KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Saturday, February 23, 2013

Second Treatment ♥ Poliklinik medi kulit & surgeri kepong♥

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today???

Hai kawan2 bloggersss. Apa khabar? Sihat ker.. hikhik  selamat berhujung minggu. Santai2. Rileks. Hari minggu adalah hari untuk enjoy. Betul tak?? Ngeeeee~ 

Hari ni aku ada appoinment untuk kali ke-2 treatment. Kalau pernah terbaca entry aku sebelum ni (KLIK sini), aku ada buat entri pasal treatment untuk pigmentasi iaitu peeling treatment.

Appoinment jam 3 ptg, tapi jam 1 kami dah gerak dari sekolah ( hari ni ada Ladap uollss heppi gitu.. sabtu pun kerja uolls..). Jam 2 lebih2 sampai, kami terus masuk jusco kepong cari surau. Poliklinik ni betul2 depan jusco kepong. So, tak de hal lah kalau lambat2 sikit. Lepas zohor kitaorang lepaks jap kat sini.

Basahkan tekak yang kering. Hikhik. Hari ni hari cheat day aku. 5 hari aku diet + bersenam. So, hari ni nak cheat kejap. Haha. Boleh tak gitew? Tapi aerobik tetap buat okey. ♥ 

ni nama dia snow ice. Macam ABc laa lebih kurang. Bestnyaaa sebab abc berperisa coklat. Hihi 

After bersnow ice, baru kitaorang masuk poliklinik untuk teruskan misi. Hari ni aku bawak kawan buat teman, dengan tak sengaja, dia pun sama sekali buat treatment macam aku. Hihi. Aku tak hasut ok.  Dia sendiri yang nak. Haha 


Kali ni, kak Aini yang buat treatment untuk aku. Banyak ilmu2 kecantikan yang aku dapat dari dia.. hihi. Best taw koranggg. Kak aini ni just pakai pencuci, toner, pelembap, vit. C jea. Bedak tak pakai pun. Tapi mak aiii. Cantik kottt kulit dia. Hihi. ★pengsan jap★ 

Tengah2 buat treatment, kak aini tanya aku, kenapa aku tak ambik treatment untuk 6 kali percuma 1, rugi laaa setiap bulan datang, tak  tak dapat free treatment.. hurmmm. Aku pikir 26 saat, lepas tu aku tanya balik dia pasal harga. Kak aini cakap: Satu treatment rm160, kalau ambik 6 kali treatment, percuma 1 treatment so total 7 treatment. Total harga cuma RM960 dua kali bayar. Kali pertama datang bayar rm480, kali ke-4 datang bayar balance. Hihi. 

Aku terasa macam nak. Whatsaap abang minta izin. Bila dah Dapat green light, aku terus confirm dengan kak aini. So, aku ada lagi balance 5 treatment. Yahooo. Nie la perempuan kannn... hahaha. Shopping. Mekap. Spa. Treatment muka. Treatment badan. Hurmmm.. adoiyainyeee.. 

Last treatment aku try ambik sunblock yang spf50, sebab sebelum ni aku hanya pakai sunblock spf15, kali ni pulak aku nak try vitamin C yang macam kak Aini pakai. Ngeh3 ~  

Skinlabs topical serum. 25% pure vitamin C ok. Harga rm248. Bagi diskaun rm238. Sob.sob. 10 hengget jea kurang.


Cara pakai, titiskan setitik serum ni dalam moisturizer, gaul sebati then sapu kat muka. Hikhikhik 

Selepas settle treatment, time nak buat pembayaran, terkejut aku bila kawan aku tadi cakap nak buat treatment 6X macam aku jugak. Dia pun ambik vitamin C dan sunblock jugak. Warhhh.  Lawak betul kawan aku nih. Aku tak hasut ok.  tak.tak. 


Kaunter pembayaran poliklinik



Dapat tuala medi kulit. Hehe. 


Dapat kad untuk next treatment. ♥♡ 


Jom laa koranggg. Buat treatment kat sini. Bessstttttt.. hihi. 

Tq for reading. K bai!!!




13 comments:

onie said...

wahhhhhhhhhhhh,harga dia okay sangatlah kak :D

NinaAz said...

Hihi. Tulah. Dari buat facial treatment yang biasa2 tu. Baik buat treatment kat sini. Harga sama jea. Beza kat sini ada doktor. Kita boleh guna khidmat nasihat org y pakar ♥

ieda immi said...

salam nina, wahh best2
akk x pernah buat treatment2 mcm nie, biasa memang treatment sendiri lah, ekekeke
bukan ape risau mahal dan tak sesuai produk
tapi ok lah not bad coast dia kalau dibandingkan
buat di luar kan ;)

CIK PIA said...

wahhh.. bertambah cun nina pas ni.. gudluck ye..

nik ros said...

rajin tol buat treatment.bagus2.nnt upload gambar nnt tau.nak tgk hasilnya :)

Chic Na said...

tak pernah buat treatment @ facial. kesian kan? huhu..

nea lopah said...

best nye..Nti bole try svey2 kt ktn pulak. Tq share.

wawa syaida said...

waaa...macam best ni...ada perubahan x

NinaAz said...

Memang bestttt. Hihi. Ada sis. Pigmentasi dh mkin pudar.nanti complete treatnent. Nina wat review. Hihi

MaMa Rey said...

wah bestnya Nina..dapat buat treatment..sy tak pernah lagi buat treatment mcm Nina..hehe

BUNDA a.k.a KN said...

salam dari BUNDA..gud luck..

Tengku Fauziana said...

abc tu tak menahan wokey..hihih

Anonymous said...

sis, boleh tahu result x untuk treatment ni? kalau ok saya nak pergi klinik tu jgk.email me sakura_lover09@yahoo.com tq