KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Tuesday, July 31, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 11

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 600ml air kosong
2) 200ml air kosong + 200ml soya + 1 sudu formula 1 ( strawberi) + 1 sudu formula 1 (tropical fruit)


BERBUKA:

1) Kurma
2) 250ml air kosong + Aloe concentrate
3) 250ml air suam + Tea Mix
4) 200ml air sejuk + 200ml soya + dua sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 3


MAKAN MALAM (9.00 malam - 10.30 malam) :

1) Nasi putih + lauk (paprik ayam,sotong,sayur + ikan goreng + sambal tempoyak yang sedap)
2) 1200ml air kosong
3) 250ml air kosong + aloe concentrate (sebelum tidur)


Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Monday, July 30, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 10

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 600ml air kosong
2) 300ml air kosong + 100ml bliss yogurt + 1 sudu formula 1 ( strawberi) + 1 sudu formula 1 (tropical fruit)


BERBUKA:

1) Kurma
2) 250ml air kosong + Aloe concentrate
3) 250ml air suam + Tea Mix
4) 200ml air sejuk + 200ml soya + dua sudu formula 1 (tropical fruit)


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) Nasi putih + lauk (sayur campur udang dengan jering + sambal + ayam goreng berempah yang best giler)
2) 1200ml air kosong
3) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Sunday, July 29, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 9

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 600ml air kosong
2)


BERBUKA:

1) Kurma
2) 250ml air kosong + Aloe concentrate
3) 250ml air suam + Tea Mix
4) 200ml air sejuk + 200ml Bliss Tropical + dua sudu formula 1 (tropical fruit)


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :


1) Nasi putih + lauk (Paku pakis + begedil yang sedap giler + sambal + Ikan gulai apa ntah)
2) 1200ml air kosong + Tea mix
3) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Saturday, July 28, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 8

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 1 Liter air kosong + Aloe Concentrate + Tea mix
2) Dadih coklat
3) 200ml air kosong+ 200ml jus (epal+aloe) + satu sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 1 (strawberry)
4) 600ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma
2) 600ml air kosong + Aloe concentrate + Tea Mix
3) 200ml air sejuk + 200ml Bliss Tropical + Dadih Coklat + satu sudu formula 1 (strawberry) + satu sudu formula 1 (tropical fruit)


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :


1) Nasi putih + lauk (Rendang daging + Sambal sotong petai + Ayam goreng berempah)
4) 600 Liter air kosong + Tea mix + Aloe Concentrate
5) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss


**Tips :



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Never say you cannot afford something.That is a poor man's attitude. Ask HOW to afford it.

Assalamualaikum... Halo readers!!!

ALHAMDULILLAH... Tahniah buat semua diamonds aku yang telah berjaya complete SUPERVISOR THIS MONTH!!! All of you.. UNBELIEVABLE!!!!

Tahniah MAZNI!!. Walaupun banyak dugaan dan halangan yang Allah beri pada kau di saat2 akhir untuk completekan SUPERVISOR, tapi, ko masih lagi bertahan, dan gigih berusaha untuk capai apa yang ko impikan. Aku tahu, WHY herbalife ko sangat kuat untuk ko pertahankan apa yang ko nak. Alhamdulillah.. bElieve in dreams.. Because we have ALLAH! :)

Tahniah TIMAH!!! Apa yang ko cakap kat GEN-H STS hari tu akhirnya menjadi kenyataan hari ni.. Dalam masa yang sama dapat rekrut terus rakan baik ko shima!! waaahhhh! amazing giler! :)


Tahniah untuk korang semuaaaaaaaaa.... Best giler bila dapat work sama2 pasni. Jumpa esok di STS pullmannnn!!!! LET'S GROW TOGETHER!!! :)





Friday, July 27, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 7

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 400ml air kosong + Aloe Concentrate
2) 400ml air kosong + tea mix
3) 300ml air kosong+ 100ml jus (epal+aloe) + satu sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 1 (strawberry) + buah mangga
4) 600ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma
2) 250ml air kosong + Aloe concentrate
3) 250ml air suam + team mix
4) 200ml air sejuk + 200ml jus (epal+aloevera) + buah mangga + satu sudu formula 1 (strawberry) + satu sudu formula 1 (tropical fruit)
5) Air kosong 1 Liter + tea mix


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :


1) Nasi putih + lauk (Ikan cencaru sumbat + sayur campur + lauk sampingan *Kawan bawak :)[Dalca + kerutub ayam + asam pedas ikan] )
2) Dua ketul kuih badak ( hehehe.. badak)
3) Buah tembikai
4) 1 Liter air kosong + Tea mix + Aloe
5) 1 biji Calcium + 2 biji Cell-u-loss


**Tips :



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Thursday, July 26, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 6

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 400ml air kosong + Aloe Concentrate
2) 200ml air kosong+ 200ml soya + satu sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 1 (strawberry)
3) 800ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma
2) 400ml air kosong + Aloe concentrate
3) 400ml air suam + team mix
4) 200ml air sejuk + 200ml soya + 100ml jus (epal+aloevera) + satu sudu formula 1 (strawberry) + satu sudu formula 1 (tropical fruit)
5) Air kosong 1 Liter


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) kuey Teow tomyam
2) Rojak buah
3) Kerang bakar + sos
4) Satu gelas Barli suam
5) 1 Liter air kosong + Aloe concentrate + Tea mix


**Tips :Gantikan kuih dengan buah-buahan semasa berbuka puasa. Amalkan makanan secara sihat di bulan Ramadhan.


Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Wednesday, July 25, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 5

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 400ml air kosong + Aloe Concentrate
2) 400ml air suam + tea mix
3) 400ml air kosong+ satu sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 1 (strawberry)
4) 800ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma
2) 400ml air kosong + Aloe concentrate
3) 400ml air suam + team mix
4) 200ml air sejuk + 200ml soya + satu sudu formula 1 (wild berry) + satu sudu formula 1 (strawberry) + satu sudu formula 1 (tropical fruit)
5) Air kosong 1 Liter


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) Nasi putih + lauk pauk (Tomyam ayam + ikan pekasam + sambal)
2) 250ml air kelapa
3) Separuh buah jambu batu + asam
4) 1 Liter air kosong
5) 1 biji Calcium + 2 biji cell-u-loss


**Tips :



Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Tuesday, July 24, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 4

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 400ml air kosong + Aloe Concentrate
2) 400ml air suam + tea mix
3) 200ml air sejuk + 200ml soya + satu sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 1 (strawberry)
4) 800ml air kosong


BERBUKA:

1) Kurma
2) 400ml air kosong + Aloe concentrate
3) 400ml air suam + team mix
4) 200ml air sejuk + 200ml laici + satu sudu formula 1 (wild berry) + satu sudu formula 1 (strawberry)
5) Air kosong 1 Liter


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) Nasi putih + lauk pauk (sayur + ikan pekasam + ikan keli goreng + sambal tempoyak)
2) 1 Liter air kosong
3) 1 biji Calcium + 1 biji cell-u-loss


**Tips :
Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




RAMADHAN PROMOTION - Serenity Spa

Assalamualaikum... Halo readers!! PUASA tak hari ni??? heeee

Excited aku bila tengok post mende alah ni kat wall fanpage serenity spa. Mana tak excitednya.. PROMOSI HEBAT tuuuuuuu... JIMAT 155 HENGGET!!!


sO? jom buat appoinment untuk NEXT MONTH!.. yahoooooooooooooooooo!! :)


Monday, July 23, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 3

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 400ml air suam + tea mix
2) 200ml air sejuk + 200ml soya + satu sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 1 (strawberry)
3) 800ml air kosong


BERBUKA:


1) Kurma
2) 400ml air suam + team mix
3) 200ml air sejuk + 200ml soya + satu sudu formula 1 (tropical fruit) + satu sudu formula 1 (strawberry)
4) Air Masak 1 Liter


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1) Nasi putih + lauk pauk (sayur + ikan pekasam + ikan masak kicap + sambal tempoyak)
2) 1 Liter air masak + Aloe Concentrate
3) 500ml air masak
4) 1biji omega 3 + 1 biji Calcium + 1 biji cell-u-loss


**Tips : Sebolehnya, hindari makanan berminyak. Kerana makanan berminyak akan membuatkan sel darah mengumpal sehingga menyebabkan aliran oksigen menjadi berkurang sehingga 20%. **

Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Sunday, July 22, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 2

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 400ml air suam + tea mix
2) 400ml air sejuk + dua sudu formula 1 (tropical fruit) + 3in1 (nestum coklat + oat)
3) 800ml air kosong


BERBUKA:


1) Kurma
2) 400ml air suam + team mix
3) 1 ketul popia basah + 1 ketul SATA
4) Nasi putih + lauk (ikan tongkol masak kicap + ayam percik + sayur)
5) Air Masak 1 Liter


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :

1 Liter air masak + tea mix


**Tips : Minum sebanyak mungkin air di antara berbuka hingga waktu tidur bagi membolehkan tubuh anda menyesuaikan diri dengan tahap cecair. Ia juga bagi mengelakkan insiden dehidrasi iaitu kekurangan air di dalam badan. **

Ok. Selamat Bersahur esok. Jumpa lagi :)




Persediaan Kini Bermulaaaaaa...................

Assalamualaikum... Halo readers!!

Dengan nama ALLAH yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani...

Ya Allah, macam tak percaya jea. hari ni aku tetiba rasa nak tengok kalendar. Tilik punya tilik, kalau nak kira HARI, MINGGU, JAM, SAAT.. masih lagi panjang..masih lagi rasa terlalu lambat.. tapi bila dikira dari segi BULAN?... masa tu rasa tersangatlah dekat.. rasa macam dah terkejar-kejar pulak aku ni.. rasa macam tak percaya pun ada. adeh!

Apa pun, semoga Allah mempermudahkan urusan kami... Kami akan buat yang terbaik.. sebaik yang mungkin. :)

GET READY!!! Buat apa yang patut dulu hokeh!!!


Bride-to-be, InsyaALLAH.



Saturday, July 21, 2012

Ramadhan Pertama dengan Herbalife : Day 1

Assalamualaikum.. Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

MENU HARI INI :)

SAHUR:

1) 1 biji kurma

2) 500ml (air sejuk) + 1 sudu formula 1 (tropical fruit) + 1 sudu formula 1 (Cappucino) + 3 in 1 (nestum+oat coklat) - Blend, SEDAP SANGAT2!! :)

3) 250ml (air suam) + tea mix herbalife
4) 2 liter air masak - minum jea, tak sedar pun habis 2 liter :)
5) 1 biji Omega 3 Fish Oil + 1 biji Calcium + 1 biji Cell-U-Loss


BERBUKA:


1) Kurma
2) 250ml air suam + tea mix
3) 500ml air sejuk + 2 sudu formula 1 (tropical fruit) + 3in1 (nestum coklat+oat)
4) Air masak 1 Liter


MAKAN MALAM (9.30 malam - 10.30 malam) :


1) Mission Wraps Potatoes + inti (telur rebus + bebola ikan sayur + serunding ikan + sos )
2) Air masak 1 Liter


**Alhamdulillah. Badan dapat cukup nutrisi. Dapat tenaga yang cukup walaupun seharian berpuasa. Syukur sangat2 dapat jumpa dengan herbalife. Sangat2 berbeza berbuka puasa tahun sebelum ni dengan berbuka puasa pada hari ni. Kalau dulu, makan bagai time berbuka, perut penuh dengan makanan, macam nak sesak jea nafas (bahahaha, kantoi), pastu perasaan malas semacam. Tapi sekarang, time berbuka, simple jea. minum SHAKE. cepat dan mudah nak siap. Kenyang pun kenyang. rasa lebih bertenaga, sikit pun tak rasa letih untuk menunaikan kewajipan pada yang Maha Esa. Alhamdulillah. :) **

papai! jumpa lagi esok :)




Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan 1433H

Assalamualaikum... Halo readers! Have you had your SHAKE today????

Salam Ramadhan buat semua. Alhamdulillah. Terima Kasih ALLAH kerana masih lagi memberikanku peluang untuk bertemu lagi dengan Ramadhan kali ini.

Alhamdulillah, puasa tahun ni adalah puasa yang pertama aku dengan HERBALIFE. Tentu sel-sel dalam badan aku melompat2 gembira. Semoga Nutrisi sihat yang aku masukkan dalam badan aku sepanjang Ramadhan ini memberikan aku tenaga untuk menjalankan tugas sebagai seorang guru dan semestinya tugas sebagai Hamba ALLAH di muka bumi ini. InsyaALLAH.

Selamat berpuasa untuk semua.. Istimewa buat insan yang teristimewa yang jauh dimata, Semoga dirimu cekal dan tabah mengharungi dugaan di bulan Ramadhan, Semoga diberkati dan dirahmati oleh yang Maha Esa. Sama-sama kita tingkatkan amalan secara istiqamah kerana ALLAH. Selamat beramal! :)

JOM PUASA DENGAN HERBALIFE!! :)




Monday, July 16, 2012

Serenity Spa, Bangi

Assalamualaikum... Halo readers!! Have you had your SHAKE today???

Mesti pelik kan petang2 Isnin ni aku buat entry bagai. Biasanya petang2 macam ni aku kat sekolah. haha. Hari ni sekolah aku CUTI PERISTIWA, sebab hari sabtu lepas ada HARI KARNIVAL SEKOLAH. yahuuu!! cuti2.. :D

Hari ni aku manjakan diri di Serenity SPA. Sebelum ni aku pernah buat kat tanjung malim, Steam+scrub+milk bath+facial - pakej RM100, Tapi kat Serenity Spa laagi best! walaupun harga pakej agak jauh berbeza, NO PROBLEM, yang penting puas hati dan berbaloi2. :)

Sebelum serbu spa ni, kena buat appoinment dulu taw, kalo tak, pergi balik semula la jawabnya. kalau tak de orang time tu, nasib baik. aku buat appoinment dua hari awal. dua kali gak la staf diaorang call untuk confirmation.. Kot2 la last minute nak cancel kan..

Serenity Spa ni banyak cawangan. Kami pergi kat Bangi sebab ni jea yang paling dekat dengan kami. Maz orang kajang, so, dia tahu la selok belok tempat ni, kalau aku, maw sesat dulu baru sampai kot.. hahahaha

Kami dapat couple room sebab buat dua orang. Kami pilih pakej 4 steps full body 2 hours. Dalam 4 steps ni ada herbal steam, full body massage, full body scrub dan mandi susu. Sebab sekarang tak de promosi lagi, untuk pakej tu kami dapat rm180, kalau korang pergi time diaorang buat promosi dapatla rm150. :P Jimat rm30 disitu.
Mula2 kitaorang buat herbal steam dulu. Best giler. aku suka bau herba2 ni. dah la berpeluh2 dalam tu, bau herba lagi, pastu alunan muzik yang lembut pulak tu.. rasa macam bebas dari segala bagai masalah dan hiruk pikuk kota. cewah gitu!.. hahaha.. 15 minit kitaorang berwap2 dalam tu, rasa macam segala bagai daki2 dan liang roma terbuka. eh! ye la kau!

Lepas herbal steam, akak tu bagi kami minum tea herba apa entah, agak rasa la herbanya tu, lagi best tea mix herbalife.. Tapi kitaorang layan jea. rilek2 jap kat kerusi sebelum kena massage.

Mula2 tu aku rasa macam takut2 jugak nak kena massage. First time kot!. Orang cakap sakit kena massage. tu yang aku takut tu, Tapi aku set dalam kepala, ala. tak sakit pun, tengok akak tu, kurus jea, sah2 tangan dia tak kuat punya. Tapi, sekali dia massage tapak kaki aku, Perghhhh! luar biasa akak ni. Tak de la sakit sangat pun, best ada laa, rasa ringan sikit badan, rasa macam urat2 dah kembali pada normal. Full body massage. Memang best! Korang mesti try buat treatment kat sini, korang akan tahu best ke tak.

Time full body scrub aku paling suka giler! rasa macam segala bagai yang melekat kat badan aku ni dah ternyah semua. ada scrub jenis coffee, ginger, rose, orange dan coconut yang ada kat spa ni, dan aku pilih jenis ROSE dan maz pulak pilih COFFEE. Scrub dia dari jenis garam kasar dan bau rose tu sangat2 menenangkan jiwa dan ragaku. heh!.

Last treatment, kitaorang terjun dalam bathtub untuk mandi susu, akak tu cakap, diaorang guna susu kambing. auw! kambing tuu... hehehehe.. sebelum berendam, akak tu jirus belakang kitaorang dengan susu dulu, sental2 sikit pastu barulah kitaorang berendam macam badak sambil bergossip sakan. hahahaha
**gambar ehsan google**

Orait! done for 4 steps full body treatment!. Rasa macam nak pergi lagi lepas ni. Akak tu ada bagitau aku pasal pakej untuk Bridal . RM1600 jea untuk 5 Sesi. Tiap satu sesi tu 5 jam, dia akan buat 4 Steps full body + facial (basic facial+diamond peel+eye treatment+double cool+face lifting)+ manicure pedicure. wow! amazing! pakej yang sangat2 berbaloi2222... teruja giler aku dengan pakej ni, tak rugi pun kalau ambik pakej untuk bridal tu sebab satu sesi 5 jam oiiii!.. ehem! ada sesapa nak belanja lagi tak?

TQ mazni sebab temankan coach anda yang gediks nak berspa2 ni.. haha.. TQ jugak buat orang yang sponser untuk saya berspa2 ni, walaupun nun jauh di Sarawak, sudi jugak awak sponserkan saya yea? nanti sponser lagi untuk pakej Bridal yea?? hahahaha, *ops! terlebey sudah!*

Papai!!