah hero keduanya.. hehehe.. bangga dengan ko adah! dah ada dua orang anak dahhh.. waaahh.. teringat zaman BAS CHANGGONG! geng MUKA PINTU BAS la kita ni kan.. hahahahaha.. lawakkkssss

Ni laa kengkawan aku zaman sekolah menengah dulu.. hehe.. yang belah kanan tu yang tengah gigih bagi susu kat anak, tu la adaaahhhhh!!! weee... pakai tudung merah menyala tu (adah panggil mak datin) tu tonah.. hehe, aku kenal tonah masa zaman kanak2 lagi, jiran jeaa.. semalam 12.8.2012 besday dia yang ke-26. hehe.. dah tua ko nah!..selamat hari lahirr... heheh. yang tepi aku tu, wina dan bakal suami, arif!! dua2 satu sekolah.. tak sangka, bertemu jodoh korang berdua yeaa! happy! :)

Yang baju merah ni pulak mirul, tepi mirul tu hakim. dua2 orang ni, kawan sekelas aku masa tingkatan 3 dulu. diaorang dulu ni, kemain sopannya.. sopan sampai sekarang.. hakhakhak. yang pakai baju belang2 tu pulak, izri dan isterinya. dah ada anak pompuan yang comel dah si izri ni. :)

Agak lama bertapa dalam restoran tu. dekat jam 9 malam baru semua dah nak beransur pulang.. Tak sangka dapat jumpa korang semua semalam. siap dapat kad jemputan kawin lagi dari wina&arif. dalam masa seminggu jea rancang nak iftar sesama. Alhamdulillah. dapat juga iftar sesama yeaa..

Posing depan kedai sebelum balik rumah ;D



**gambar semua credit to tonah. dokumentasi terbaiikkk punyaa**

Lain kali kita jumpa lagi yea semuaaaaa... :)

Papai!




Saturday, August 11, 2012

Anjung Jelita Spa... Rileks, santai...

Assalamualaikum.. haalo readers!!!

Hari ni aku ingat nak buat appoinment dengan Serenity Spa. Teruja dengan ramadhan promotion yang berbaloi2, pastu body massage yang sangat2 best giler.. tapi sadis tul, tu laaa..sape suruh lambat call, kang dah FULL!!... wawawa.. dah la hari ni jea aku free. esok dah seharian kat PULLMAN untuk training herbalife. pastu isnin,selasa,rabu kerja, khamis dah nak balik kampung.. huhu.. tak dapet den nak bermassage2 kat serenity spa kali ni... :(

Nak tak nak, aku google jea kat website, kot2 ada beauty centre yang berdekatan. so, jumpa laaa beauty centre ni.. yang diberi nama... ANJUNG JELITA SPA & BEAUTY CENTRE. Semalam aku terus call, then buat appoinment terus untuk hari ni.

First time jejak kaki kat sini, tenang jea dengan suasana dalam spa ni. dengan bunyi air terjunnya, alunan muzik yang mendamaikan hati.. rileks jap rasa... :)

Anjung spa pun ada jugak buat promosi hari raya. Macam-macam pakej ada, rasa macam nak cuba semua pakej, kahkahkah. Tapi full body massage tak de.. (T_T), kecewa jap!.

Macam best jea JOGET HARI RAYA tue.. ada jacuzzi, aromatheraphy facial, manipedi dan body mask. Teruja nak try jacuzzi, tak pernah dengar dan tak pernah cuba. hehe

First, akak tu buat manicure. Aku tak pernah2 buat treatment kuku ni, jakun jap. bila dah siap manicure, dan bila aku tengok balik kuku kat tangan aku ni, tetiba rasa macam comel jea, bersih molek kejap, sebelum ni penuh dengan sel2 mati.. hahahha... lepas buat manicure, pedicure pulak. rendam kaki dalam bekas, pastu kena gosok2 kat tumit kaki.. haha.. best2.

Next, akak tu taruk mask kat seluruh badan aku, sejuk2 jea, lagi2 ada aircond kan. bagi mask tu kering, barulah kena lap dengan air suam.. segar2.. :) Kepala tak de lenguh2 bila time taruk mask ni, sebab katil ni ada lubang kat hujung, so, boleh taruk muka kat situ time kita meniarap. wah! terbaikkkk!! :)


Next, haaa.. part ni aku paling sukaaa... jacuzzi!! yeah! aku ingat macam manalah jacuzzi tu.. rupa2nya berendam dalam bathtab dan dapat rasa macam kena massage sikit2, massage dengan air, bukan dengan tangan. air tu tumbuk2 kat belakang, tangan, kaki aku.. hehehehe.. sambil berjacuzzi, sambil sengih sorang2.. hahahah :D
Last, Aromatheraphy facial. Facial macam biasa2 jeaa.. cuma yang lain sikit dari yang aku pernah buat sebelum ni, bila kena urut kat bahu dan muka. rasa segar bila kena urut dengan urutan yang lembut dan berpatutan .hakhak....

Okeh! Terima kasih Cik Bella diatas kelembutan cik Bella melayan saya dengan baikkkk sekali.. ekekekee... Nanti jumpa lagi yea!

Kalau korang nak try pakej2 yang ada kat spa ni, boleh la datang sendiri, betul2 tepi highway Kajang silk. dekat dengan KTM Kajang! :)

Papai! :)




Friday, August 10, 2012

Beryl's ada buat CHOCOLATE SALE!!

Assalamualaikum.... Halo readers!!!

Teruja giler nak pergi terjah kilang Beryl's ni! Cikgu kat sekolah aku yang bawak coklat ni ke sekolah. Tahun lepas dia kawin, dia buat Doorgift untuk VIP coklat ni ah.. memang sedap wehhh... Harga ok laa kalau banding nak pergi beli atas MALL tu.. kat kilangg kot ni..

Teringin nak rasa Tiramisu coklat. Ramai yang cakap sedap.. hee.. Agak2 cair tak kalau aku letak dalam kereta sepanjang perjalanan untuk balik ke kampung halaman tercinta? Harap2 selamat ah..

Ok! dapat idea untuk ole2 tetamu nanti.. yeah! jom serbuuuuu sementara SALE ni!!! :)

Papai!




Monday, August 6, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 17

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 2 biji kurma
2) 300ml air kosong + aloe concentrate
3) 300ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma 1 biji
2) 200ml air sejuk + 200ml soya + 1 sudu formula 1 (strawberi) + 1 sudu formula 1 (tropical fruit) + formula 3
3) 1 Liter air kosong + tea mix

MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) 1 Liter air kosong + tea mix + Aloe concentrate
2) Ayam percik seketul
3) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Sunday, August 5, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 16

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 3 biji kurma
2) 800ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma 2 biji
2) Nasi kerabu + telur masin + petai jeruk + ayam uncle bob
3) 1 Liter air kosong


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) 400ml laici kang
2) 1 Liter air kosong
3) 300ml air suam + tea mix



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Saturday, August 4, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 15

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 200ml air kosong + tea mix
2) 200ml air kosong + 200ml soya + 1 sudu formula 1 (tropical fruit) + 1 sudu formula 1 (strawberi)
3) 400ml air kosong + aloe concentrate
4) 400ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma 3 biji
2) 1 Liter air kosong + Tea Mix + Aloe concentrate


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) 1 Liter air kosong + tea mix + Aloe concentrate
2) Ayam golek yang best gilerrrr
3) 1 biji Calcium + 1 biji Cell-u-loss



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Friday, August 3, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 14

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 200ml air kosong + tea mix
2) Nestle fitness
3) 200ml air kosong + 200ml soya + 1 sudu formula 1 (tropical fruit) + 1 sudu formula 1 (strawberi)
4) 400ml air kosong + aloe concentrate
5) 400ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma
2) 250ml air kosong + Aloe concentrate
3) 1 Liter air kosong + Tea Mix
4) Nasi putih + lauk (sayur + ayam goreng berempah + sambal tempoyak)

MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) 1 Liter air kosong + tea mix
2) Waffles
3) 250ml air kosong + Aloe concentrate
4) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Thursday, August 2, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 13

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 600ml air kosong
2) 100ml air kosong + 200ml soya + 2 sudu formula 1 (tropical fruit)


BERBUKA:

1) Kurma
2) 250ml air kosong + Aloe concentrate
3) 1 Liter air kosong + Tea Mix
4) 500ml air sejuk + 250ml soya + dua sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 3


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) 1 Liter air kosong + tea mix
2) Nasi + lauk ( sayur + ikan pekasam + sambal tempoyak)
3) 250ml air kosong + Aloe concentrate
4) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Wednesday, August 1, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 12

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 1000ml air kosong
2) 200ml air kosong + 200ml soya + 1 sudu formula 1 ( strawberi) + 1 sudu formula 1 (tropical fruit)
3) 250ml aloe concentrate


BERBUKA:

1) Kurma
2) 250ml air kosong + Aloe concentrate
3) 250ml air suam + Tea Mix
4) 200ml air sejuk + 200ml soya + dua sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 3


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) kuey tiow tomyam
2) Rojak buah
3) Kerabu mangga
4) Kerang bakar
5) 1200ml air kosong
6) 250ml air suam
7) 250ml aloe concentrate
8) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)