KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, April 10, 2011

Waterfall Sungai Pisang

Just come back from KEM JATI DIRI anjuran SMK Taman Connaught! What a wonderful holiday i am... huahuahuahua.... =)

We're stay at Jungle Lodge in the awesome Bungalow for 3 days and 2 nights~ Jungle Lodge @ Alang Sendayu ada pakej yang cukup lengkap iaitu dewan makan terbuka, tempat BBQ, Dewan tertutup, Dorm, & pool~ very nice and awesome place.. =)Lebih kurang jam 9pg, pengembaraan bermula menyusuri denai2, apa jua halangan,dugaan dan rintangan, kami redah..demi air terjun sungai pisang..hehe.. ini dia peta karun untuk ke waterfall yang aku snap dekat hall banglo Alang Sendayu..gerenti xsesat..ikut jea sampai2.. =PAgak lama jugak la nak sampai kat sana..lebih kurang 2 jam.. asal jumpa jea 'port' yang baik punya, mesti stop , lepak, buka kasut, buang pasir, shoot .. adei~
Menyusuri Sg. 'Terowong Khayalan', aku tak tau la sejauh mana boleh berkhayal kalo duk dalam terowong ni.. sebab kejap jea berenti, so tak sempat nak berkhayal lama2.. =)Perjalanan diteruskan....
Dan akhirnya
.
.

.
.
.
.
.

Waterfall Sungai Pisang
~Indah sungguh ciptaanMu~
.
.

.
.


~Sesungguhnya Allah telah menetapkan dalam diri setiap insan suatu perjalanan dan pengembaraan yang penuh dengan suka duka, ada ranjau, ada duri dan ada yang mencuit hati. Terkadang dalam perjalanan itu kita menemui dua simpang. Lalu, simpang yang di pilih rupa-rupanya tersesat jalan. Lantas kita berpatah balik ke pangkal bagi meneruskan perjalanan yang lurus lagi betul. Pengembaraan itu perlu diteruskan... dan akhirnya kita akan bertemu dengan nikmat Tuhan yang cukup indah dalam dunia ni.. Hayatilah nikmat kehidupan indah yang dipinjamkan oleh Allah S.W.T kepada kita dengan penuh kesyukuran.. Subhanallah, Indah sungguh ciptaan MU Ya Rabb~ NinaAz



No comments: