KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, May 16, 2011

Jusco Bukit Raja | KONGSI?

Wah! sedar tak sedar, hari ni dah hari ISNIN!! Habis da hujung minggu yang indah2 .. Tapi, jangan lupa! Esok cuti lagi..yeay~ SUker3...

FULL TANK!! 3 hari aku merantau, memang full giler tahap *&%^$^ perut aku... hancus DIET? aku.. Sia2 jea aku diet selama 5 hari, tapi bila hujung minggu, kasi penuh! apa guna?? kwang3... Tapi kan.. yang aku heran+peliknya, masa aku pegi buat medical check up kat seksyen 2 Shah Alam Sabtu lepas, ade ke patut dia punya penimbang dan pengukur ketinggian tu tak sama dengan ukuran aku sebelum2 ni??? ade ke patut?? hurm.. tapi layan jea laa.. bab berat tu ok laa sebab kurang dari berat asal.. tapi bab tinggi tu yang aku tak boleh blah tu.. ade ke tinggi aku 149cm/m(aku lupa)?????? wei.. wa punya tinggi r, walaupun nampak comel+kiut macam ni, lepas la 150! dush!dush!.. hurm.. rasa nak hentak2 jea mesin dia tu. supaya up kan lagi 10cm/m. heeheh =P

Awal pagi semalam, aku breakfast ngn Bubur McD, Roti Gardenia, Susu strawberi Dutch Lady.. BF stail org obes macam aku ni, macam ni la..hahahaha.. Lunch pulak aku bedal Nasi Ayam Pak Mal... Ala, Nasi ayam yang pemes kat Shah Alam tu.. aku pernah buat entri pasal nasik ayam ni..haa..try CLICK!. minum plak Air kelapa gelas besar! gelas besar tu! memang TONG DRUM la perut aku ni..hahahahhaaha

Semalam kami layan cerita KONGSI! 2nd time aku tgk wayang dekat TGV -Jusco Bukit Raja. macam biasa la, hujung2 minggu mesti ramai orang, kan best kalau ada kad CitiBank (kata sawoku) tak payah beratur panjang2.. bila dah beli tiket, aku tengok balik tiket tu, Aik?? KONGSI??? cerita apa ni awak?? saya nak tengok cerita LU LANGSI LU MATI la!! bukan KONGSI! huh~ time tu jugak aku rasa macam nak cekik2 je budak comel depan aku ni ha.. awal2 lagi aku cakap aku nak tengok citer lu langsi lu mati.. kongsi ni citer ape.. bengang la jugak kejap,.. dia pun buat muka bersalah, konon salah beli tiket..huahuahua.. tapi kan, bila aku tengok balik dekat banner tu..ayaakkK!!! MALU mak nyah!!~ betul la tu citer tu..ape la aku ni..dalam masa 3 jam sebelum masuk panggung, melilau la kami kat dalam Jusco tu.. nampak gaya nasib sawoku semalam tak berapa baik,, maklum sajala, aku ni PISAU CUKUR!..hahahaha.. Awak! belikan saya beg satu!! hehehehe.... Terima kasih beg semalam, hari ni saya nak pakai beg baru, sempena hari GURU! hahahahahaha...lesap RM+++.. sabar jea la yea awak =P

Bila dah dapat beg, perut pun start mengada lapar balik, but bukan perut aku, perut dia laaa...hehehe...teringin nak pekena SZILLING YEE MEE (ejaan?betul ? ),, Makanan 1, air 1 -makan dua orang.. Tips yang baik untuk kurus cepat! hehehe..SEdap ni! Terbaik ah,, sebelum ni aku selalu makan benda alah ni kalau keluar ngn family, but yang ni la paling best dia punya rasa...CEDAP! walaupun awak kata tak cedap! saya kata cedap cangat10x!!!

**Kamera aku dah hilang, nasib ada handset DAUN yang buruk ni, dapat la jugak snap!**

Amboi...suke bebenor nampak.. hepi dapat makan yea..AMboi, tadi cakap tak cedap! tu, licin makan tu???Amboi, perut dah kenyang, teringat sapa lagi tu? ni sumandak depan mata ni...=POps! jangan la renung saya macam tu... Mak malu laaa... (*_*)WARGH!!! tidak!! ini bukan aku!! kenapa bulat macam bola yang ROONEY sepak time penalti semalam??? waaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....(Silap pakai shawl ni aku rasa)Korang pernah tengok tak wayang dalam TGV? erm.. no komen la.. but aku lebih suka GSC.. =)
lebih kurang 3 jam layan citer KONGSI, ok jugala cerita nya, lawak2 + ganas2.. cuma aku tak paham sikit ah jalan cerita dia, mesti Temulak pegi bunuh geng2 kongsi tu ha?? tolong jawab, macam scene drift tu, hebat jugak ah, Tapi tak de la hebat sangat..time tu jugak aku teringat FAST FURIOUS 5 yang aku tengok minggu lepas... 4* untuk KONGSI!! yeay~~!! Jom Klik untuk Review movie filem KONGSI.. - bab2 review ni aku tak reti sangat, kuar jea panggung, blur semacam..hahahaa

Last Port yang kami lepak adalah di Syed Bistro, seksyen 11. Makan SATAY AYAM 10 cucuk, nescafe o kaw!, teo o panas, dan telur separuh masak dua biji!! yeay!!! Walaupun ade orang ganggu kami time tu, selera makan aku tetap sama~ tak da maknanya aku tak de selera nak makan...Pesanan Penaja -> Jan la ganggu kami lagi, aku betul2 rimas laa! eiii,,, syuhhh!syuh! pergi main jauh2!! aku dah muak+mual+nak muntah dah ni.. Asyik2 benda sama jea ko buat...eiii..geli la...tolonglaa...!!!

Nampak gaya, minggu ni memang aku kena buat 2x ganda aktiviti Weight Management Programme yang aku buat sebelum ni.. Tapi?? boleh percaya kea aku buat?? hahahaha...Sabar jea laa.. Tapi, Serious aku cakap, MAKAN ITU BEST!!!!!

Babai~ Langadon Oku Dika Tanakwaguku!!



3 comments:

Cik Bidadari said...

entry comel gila... heeeeeeeeeeeee...

radzi said...

kat Jsuco tu ada Restoran Nasi Ayam kan? Ingat nk tempah utk berbuka

NinaAz said...

yes! ade nasi ayam sana...jom..belanja i! =)