KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Monday, April 15, 2013

Sunday Blues. ★

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Tanda protes pada diri sendiri, semalam perut aku kena denda.. Semalam, seharian belajar baking dengan Anna Olson, so perasaan keibuan aku membuak2. Takde kaitan ok. Tetiba teringin nak makan macam2. Haha. Nak tak nak. Aku gigih keluar ronda2 Bandar Damai Perdana.  

Teringat baju batik sekolah belum dijahit lagi. So, sambil2 nak keluar cari makanan. Aku singgah kat butik apa ntah namanya. Sederet dengan klinik pakar wanita suria, Alam damai. Teruja tengok peplum kurung yang ada riben kat belakang. Aku cuba usha berapa hengget. Pergh. Maw tersembul mata aku. Dia cakap tak sampai 500 hengget. Mak aiii. Ok. Fine. Memang tak lahh aku nak try pakai. 

Memandangkan baju batik sekolah nak pakai pada sambutan hari guru next month, aku saje2 jea tanya range harga yang butik tu ambik. First time ok aku survey harga kat KL ni. Selalu aku jahit kat kampung jea. Tukang jahit fevret aku, ibu kepada kawan aku sendiri ♥.Tanya punya tanya... untuk baju kurung biasa dia ambik rm50, baju kurung pahang rm65. Gulp. Rm65? Biasa aku jahit 3 helai baju kurung pahang + sepasang baju kurung moden. Rm120 jea kottttt. Ni sepasang dah rm65. Agak sentap disitu. Ok fine. Ini KAy-L ok. Sila sedar dimana bumi berpijak. *tak jadi jahit lagi. Kena survey tempat lain* 

Aku pusing balik menuju ke tempat motif utama.  Lama sungguh tak enjoy makan kat sini. Kalau tak silap aku, last 2008 kot. Pergh. Kalau dah beranak, maw 4 orang dah kot anak aku. Ahaks. Guess what.? 

Gulp! Maafkan aku perut. 


Makan sorang3 pun jadilahhh. Bila dah teringin kannnn. Aku fokus jea pada makanan. Tak pandang kiri kanan pun.
  
OTW balik. Aku rasa macam tak kenyang jea. Berkira2 nak beli sesuatu untuk dibawa balik. Guess what? 

Ohhh maiii. Nafsu apakah ini?

Aku wassap pic kat abang. Konon nak kasi terliur laa. Maklumlah. Kat pulau Song tu, manalah ada makanan best2 macam ni. Haha. Sekali kena smash kat abang. Wawawawa. 

Huh. Nyesal aku tunjuk pic makanan kat dia. Haha. I buat 6 weeks 6 pack by Jillian ok. Mana sempat nak tebal. Haha. Burger otai ni aku beli dekat STALL tepi Giant Cheras. Umpph. Biasa2 jea rasa burgernya. Teringin nak makan burger bakar kaw-kaw. Ahhhh. Sudah! 

Macam tak cukup jea cuti 2 hari. Hari ni dah isnin dah. Ohhh. Minggu ni I kena observe. Tatutnyaaaaaaa... doakan aku bertenang yea. Huh. Tiap kali nak kena observe. Mesti hala tuju hidupku tak menentu. 

Tq for reading. K bai



27 comments:

Nurzakiah Hanum said...

nyum2

Normi Nieza said...

sdpnya buger tu...lama tk minum rootbear float..:)

ummuaidan said...

sedapnya...mmg mnterliurka n sangat nie...hihih

DilaElla said...

Sedapnya makanan..wow mahal upah nak jahit baju kat kL kn..hehe :)

Kakzakie said...

Sebaiknya jahit aje sendiri. Kakak kalau baju kurung dan yg simple-simple jahit sendiri aje Nina. Puas hati. Samalah di JB pun harga lebih kurang macam tu...

NinaAz said...

Alamak kak. Nina tak reti menjahit. Huuuu.

cha said...

jahit baju tempat i pun sepasang RM80 tu baju kurung biasa kalau moden ke kebaya mahal huhu. tu kdanag i suka beli dh siap je :p

yummyy sedapnyaaa a&w tu dah lama tak makan

~batrish♥~ said...

uish sedapnya..siap double g daging tu..kalau datang kedah meh bat bawak pegi makan oblong burger kaw sedap punya..hehe =)

eh post yg trbaru tu bat g penang..best gile..u should bawak ur hubby pegi sana..=D

Dzureen Darwis said...

tiba2 rasa teringin nak makan burger

Khai♥Rin : anies said...

OTAI burger ada lg ke? kt area sini tggl tapak je...

cintabella said...

heee~sedapnya dah lama tak minum float ituuu..selalu jugak tgk peplum yang comel2 tapi mahallll sangat.rasa nak jahit sendiri jee..huhu

Nafira usof said...

kekekeke... cakap kat hubby Nina.. makin tebal perut makin banyak pahala suami.. muahahahha.. betol kan! kan!

sedapnye begerrrr~

nik ros said...

sedapnyer tgk air tu.dgn float nyer.lama dah tak minum..huhu

Nieda ramly said...

lama lagi nak tunggu keputusan keluar huhuhu

Mas Zull said...

assalamualaikum nina...sedapnya nyummy...:)

Kesuma Angsana said...

cukup lama x ke A&W hehehe

Sizzling Suzai said...

tq dear for the visiting ;) btw u look seriously GORGEOUS as a bride in the header above! suke sgt make up die hehe komen xmsuk ngan entry lansg haha..sorry~

Aida.Ohno said...

haha.kelakar pulak rasa bila suami akak balas macam tu.btw,semua food nampak sedap.dah lah tengah lapar ni O.O

eimah siti said...

fuhhh...tgh float tuu trus nak pegi anw...huhu

Maria Menado~ said...

haha. cekgu. cekgu.

go go go cekgu! hehe...

sedapnya. lapar tibe--tibe..

LYAfrina said...

my febret rootbeer float,,
smlm pon beli curly fries tuk asya

Chic Na said...

float yg meleleh tu sgt menggoda hokay.. hehe..

kiera'sakura said...

omaiiii terliur tengok buih2 dia kuar tue huuuuu

Miss Volvo said...

a&w aghhh sedapnyee

jaakechik said...

auwww seksinya Root Beer A&W ni. still menggiurkan mcm dulu jugak...ermm..lama betul jaa xke A&W. rindu lak nak minum air dia!

Remy hazza said...

he3.... perut tebal tu yg tak sedap nak dengor.....yg mkn2 tu sedap.......

Tihara said...

sedapnya anw lama dah tak penah jumpa restoran ni..last masa kat kb mall ada jumpa satu :)