KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Thursday, December 23, 2010

Cara membelit Shawl Subang/Gipsi

Hai kengkawan+Blogger+sewaktu dgnnya... Ari ni aku tetiba mengigau nak buat Tutorial..Semalam mimpi belit2 tudung sampai tercekik ni haa....Kah10x......
Tutorial ni aku dapat dari FB cik Farah ( Butik Pinkku) --> KLIK SINI
dan juga blogger yang mempunyai tanah di alamat --> KLIK SINI

Nak tunggu aku buat tutorial sendri??? hah..Bertanduk la kucing jawabnya.. hehehe..,
Sharing is caring + loving kan.. so..aku nak share la cara2 cik Farah pakai SHawl ni..
Jom kita hendap menghendap.. :P


Cara Belit Pertama.. :)


1) Shawl mestilah sama pannjang.. dan pin bawah dagu..xkesahlah pin besar ke kecik..janji selesa.. :P
2) Tarik sebelah shawl dan letak atas kepala..kemudian tarik sampailah subang tu duk atas bahu..mcm gambar yang no 1 dr kanan atas..kemaskan molek2 deh..
3) Tarik Shawl yang sebelah lagi, tarik dan kemaskan sampai subang duk atas bahu gak..seperti gambar yang last.. :)
4) Kemas molek3.. kalo rasa puas hati..boleyla kuar jalan..hehe

Cara belit kedua.. :)


step 1-2 sama je mcm kat atas tu... cuma..
step 3: lipat shawl y sebelah lagi tu seperti lam gambar, kemudian pinkan ke bahu utk kedua2 hujung shawl (hujung yang telah di lipat).. kemaskan molek2 deh.. :),, siap!
**Macam pakai rantai yang panjang kan..hehehe..

Cara belit Last :)


1) Shawl mestilah sebelah panjang, sebelah lagi pendek.. yang pendek tu jgn di usik..biarkan je mcm tu..
2) tarik shawl yang panjang letak atas kepala.
3) tgk pic yang ketiga tu.. ambik lebihan shawl yang di letakkan atas kepala tadi..adjust betul2..,selit bawah dagu.. kemaskan sampai kedua2 subang tu duk sekali taw.. kalo xdapat, nak wat cam ne.. buatlah sampai puas hati..hehehe...


Ok..Siap!! ~ Selamat Mencuba..

**sesapa yang nak beli shawl yg cantik3.. bleh la lawat fb butik pinkku yea..**





No comments: