KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Saturday, August 20, 2011

NAK BALIK! NAK BALIK! [guling2,hentak2 kaki,tepuk tangan]

Assalamualaikum... Ramadhan ke-20

Cepatnya masa berlalu.. Sedar-sedar dah 20 hari kita berpuasa yok!!

MOOD untuk pulang ke kampung halaman sudah menggila. Tak sabar nak balik!!! Rindu dengan suasana kampungku yang nyaman, dengan kicauan burung yang berlagu merdu, dengan sawah padi yang terbentang luas di hadapan rumah aku, dengan desiran air dalam tali air belakang rumah aku..wahhhhhhhh!!! semua itu aku rindu..

Macam mana agaknya keadaan Bucit, Adik pok,?? mungkin beranak lagi kot. Berapa ekor laa kucing kat rumah aku sekarang ni.

Tahun ni lewat betul aku balik raya. Hari Jumaat (26/8) adalah hari terakhir persekolahan sebelum cuti raya, dah la sekolah petang, kalau sekolah pagi sempat jugak aku rempit balik kampung. kalau jam 5.30 baru habis sekolah, seram sejuk jugak aku nak balik kampung malam-malam buta.

SO, hari sabtu (27/8) laaa gamaknya baru sempat aku balik,wawawawa.lambat! lambat! lambat!

Aku tengok belog2, FB semua, kecoh pasal baju raya laa..kasut raya laa..handbag raya laa.. jelesnya! Aku tak berkesempatan lagi nak pergi mencari. harap-harap esok sempat laa... Habis laa bergegar LRT Bandar Tasik Selatan dengan kehadiran aku esok. Naik LRT cukup! tak payah pikir nak parking mana.. yea idok?

Macam mana pulak dengan biskut raya? kek raya?? waduh3.. apa nak jadi dengan NinaAz Cookies ni... dah 20 ramadhan, Satu cookies pun tak buat lagi.. hehee..

Aku pikir, raya tahun ni aku nak lebihkan buat KEK dari Cookies. cukuplah ambik masa sehari untuk aku buat Cookies. Sehari untuk aku buat kek. pastu RAYA! =)

Pikir punya pikir, agak-agak sehari berapa jenis cookies aku dapat buat ek??

hadooiii... tiga jenis cukup la kot...


Tapi kalau kek, dalam sehari, 10 biji boleh dapat kot? yeeehhhaaa...

Tahun ni aku nak buat lebih kurang 6 jenis kek!!!


DARK MOIST CAKE <- ini wajib tiap tahun

BLACKFOREST CAKE <- ini pun wajib jugak tipa-tiap tahun. Kalau aku tak buat, tak pasal-pasal ramai yang meraung

KEK SARANG SEMUT <- yang ni untuk rumah atuk.. rumah aku kek ni tak laku, siap berkulat lagi tak de orang nak makan.


Haaa..yang ni wajib ada bila tiba hari raya. lagi-lagi time mama buat Open House!



Mama cakap Apam aku buat cuti hari tu sedap. hekhek..ada jugak request apam yea? baiklah tambah lagi satu


Bahan-bahan semua abah dah belikan. mama pulak dah beli Oven yang baru.. lagi besar dari yang sedia ada...WARRRRGGHHHH.. tak sabarnya nak balik..

NAK BALIK! NAK BALIK! NAK BALIK! NAK BALIK! NAK BALIK! NAK BALIK! NAK BALIK!

p/s: Jemput ke rumah raya ni yyooooo!!

Papai!!




13 comments:

hamzah ian said...

wahhh.. sedapnya...

ChentaEty said...

wow sis..nnti boleh la sy nak tempah ney...hehe...anyway,selamat balik ke kampung..and celebrate Hari raya together with your lovely family..=)

NinaAz said...

hehee...boleh3..TQ.. u pown sama.. hepi raya in advance =)

ILA HonEyBuNNy said...

ya Allah...terliurnya tgk semua kueh2 raya neh...

lapoor lak..hehe..

ne xsabar nak raya neh..ehheh

lilypelangi said...

pergh! nak balek rumah awk ley ? nak tumpang mkan . hehe

sifu im said...

ko ok gak esk klu sempat nk g cari baju raya..aku xtau nk g cari bila..gaji x masuk..haha

btw..puding kastad tu best

NinaAz said...

ila: tu la...sy pun xsabar giler nak balik raya...uwaaaaa

NinaAz said...

lily: JOM!!!! nanti jemput datang..hehe

NinaAz said...

sifu: puding kastard memang best! cuba la try wat =)

ILA HonEyBuNNy said...

sabooor2...

ila duk jeling2 n tertarik tgk semua kueh3 neh...hehe..

apam warna warni n kek tu...terliur kot...hehe

NinaAz said...

hehe...terliur yea Ila... sabar2..pose2..hehe

~izan~ said...

wah..semua sedap2 ni..akak pun terkial2 lg nk siapkan tempahan, n utk sndiri huhu...

✿....rossa alina....✿ said...

BILA NAK UPDATE ENTRY BARU??HEHEHEHE SELAMAT HARI RAYA.. :)