KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, November 20, 2011

SARAPAN yang sihat dan LUAR BIASA HEBAT!

Assalamualaikum.. Halo readers!!

Yuuuuuhhhhuuuuu!!! dah mamam belum? apa yang korang masukkan dalam badan pepagi buta ni? kalau yang tengah tido lagi tu.. ISH.ISH.ISH! gaya hidup yang tak sihat! ops! jangan marah =)

Apa? korang dah kuar pergi beli NASI LEMAK? Ya ALLAH!.. seram sejuk Aku dengar kalau korang masukkan nasi lemak pepagi buta ni dalam perut korang. ISH.ISH.ISH.! gaya hidup yang tak sihat! ops! jangan marah =)

Alhamdulillah.. hari ni aku dah mulakan hari dengan sarapan yang sangat-sangat sihat. Memasukkan nutrisi yang seimbang dalam badan adalah satu amalan yang sangat-sangat digalakkan.

Sabda Nabi dalam hadisnya : " Perut adalah sumber penyakit dan berpantang adalah sebaik-baik ubat. Biasakanlah setiap tubuh dengan apa yang lazimnya".

Apa yang aku mamam pepagi buta ni? kena kuar cari kedai nasi bungkus mak paeh kea? kena susah-susah drive-thru kat FASTFOOD KEA? . tak payah. tak payah.

Senang dan simple saja. FASTFOOD di rumah saja. FASTFOOD yang sangat-sangat SMART!. tiga langkah mudah, dan tiga langkah inilah yang akan menentukan bagaimana kehidupan anda 10, 20 tahun yang akan datang!

Pertama: segelas Air putih [kalau korang ada ALOE, masukkan aloe kedalam air putih tadi]

Kedua: segelas TEA MIX yang sangat-sangat memberikan tenaga DAN membuang segala toksin dalam badan

ketiga: SHAKE [F 1] yang mempunyai 5 perisa. sekarang aku tengah minum tropical fruit shake, YUMMY!. KALAU RAJIN lagi, boleh blend F1 dengan OREO, JUS dan apa2 saja yang korang ngidam! =)

MULAKAN HARI ANDA DENGAN SARAPAN YANG SIHAT! =)

Papai!




7 comments:

asfiedaimpiana said...

Salam..wah pg2 dah komen ek..
Yup mmg healthy diet but too expensive compare ngan nasi lemak yg murah tp berlemak..heheheee

NinaAz said...

hehehe...pagi2 tak de kerja ni..memang la mahal kalau kira hari ni saja..kalau kira untuk sebulan.. lebih kurang dengan nasi lemak yang kita beli selama sebulan..hehehehehe =)

Juliet_iRa~" said...

wahh mesti jual herbalife gak kan..heee

:D

Hunnym Syot =) said...

wahh. baek untuk keshatan ea? :))

http://irsyanim.blogspot.com/2011/11/kejohanan-futsal-rakan-antidadah.html

NinaAz said...

Juliet: yes i am.. love HERBALIFE tooo much =)

NinaAz said...

Hunnym: yeah! sgt2 bagus utk kesihatan. berminat? =)

Uni said...

Kalau ade sakit gastrik macamana? Cukup ke dengan minum herbalife je as breakfast?