KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, December 31, 2012

Wedding Ceremony 2012

Assalamualaikum... Halo readers!!! Have your had your SHAKE today???

Diriwayatkan oleh Aisyah, bermaksud: ” Nabi SAW bersabda: Perkahwinan itu adalah sunnahku, sesiapa yang tidak suka mengikut sunnahku maka bukanlah dia daripada golongan umatku.” (Hadis riwayat Al-Imam Ibnu Majah)

Perkahwinan adalah ikatan suci antara lelaki dan wanita selari dengan kejadian manusia berpasangan. Agama Islam menggalakkan setiap insan yang sempurna dan berkemampuan untuk mendirikan rumahtangga demi menjaga keharmonian masyarakat. Perkahwinan dapat memelihara seseorang daripada zina. Perkahwinan juga dapat menambah umat dan memelihara nasab keturunan. Ia telah menjadi sunnah Nabi Muhammad s.a.w. 

Alhamdulillah. Tahun 2012 ni ramai kawan-kawan yang mendirikan rumah tangga.Tidak ketinggalan jugak tuan tanah yang turut serta mendirikan rumah tangga.. hikhikhik

Hari ni dah hari akhir Tahun 2012, esok bermulalah tahun baru 2013. Esok dah mula kerja, dah mula bersekolah dan Esok jugaklah bermulanya episod aku sebagai seorang isteri yang akan berjauhan dengan suaminya. sob.sob.sob. SEDIH WEI! KL-Sarawak. Jauhhh..jauh... Semoga kami Tabah dan mendapat perlindungan dari Allah S.W.T. Amin

Ok, dah sedih2. Entry kali ni aku nak review pasal wedding ceremony kawan-kawan dan sahabat handai yang aku kenali tak kira dimana mereka berada.

JANUARI


Ketua Platun aku masa di alam SUKSIS sepanjang berada di UPSI..

"Bergerak ke kiri! kiriiiiii sing!" :)
Hery & Fizah@jen
22 Januari 2012


Cikgu Satu Sekolah. *SMK TAMAN CONNAUGHT*
Kak Ain Asyarina & Khaizir
22 Januari 2012


Kawan satu platun semasa zaman SUKSIS kat Upsi
Eda & Suami
27 Januari 2012



MAC


Ketua Platun aku masa di alam SUKSIS sepanjang berada di UPSI..

"Bergerak ke kiri! kiriiiiii sing!" :)
Rahim & Siti Hajar
4 Mac 2012




Kawan masa zaman sekolah arab dulu. Dua-dua kawan aku, satu sekolah..

Amah & Aizam
10 Mac 2012



Kawan satu sekolah Menengah Agama Wataniah

Hafiz & Hafizun
10 Mac 2012



Kawan satu kos masa kat UPSI
Adila & suami
11 Mac 2012


Kawan satu sekolah SMKAW
Yuni & suami
13 Mac 2012

Kawan satu sekolah Menengah Agama Wataniah
Hafizah & Suami
16 Mac 2012



Kawan seUPSI
Keri &Wani
17 Mac 2012



Kawan masa zaman sekolah arab dulu.
Hartini & Juzailee
31 Mac 2012



APRI

Sahabat 1 platun SUKSIS
Seha & Suami
7 April 2012

Sahabat SUKSIS
Fizah & Suami
28 April 2012

Abang kepada Housemate kesayangan
29 April 2012

MEI

Roomate kesayangan semasa berada di UPSI juga merangkap 1 platun SUKSIS UPSI
Shikin & Suami
26 Mei 2012

Jiran merangkap sedara mara
Kak Su & Suami
26 Mei 2012


Sahabat SUKSIS UPSI
Nisa & Suami




Sahabat UPSI, dua-dua satu kos * Matematik*

Dilah & Faiz
27 mei 2012

Sahabat SMUAY merangkap MY SPONSOR in HERBALIFE!! :)
Sarah & Suami
27 Mei 2012

Sahabat seUPSI
Hairiza & Suami
30 Mei 2012

Senior SUKSIS UPSI
Puan Hana & Suami
31 Mei 2012


JUN

Sahabat SMKAW
Azie & Suami
2 Jun 2012


Sahabat SMKAW merangkap bisness partner HEBRALIFE
Sue & Raja
2 Jun 2012






Sahabat SMUAYb
Jundullan & Isteri
2 Jun 2012

Roomate kesayangan merangkap sahabat 1 platun SUKSIS UPSI
Zuli & Suami
3 Jun 2012

Sahabat satu kos UPSI
Syuhada & Suami
3 Jun 2012

Sahabat SMKAW - tak jumpa pic wedding bersama husband. jumpa yang ni jea.hihihi
Marina
3 Jun 2012

Sahabat zaman Matrikulasi
Abe & Isteri
30 Jun 2012

OGOS

Sahabat SUKSIS UPSI
Abe Kili & Isteri

Dua-dua Sahabat aku time belajar kat SMUAY
Wina & Arif

Sahabat SMKAW
Hanan & Suami

Sahabat UPSI
Nora & suami

Sahabat zaman sekolah rendah lagi. Dah bertahun-tahun tak jumpa. jumpa dalam FB jea
Syahadatul Hafizah & Suami

Sahabat UPSI
Zakiah & Suami

SEPTEMBER

My fevret Fashion Designer. Kak Jue MODISH MODE HOUSE
Kak Jue & Suami
1 September 2012


OKTOBER

Sahabat SUKSIS Upsi
Norani & Amir
27 Oktober 2012

Sahabat Masa Praktikum di SAMM
Huda & Suami
28 Oktober 2012


NOVEMBER


Sahabat SMUAY

Jannah & Suami
11 November 2012



Sahabat zaman Matrikulasi

Hazwan & Yana Cala Qisya
17 November 2012




Sahabat SUKSIS UPSI

Wan & Isteri
18 November 2012


Sahabat SUKSI UPSI
Usop & Isteri
24 November 2012

Sahabat sekolah rendah :)
Aini & Suami
24 November 2012

Sahabat seperjuangan teamwork SMK TAMAN CONNAUGHT :)
Ida & Abe Bob
30 November 2012

DISEMBER

Junior SUKSIS UPSI & sahabat satu kos abang

Wan & Saidah
1 Disember 2012

Sahabat UPSI
Eiyra & Suami
1 Disember 2012

Sahabat SUKSIS UPSI
Kayru & Isteri
2 Disember 2012

Sahabat SMUAY
Aliff & Isteri
2 Disember 2012



" Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair "




**Tahniah buat semua... semoga dalam keredhaan Allah selamanya**

k bai!

No comments: