KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Friday, February 1, 2013

♥Hari Outing Wilayah♥

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Hari ni betul2 aku manfaatkan hari cuti aku. Hakhakhak. Dari pagi sampai ke malam kesana kesini. Alkisahnya, mak cik aku datang dari kelate datang lepak rumah aku semalam. So, hari ni aku follow jea mana diaorang pergi. 

Pagi2 lagi kami dah masuk Sogo. Mak cik aku nak cari alas kaki getah. First time aku masuk sogo time tak ada orang. Biasanyaaa... penuh belambak macam semut dekat groundfloor. 

Motif seterusnya. Borong jubah. Mak cik aku peminat tegar jubah2. Aku jumpa satu kedai jubah betul2 depan pintu masuk sogo. Banyak sangat pilihan jubah kat situ. Design pun cantik2. Kalau orang yang rendang macam aku ni, senang laa beli jubah kat sini, kalau labuh sangat boleh terus oter (eja macam ni erk), haha. Gasaklah. Janji paham ☆ 

Peminat jubahhh??? Nanti boleh la singgah kedai ni yea!! ♥Norai Apparel♥







Ada satu kedai berhampiran dengan butik jubah ni. Kedai yang jual macam2 jenis inner neck. Ada jual turban jugak. Meriah sangat kedai ni. Aku berkenan dekat satu turban tu. Bila aku try pakai, agak sesuailaaa dengan muka aku ni. So, aku rembat dua. Satu turban rm25, aku ambik dua dia bagi rm45. Kalau ambik 10 dia bagi rm100. Haha. Kemain murahhhh. 

Turkuaz jugak ada jual jubah. Ada satu jubah yang aku berkenan. Sebijik dengan jubah yang mama aku beli kat Mekah. Tapi mak aiiiiii. Beza giler kottt harga. Mama aku beli kat sana rm100++ dekat 200 kot, tapi bila sampai Malaysia.... rm600++ kauuuu. Phiuww!!

Next time aku nak singgah lagi kedai ni.  Nak borong turban. Jom.jom.jom




Next, kami singgah butik Ana Solehah. Fesyen muslimah sejati. Berdekatan dengan GM Klang. Mak cik aku outlet untuk butik ni. So, dia restock balik baju2 yang dah out of stock. Baju2 ana solehah sangat2 muslimah. Bagi penggemar fesyen muslimah, bolehlah bergaya dengan ana solehah yea!!!! ♥♥♥♡♡






Last destination : Alamanda. Aku jumpa benda alah ni kat alamanda. Frame gambarrrr. Murah kot. Dats why aku rembat. Hikhik. Harga asal rm99, tapi after diskaun dapat rm26.97 sen jea.

Ok. Hari outing dah tamat

K bai!!!!


3 comments:

nik ros said...

seronoknya.outing dan shooping skali yea

Schajar McFlurry said...

banyaknya jalan-jalan. Memang best! Just enjoy the moment while you still can :)

NinaAz said...

yeah! sgt best jalan2