KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, January 2, 2011

Taman Botani Negara

Pengembaraan Ke Shah Alam semalam bermula lebey kurang jam 2pm dr Serdang. tempat yang di tuju adalah Taman Botani Negara Shah Alam. Masa perjalanan lebey kurang 1/2 jam la kot.. tapi di sebabkan kesilapan teknikal.. kui3..jenuh jugak la baru sampai sana...

Yang Frust tertonggengnya... Sampai je sana hujan plak dah...xpe..hujan rahmat.. payung pun tara... so.... dalam banyak2 tempat yang ada kat sana.. kitaorg sempat singgah kat Rumah Iklim Sederhan 4 musim jea... kat sana ikut cuaca oversea taw.. skg ni kan musim salji.. so, dalam rumah tu skg di penuhi salji yang terrrrrrrrrramat sejuk..dah la basah kuyup kena hujan, makin la beku bila masuk tempat salji tu..kejap je da keras kaki aku..kui3... 3 musim lagi tu..kena tunggu la perubahannya nanti..

Banyak tempat yang menarik kat sana....kalau musim buah kan, free je boley makan kat sana sebab ada kebun buah-buahan.. taman Haiwan pun ada, tempat memancing, rumah3 kampung, macam2 lagi laaaa... kemudahan bas disediakan,, kalo rasa nak kayuh basikal sendiri pun boley!~ huhuhu...tapi satu port je yang kami pergi...next time kena datang lagi!~ Jelajah semua..naik basikal,, baru besh!~~ hehehehe

Ni la keadaan rumah Beriklim sederhana 4 musim tu... simple jea..but sejuk yang teramattt...grrrrrrrrrrrrrr!!~~Basah ni..rambut pun dah terkulai tu haa...heheheEnjoy d TRIP!~
Sayangilah alam kita...
Jom la pi melawat taman botani lagi..
www.tamanpertanianmalaysia.gov.my
(^_^)



2 comments:

Sofia Karim said...

korang ni sweet kapel la.. xsabau pia nk tggu korg naik pelamin!! jemput ye

NinaAz said...

heheh..ececece....tq..doakan cepaattt2 naik pelamin..hhehe