KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Saturday, April 27, 2013

Keep Calm and Hari ni sekolah ganti. hahaha

Assalamualaikum..  Halo readers! Have you had your SHAKE today??? 

Baru aku perasan setelah berkurun lama dalam peti ais. Ada lagi separuh rumpai laut yang dah siap masak yang kawan aku bagi sebelum cuti tahun baru cina ritu. Adoyainyeee. Lama kot. Korang rasa boleh makan lagi tak kalau lama cenggitu? Aku try hidu. Ummmppp. Bau semacam. Rumpai laut pepahamlah bau dia cane. Tak tahu aku nak beza. Gulp. Itu yang aku tak pasti tu ok lagi ke tak. Haha. 

So, hari ni hari ketiga. Aku gigih nak habiskan rumpai laut ni. Tempek kat muka. Selam dalam soya pastu telan.. memula bajet boleh telan macam tu jea. Sekali aku suap masuk mulut satu sudu. Ntah kenapa tak boleh nak masuk kat trakea aku nih. So keluar balik. Adeh. Rugi.rugi. haha. 

Best jugak yea tempek kat muka. Sejuk2 jea. Hehe. Rasa macam serasi pulak dengan mende alah ni. Tetiba jatuh cinta pulak kannnnnn. Haha. Esok aku nak pegi pickup rumpai laut yang dah siap masak. Haha. Nampak sangat rajin disitu. Order yang dah siap terus. Bukan yang mentah. Haha. aku pun tak taw nape aku order. Mabe sebab murah kot. 10 hengget satu bekas. lagi satu, mungkin aku memang dah jatuh cinta dengan benda alah ni.

Walaupun sekarang ni benda alah ni duk femes cakap tak de kolagen la, itu la ini la. Aku tak heran pun. Aku makan pun sebagai junkfood aku jea. Sebab aku suka sangat potato chips dengan chipster. So. Bagus aku tukar dengan rumpai laut ni. Hehehehehehehe. 
Makan dengan soya punnnn sedaaapppp. Sambil tengok tv. Nyum3

Oh ya! Hari ni aku kerja lagi. Sekolah ganti. Ouuuhhh. Suuuuka ssangat * esok baru boleh enjoy kay!!!!!. 

Jangan lupa workout pagi2 yea. keluarkan peluh sebelum pergi kerja. otak pun cergas.badan pun sihat.:)

Tq for reading. Kbai!



20 comments:

Chic Na said...

bau dia cemana nina? teringin nak makan tp bila dengar org cakap bau dia hanyir terus tak jadi. kikiki..

selamat bekerja. ;)

NinaAz said...

ermmmmmmm.... bau dia hanyir gak lahh. hehe. try la chic na. tempek kat muka best. feeling2 baby gitu kulit :)

cik hani said...

best ke??? sebab orang kata bau semacam je rumpai ni..

tapi makan dengan soya xsangat bau kn??

nik ros said...

tak kisah pun tak ada kolegen,lagipun ada kesan baik bila makan kan.


Kakzakie said...

Betullah Nina apa org nak kata tak kisah asal kita rasa ianya baik dah tak memudharatkan makan aje. Kakak pun makan (tapi banyak kali lupa)..

Anak kakak pun sekolah juga hari ini.

Aien said...

wah..betul2 menjaga kesihatan nie..teringin nak mkn..nmpk mcm sedap jer kat dalam soya tuh....

Zura Lee said...

Beauty is pain... Telan sambil pejam mata je la nina oiii... Hihihihi....

eimah siti said...

best kan letak kat muka...heee ^^

cha said...

i tak try lg benda ni. tak berani huhu tapi mmg ok ke u makan?

Nastyna said...

kolagen or tak belakang kira, selagi no harm, go ahead enjoy it. Still not bad kalau buat mask sumer tu kan, takder la bahan kimia semua tepek muka. I nak try tapi malas nak ngoder n membuat. bak sini sebekas hahaha.

Amanina said...

selamat ptg cikgu...hehe
nanti bulan 6 cuti sekolah pnjg kan :)

Nurul Aini said...

Soya sedap..tapi rumpai laut tak tahu sebab tak pernah cuba.

NinaAz said...

Cikhani: aah.mkn ngn soya yummyyyy. Kurang skit bau dia. Dgn twister pun sedapppp
Cha:awat xberani cha. Huu. Tetiba seram plak I rasa.
Zura lee; nak cantik sgtkannnnnn. Telannnn jea lahhhh. Hahaha

Mas Zull said...

assalamualaikum nina...bagus utk kesihatan ni...:)

izan mama mia said...

tak pernahtry rumpai laut..akak kalau ada bau ni,..riso kot buang je sbb tak tahan..huhu

Cik Sal a.k.a Titiana said...

kita makan mentah je kak, wat gatah..hehee, ritu cuba masak.. hohoo masih berbau lagik..sudahnya kita buang...yang ada pon yang mentah je..sedap plak makan mementah ..

Mizz Aiza said...

pernah cuba, memang hanyir.. kalau nak hilangkan hanyir bancuh dengan segelas sunquick.. :D

Tihara said...

akak ada yang color pepel tu dik, hat orang bagi tapi tak nyempat lagi nakr endam n masak..kuikui..yummy :)

nea lopah said...

tepek kat muka jer..makan blum pernah lagi. hehe

Deqla Manjew said...

bau semcm? alamakk..ni yg payah ni... kang lom pape dah termuntah...huhu