KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Saturday, February 2, 2013

Merisik Dirisik

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Alhamdulillah. Akhirnya. Penantian berakhir dengan detik2 kenangan manis buat kak long. Pheeeewiiitttttttt... cincin disarung tanda diri sudah dimiliki... 

Hari ni majlis merisik my family bff. Aku dengan dia kenal masa zaman remaja lagi. Family aku dengan family dia memang rapat giler. Dah macam sedara mara kottt. Kalau orang tanya, aku cakap *sepupu* jea. Senang. Hikhik. 

Aku kak long, dia pun kak long. Sama2 sulung. Umor pun sama. Ahaks. Walaupun sama, tapi otak berbeza, dia *gediks* sikit tapi aku bajet ayusopan sikit. Hahahaha. Jangan sentap long!

Rombongan merisik kelewatan sikit sampai, kami awal2 lagi isi perut makan. Ternak lemak dulu. *kek aiskrim nih sedap banget!* 


Ni pic sebelum keluarga lelaki datang merisik. Belum apa3 dah nerves mek long nih..


Bila rombongan datang. Over exsaited pulak kami. Haha. Aku tukang pasang telinga celah pintu. Nak dengar apa yang orang tua borakkan. 


Sesi sarung cincin. Menggeletar aku tengok tangan mek long. Debar eh long? Hakhak. Akhirnyaaaa... dah ada orang cop kat dahi kau long! Single but not available hokkey! 



Sesi beramah mesra dan penutup bicara. InsyaAllah. Tinggal beberapa bulan jea lagi majlis perkahwinan akan dilansungkan. Hikhik. Happy for you long. Sila matured secepat yang mungkin. Sila pandai masak dan kemas rumah. Nak berlaki dah ko noks!! Tak lama dah. Practice make perfect ok!! Hahaha.*motif sangat nasihat aku untukmu*

Dari pihak lelaki untuk perempuan

Dari pihak perempuan untuk lelaki

Berseri2 bakal pengantin 2013 nih. Menghitung bulan dan hari la kau lepas ni yea. Hihikhik

ok. Tq long & family sebab tempah makanan yang sedap bagi aku makan. Kek2 yang sedap. Segala bagai terbaik. Sah2 esok naik 0.5kg aku ni kang. Hahaha.. 

k bai!!!



9 comments:

nik ros said...

tahniahhh..cantik bakal pengantinnya..hehe

NinaAz said...

hihi... cute gittew sis!

FarhanahAdzlan said...

nampak dahh seri penganntinnye :) semoga berkekalan till jannah :)

NinaAz said...

Aminnnnnn :)

MaMa Rey said...

tahniah..:)
memang cantik bakal pengantinnya

ieda immi said...

Selamat bertunang buat along jugaaa
sgt2 simple majlis, semoga lekas2 ke jinjang pelamin .... Aminnnnn

ieda immi said...

Selamat bertunang buat along jugaaa
sgt2 simple majlis, semoga lekas2 ke jinjang pelamin .... Aminnnnn

ieda immi said...

Selamat bertunang jua buat along, semoga sampai ke jinjang pelaminnn
Simple je majliskannn, soo nice

NinaAz said...

Aminnn. Hihi