KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Tuesday, November 15, 2011

Berusaha untuk BERJAYA

Assalamualaikum.. Halo readers!!!

Untuk berjaya, kita harus berusaha. YES! Usaha tangga kejayaan, tanpa usaha, kita tidak akan berjaya, walaupun ada tangga sekalipun, kalau kita tak berusaha untuk naik ke puncak walaupun dengan cara merangkak, meniarap, mengengsot dan segala bagai.. kita tak akan mampu berada di puncak!! [eh! apa aku cakap ni, faham tak?]

Macam mana nak berjaya? Masing-masing ada akal fikiran yang di kurniakan oleh ALLAH.. untuk itu, gunalah sebaik2nya..

Yang paling penting, kita jangan mudah berputus asa, Tak kira dalam apa jua keadaan sekalipun. INGAT!! jangan mudah berputus asa,! jangan mudah mengalah!! apa impian kita, apa matlamat kita, itulah hala tuju kita!!

Nak dapatkan sesuatu, kita akan hilang sesuatu.. hurm.. tak pe. tak pe. yang penting, apa yang kita hilang tu, akan menjadi dua kali ganda di masa hadapan. bak kata pepatah, berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke tepian, bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian.

InsyaAllah, betulkan niat, InsyaAllah, kita mampu merubah segalanya!!!! - MOTIVASI UNTUK DIRI SENDIRI =)

IKLAN BERGERAK... =)

TESCO CHERAS

TAMAN TASIK TITIWANGSA (agak berpeluh JUGAK untuk jumpa tempat ni, walhal hari2 lalu, )

STARBUCKS BERJAYA TIMES SQUARE (misi menyebarkan nutrisi yang sihat selepas layan movie IMMORTAL - TAK BEST )

TERUSKAN USAHA.. INI BARU PERMULAAN.. ORANG YANG BERJAYA SEKARANG PUN BUAT MACAM YANG KITA BUAT SEKARANG!! YES!! WE CAN

Papai!!



1 comment:

aleen aiden said...

yup2,nak berjaya,sacrifice tu perlu.insyaAllah it'll pay off. :)