KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, April 28, 2013

KEK COKLAT MELELEH yang Sedap by RICH CAKE

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Minggu lepas kan. aku kecur giler bila tengok gambar kek coklat dalam bekas yang comel yang kawan aku LIKE kat Facebook. Facebook ni kann, memang suka buat kita ngidam kan? kan?.. Disebabkan nafsu aku yang tak dapat dikawal lagi, terus aku PM page RICH CAKE. tanya pasal harga, tanya pasal tempat jual kat mana. Alang-alang hari ni aku nak keluar ambik rumpai laut dan jalan-jalan tanpa hala tuju, terus aku deal untuk jumpa kat Amcorp Mall untuk pick up kek coklat meleleh ni. hahaha.
Muka Happy dapat beli kek. Akhirnyaaa kan. facebook punya pasal lah ni!.. haha. BTW, yang sebelah aku ni namanya Ana. Kawan peneman dikala duka dan lara. Ahaks! TQ Ana..... muaaahhhxxx!

cuba korang tengok ni..... apa yang korang rasa? terliur tak? bahaha. kejam sungguh aku kan...
Coklat diaaa... sangat.sangat.sangat. sedap ok! waaa.stress kejap aku. Apasal sedap sangat ni? MINTAK RESEPI boleh?

Makan sampai habis. Bekas boleh simpan. boleh letak garam kat dapur. tak pun. tempat kumpul kerongsang :P

Sedap sungguh kek ni taw! sungguh aku tak tipu...coklat diaaa...meleleh2.. perghhh! super duper awesome!.. Kek Coklat ni sedia di makan. sudu dah sedia ada. bekas berbentuk hati lagi taw. Lambang cinta akan Negara.
Bekas yang berbentuk hati. sangat sesuai diberikan kepada orang yang tersayang. tanda cinta setia hujung nyawa. haha

Selain coklat kek, RED VELVET CAKE pun ada jugak. tengok ni. dia punya krim. perghhh. sedap sungguh. 
Flawless giler. glowing2 gitu. siap ada lipstik pinky2 lagi.. hehehe

Ini Kalilaahhhhh.... soo. yummy. sangat nyesal kalau tak cuba ok!

Kalau korang berada di luar kawasan, boleh jea suruh team rich cake ni pos. abang posmen kan ada! ahaks! Aku pun suruh diaorang pos jugak untuk abang yang berada di Sarawak sekarang. RM10 jea postage untuk 10 bekas kek. hikhik. murahkan?. 

So, untuk tempahan dan maklumat lanjut, korang boleh terjah page RICH CAKE ni yea.. sungguh! apa jea yang korang tanya, team diaorang sangat gigih melayan kerenah setiap pertanyaan customer dia. TQ yea team rich cake. pasni confirm i order lagi ok. 

Actually, dulu, aku rajin jugak buat kek2 bagai ni. Sekarang ni pun rajin jugak. cuma. erm. cuma. hehehehe. Kalau korang penggemar kek coklat, dan nak try buat sendiri, boleh la klik pada gambar-gambar di bawah ni yea. resepi dan cara nak buat ada aku listkan. cayok! Kalau korang buat menjadik dan sedap, jangan lupa bagitau aku yea. haha.

MUFFIN CHOCOLATE
KEK COKLAT SACHER
DARK MOIST CAKE

Tq for reading. k bai!



30 comments:

eimah siti said...

perghhhhh mengancam...

Nurul Aini said...

hohoho..sedapnya....nak juga lah..hehe.

Nastyna said...

Dorang post ke Berlin tak? Meleleh2 tengok, lways been my faveret kek ni. Selalu pun buat panas2 tu pun dah habis terus hahaha tapi takder bekas hati tu, nak nak.

cik hani said...

ninaaa...
sedapnya nampak kek coklat tu..
coklat dia yang cair tu melelehkan air liur je..

nak kena cari jugak ni.. nanti kempunan..

cik chinta said...

x bkulat ek klo mtk dia pos p sni. sy dok sabah. nt gtau k, smda kek yg spi kat ur brother tu cane keadaannya. mmg tringin nk mkn. cm jadi fenomena da kat smnjg org mkn kek ni. kat sbh je xdo lg. nk ngu blik ke jb tu. alamat...telan air liur je balik2.

NinaAz said...

Nastyna: mabe kot. Hehe. Cer pm diaorg
Cik chinta: oraittt. Nanti I gtaw camne

Chic Na said...

huiiii.. bukan setakat terliur ni kempunan terus. jauh sesangat nak pegi sana. huhu..

ieda immi said...

mak aihhh
pagi2 dijamu dgn kek2 nie ekeke
x per2 yg penting shake pagi2 ..

makan apee sahaja , dgn herbalife anda boleh makan dan nikmati keenakan makanan itu ..
yehaaaaaaaaaaa

eh eh terlebey sudaaaaaaaa !!

Zura Lee said...

tubik air liur baca entry nih.. mencik laa !!!

Syima ~Mama Kyra~ said...

Moist choc cake ke? I baru je try wat sabtu lps.. tp xde la choc atas tu cair gini..nk jgk la try wat : D

Syima ~Mama Kyra~ said...

Moist choc cake ke ni? I baru je try wat last sat. Tp kek i takde la leleh gini..nk jgkla try wat gini :)

Kesuma Angsana said...

mmg sedap sungguh tu ! terliur tgk ...

Normi Nieza said...

sdapnya...:)

Cho Zila said...

suka tau tunjuk kat sini tak nak kasi sikit... camner akak nak dietni...

Kakzakie said...

Kalau tempat kerja kakak ni dekat kedai kek nak kakak terjah sekarang Nina. Kakak dah teringin sangat nak makan red velvet dan coklat cake yg meleleh-leleh coklatnya tu:)

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... tengok pun dah tau sedap ... meleleh betul nih ...

Nafira usof said...

perrgghhh.. kejam sungguh~ coklat tuh buat sis meleleh air liur~

wawa syaida said...

mak aiiiii...sedapnyyeee

Mizz Aiza said...

memang sungguh kejam.. hehe.. terliurnya tengok.. lembut bercoklat..

Chipsmore said...

ya Allah! sedapnya!! meleleh air liuq terus.. aduduhduh.. haritu time g pasar, ad nmpak gak kek nih.. btk hati jgak.. rm5.. nak beli xnk beli.. cm malas nk beli, tapi teringin! hahaha..

Mas Zull said...

assalamualaikum nina....wah sedapnya nyummmy...;)

Ogy Nordin said...

Air liur tengah meleleh ni camne? hehehhehe

Annyss Aleeya said...

wahhh. kak Nina, beshnye kek-kek tuh. red velvet cake po sodapp. yumm. yumm.

NinaAz said...

hahaha.maap yea kawan2. maap kerana menyebabkan air liur uollss meleleh2. hehehe

Cik Puan Ila said...

Ya Rabbi! Jgn di zoom sgt gmbr2 mcm ni..tergugat nafsu makan cik ila..hihihih

Tihara said...

memang best ler cake2 dia ni..harus gi terjah :)

Amanina Mads said...

sedapnyaaa... meleleh air mata tgk.. huhu

Deqla Manjew said...

ish.. perot dak la lapor..ada pulak entri kek gini.. huh menggugat iman sungguh la..naseb bukn bln pose.. kohkoh

aida said...

salam..klau nk try yg sy jual kek coklat kukus bole jengok2 blog sy..
putraputricoklat.blogspot.com

aida said...

salam,klau nk try kek coklat kukus sy bole jengok2 blog sy ye..
putraputricoklat.blogspot.com