KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Thursday, December 2, 2010

Air Terjun Ajaib..


Air terjun ajaib????
hehehehe...actually entry ni y ajaib kot..wakakaka..
pernah dgr tak AIR TERJUN NIAGARA???
haaa...air terjun Niagara ni sebenarnya adalah, kumpulan dari tiga air terjun di sepanjang sungai Niagara yang menjadi pembatas antara New York dan Ontario iaitu Air terjun America – lalu Air terjun Bridal Veil (Bridal Veil Falls) – dan Air terjun Kanadia/Horseshoe (Canadian/Horseshoe Falls)
KARAATI (faham)??? hehehee...
Nenek aku pernah pg kat sana..tgk sendiri rupa bentuk air terjun Niagara ni..
SubhanaAllah..Indah sungguh ciptaanNya..kata nenekku.
nenek aku jugak ada bawak balik gambar2 masa dia d sana..
memang cantik..tertarik..memang d bommmbbb.... :)
Ingin sekali aku menjejakkan kakiku kesana..
I-Allah..harap2 di beri peluang..

Ni la Air terjun Niagara..cantikkan :)

Percaya atau tidak...
Air terjun ni pernah BEKU suatu ketika dulu sekitar tahun 1911..

BEKU??? kenapa jadi beku yea??
Mestilah Suhu terlalu rendah@sejuk..xkan panas kot kan..heeee...:)
sekadar menambah ilmu pengetahuan,
air terjun Niagara membawa 212.000 kaki kubik air perdetiknya.
Kedalaman rata-rata sungai Niagara adalah sekitar 16 kaki,
dengan kecepatan arus 6 sampai 8 mil per jam.
Nampaknya, air terjun Niagara tidak benar-benar beku total.
Sekitar 6 kaki dibawah permukaannya, air masih lg mengalir.
jom kita tgk foto-foto yang djumpai sebelum era perang dunia ke-2.
yang menjadi bukti otentik yang langka,
yang menjadi saksi abadi
betapa dinginnya suhu dunia pada saat itu..Grrrrr...cejuk!~


sumber:http://www.ngobrolaja.com

Berbalik pada tajuk entry pulak..
sebenarnya..aku nak tunjuk yang Air terjun Ajaib yang aku ada ni haaa...
hehehhee..maklumlaa...nak pg tgk air terjun Niagara,,,den xmampu lagi skg..
so...tgk je la Air terjun ajaib ni haa... My Dad y beli..hehhee...
hanya dengan meletakkan 2 butir bateri AA dan 8oz air paip..
aku dpat tgk Air terjun ni depan mata..hehehe..
Tengoklah!!~
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ni Kotak Air Terjun Ajaib :)


Ni Sebelum di letakkan bateri AA dan juga 8Oz air paip ;)


Taraaa~~ Cantikkan Air terjun ajaib AKU PUNYA..hehehehe :)


kalo letak tepi katil ni gerenti nyenyak tido..
mana taknya..malam2 kan sunyi..
bunyi air terjun ni akan bermain2 di telinga..
dan meresap ke dalam jiwa..
kita akan rasa seperti kita berada di tepi Air Terjun Niagara..hahahahaha :P

hehehe...Ajaib Kan???
air terjun ni xkan menjadi kalu xd bateri AA dan juga aip paip sbyk 8Oz..
Memang Ajaibbbbbb....
(^___^)
Shhh: Bilala AIR TERJUN NIAGARA ni akan ada dpn mata.. **



No comments: