KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, January 25, 2010

Fenomena Asing

fenomena asing 1 :
dok kat msia lelame, tp aku tak termakan budu ngan tempoyak.
nampak pon x, apalagi nk mkn.. tp dok cni x smpi sebulan, dua2 aku da libas..
lagi2 budu. first time lak tuh rase. kui3 (semakin merindui budu yg da depleted)
pengajaran : Allah mendtgkn rezekinya dari arah yg x disangka-sangka. hujan budu pon blh kalau Dia nak.. (obses ngan budu.. lalalala~)
so x yah la risau. rezeki bkn setakat mknn.. exam fail, terlepas bas, menu fav da sold out (mknn la tuh, cik kak) = x de rezeki..
Allah adlh sebaik-baik Penjaga dan sebaik-baik Pemberi Rezeki. cuma kite je yg jahil nk melihat hukmah di sebalik sesuatu kejadian..

fenomena asing 2 :
asal mesir tetiba byk sgt hujan? (x puas hati lagi..)
hypothesis : nak kat kiamat kot
pengajaran : banyak2 bartaubat nasuha. kalo yg ABC, x semestinya tinggalkan sumer terus. zikir ngan istighfar still dibolehkn.. bukan setakat dibolehkn, dialu-alukan lg tuh..(sori ek..kite open minded sket.kalo x, x berkembang~~)

penomena asing 3 :
asal org ske tido lepas subuh?
pengajaran : ape faedah tidur lps subuh.. dlm byk2 org, penulis tlh dipilih oleh Allah utk berjaga dan membuat perkara2 berfaedah seperti berzikir, mengisi blog dan lain2 (hihi..penulis adlh seorg yg perasan.side effect seperti muntah saya x bertanggungjwb..)
sebenarnye, mendalah ni x delah asing sgt..
tp nk kat akhir zmn ni, mende yg sepatutnya, jd asing da jd normal..
jd, beruntunglah org2 yng 'asing' (^_^)


sekian, mekasih~~

No comments: