KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Sunday, April 14, 2013

Diet Kalori

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Semalam kan. Aku lunch nasi kerabu dekat cafe mama presint 9 Putrajaya. First time jumpa nasi kerabu yang ada kuah yang macam mama aku buat. Kuah tumis namanya. Ahaks. 

Ok. Aku bukan nak cerita pasal cara nak masak nasi kerabu. Tapi aku nak share tips yang aku dapat dalam majalah Wanita yang aku baru jea beli semalam kat Kedai runcit tepi cafe mama. Heeee.  

Tips ni sesuai untuk insan2 yang tengah berdiet dan ingin kurus.

Actually. Aku sendiri pun tak pasti sejauh mana keberkesanannya. So, kalo sesape yang mencuba dan berjaya, jangan lupa kongsi dengan aku yaw!!! Hehe. 

Tq for reading. K bai 



10 comments:

Nur Najihah said...

eh,akak duduk presint 9 ke?
saya stay presint 9 jugak..

NinaAz said...

Heeee. Akak di cheras. Saje cari makan situ. Best cafe tuuu. Lauk pauk ala timur. Mesti cuba

Chic Na said...

kita nak tambahkan berat. tak nak kurang. huhu..

MaMa Rey said...

saya sedang erusaha turunkan berat badan..boleh juga cuba cara ni..tq Nina..

seharum kasturi said...

assalamualaikum ... dah jelas , mmg relevan lah Rasulullah suruh kita puasa sunat 2 hari seminggu ... thanks sharing ...

nea lopah said...

bila nk kuruih ni? hahahaha

Aida.Ohno said...

ouh serius? nak try gunalah tips ni.hew hew.

Maria Menado~ said...

cik puan ninaz dah jelita kurus mengancam.. jangan diet diet lah. hehe..

jaakechik said...

org lain sibuk nak kurus, jaa pulak sibuk nak gemuk..haha.. boleh gitewww!

Remy hazza said...

remy dah tak leh diet.... hari2 menghadap makanan....... memang tak tahan tgk.....