KOUPUSANKU SOGIGISOM

KOUPUSANKU SOGIGISOM

Friday, December 31, 2010

Suka Duka 2010

tik..tok...tik...tok...kebabomm...
lagi berapa jam dah nak masuk tahun 2011... Welcome 2011.. bubye 2010,,
sejak akhir2 ni, byk kali tersasul tulis tarikh 2011,, padahal 2010 xhabis lagi..hurm,, nape yea..ada apa dgn 2011 ni..hehehe.. biasanya aku liat nak tulis tahun baru ni,, asyik duk tersilap tulis tahun lama jea walaupun dah berada dalam tahun baru...harap2,, 2011 menjanjikan peristiwa yang bakal menenangkan jiwa ragaku.....InsyaAllah..

banyak benda aku nak taip kat sini ni...haaaaaa..sampai esok tak habis lagi kot.. terlalu banyak suka duka yang aku lalui sepanjang 2010 ni... sukA yang terlalu suka sampai mengalir air mata aku gembira... duka yang terlalu duka sampai xmakan xminum tido tak tenang..haha..dasyat kan?? kenangan ni akan aku simpan buat selama2nya.. aku suka layan blog ni sebab byk benda aku bleh taruk kat sini..tp bukan semua..certain2 part jea.. nanti boleh anak cucu cicit aku review blog aku ni...haaa... ni la cerita kayangan nenek moyang diorang....hahaha..mengelamun dah...

Sebelum tuuuuuuuuuuuuu...Thanx to GOD.. masih di beri peluang utk aku meneruskan sisa hidup ni...masih lagi memberi peluang utk aku sujud padaMU...dan memuji kebesaranMU.. Alhamdulillah... :)

Inilah kenanganku sepanjang tahun 2010... pahit, manis..masin, pahit, tawar, *lecah* , semuanya bersatu menjadi satu dan menjadikan aku sentiasa maju kedepan, tabah harungi kehidupan..dan inilah aku --> NinaAz Cookies.. selamanya akulah NinaAz Cookies... hehehe...

Suka dulu ke..duka dulu..??? hurmm.. petua org tua2..kalau org tu gembira sampai gelak terkekek-kekek tu..jap lagi dia akan nangis..hehee..betul ke?? so, aku citer yang duka dulu la..baru flash back balik yang suka...moga2 Sukaaaa selalu pas ni...kah3

Tahun ni kan..aku jalani dua kehidupan yang berbeza tau..satu kehidupan sebagai seorang student praktikal..satu kehidupan lagi sbg pekerja..hehehe...

(T_______T)



byk tol dugaan taun ni...antara yang paling tak bleh lupa. aku telah lakukan satu perkara yang betul2 mengubah persepsi terhadap diriku sendiri...memang aku menyesal.. tapi nak buat cam na..benda tu dah berlaku..aku redha je la..arap2 pasni aku lebih berhati2 dan kuatkan diri aku ni....

tahun ni jugak berlaku dua kemalangan yang sememangnya tidak di rancang.. 1st kemalangan tu memang aku blur gile laa...bayangkan wei.., keta aku pusing ligat.. seb baik aku sempat kawal..huhuhuhu..sepanjang perjalanan tu air mata aku mengalir..tak henti2..huhuhu..(Boley baca SINI ) 2nd insiden plak.. masa aku nak g kerja pagi2 awal jam 7:30.. depan cabang rumah aku tu jea..masa nak kuar simpang..tempat tu memang PANAS sikit..nak buat cam ner.. aku yang terkena...(Boley baca SINI ) Alhamdulillah, aku selamat.. xd apa2 kecederaan walaupun sebesar kuman..

Satu lagi benda yang duka bila terpaksa berjauhan ngn Sawoku..huwaaa... byk kali plak tu jauh2.. huhuhu... bulan 5 tu aku dah habis belajar.., so balik kelantan laa..nak g mana lagi..dia plak ada lagi setahun belajar..sensorangkat Tjg Malim tu tanpaku disisi..kui3... Sabar jea la kan... ni la hakikat sebelum di satukan.. I-Allah..Doakan KAMI yea.. :)

erm..tu jea la kot duka yang terlalu duka..hehe.. the rest, mcm biasala..sakit ati makan ati.. kena kutuk2..huhuhu..hina menghina..hurm..nak buat cam na..dah takdir aku cam ni..sabar je la NinaAz Cookies yea... ----:*)

hehe...layan part suka plak..warggggggggggghhhhhhhhh......terlalu banyak benda yang buat aku hepi taun ni doe....tapi..setengah tu dah lupa..tinggal je setengah ni..haha

The main happiness issss... bila aku dapat Saudara Baru dalam kehidupanku... Ya Allah.. Tuhan jea taw perasaanku...depan ramai org ni mengalir air mata aku... Syukur...Akhirnya doaku termakbul... mungkin bg korang,, aku ni kan perempuan macam mana nak handle saudara baru ni... diri sendiri pun xbetul..nak ajar org plak.. i know.. e2lah apa yang org akan cakap pada aku..but... i'm believe that no matter who you are.. when u want it.. u get it!!! aku cuba yang termampu utk bimbing dia, ajar dia...sebaik yang mungkin..dan bila kami di satukan..harap2 Allah permudahkan aku utk membimbing dia dgn lebih dekat kerana batas2 pergaulan aku ngn dia dah xd kan bila dah Suami Isteri..hehehe.. :P Doakan KAMI yea..!!~

Tahun ni juga aku dapat bukak bisness yang dah lama aku impikan.. Raya Tahun ni aku curik peluang utk bukak bisness mengambil tempahan dan menjual cookies di tempat2 tertentu.. Alhamdulillah...Usaha aku tidak sia2... time tu aku still lagi kerja kat kilang kek.. pagi sampai petang kerja,,malam buat cookies..Ayah dan ibuku menjadi perangsang yang betul2 merangsang...juga Sawo tercinta..walaupun jauh di mata dia tetap bg semangat kat aku.. Thanx GOD Beri aku rezeki ni terima kasih Abah, Tolong kak Long beli bahan2..bagi kak Long Modal.. modal kerja sbg Cashier + Pembantu di kedai kek xcukup doe!~ Terima Kasih ma..Resepi2 ma memang The BEST!!! Terima kasih juga buat adik2 aku yang banyak bantu..haha..maaflah kak long bagi korang gaji ciput jea yea..budak2 tak bleh pegang duit banyak2!! hehe.. muaaaahhhxxx... Cayang semua! ( Bole Baca SINI )

4 tahun aku belajar kat UPSI dan tahun ni lah yang terakhir aku bergelar mahasiswi!!~ Hepi gileer dah habis belajar ngn baik..dapat grad kat dewan SiTC.. terbaik wooo!~ (bole baca SINI )

Selain Konvokesyen utk diri sendiri...dapat juga hadir Konvokesyen utk sawoku..Majlis tamat Latihan SUKSIS.. walaupun byk halangan dan rintangan...dapat jugak menjejakkan kaki di UM utk majlis dia...hehehe...suka2!! (Bole Baca SINI )

Bertahun2 aku mengidam nak join kelas Pastry by Chef..Tahun ni jugakla impianku terlaksana... dapat join kelas Chef Khairil Anuar..heheh..suka3..memang aku kagum dgn beliau!! nak jadi mcm beliau pun.. aku skg ni dah tersasar jauh..hehehe....but mana taw kan ada nasib utk mencuba.. !~ (bole Baca SINI )

Heheh...tahun ni jugak perubahan pada diri aku ni taw...aku skg dah pandai pakai toner + Night cream taw..dah rajin..kalau dulu..sebotol aku beli..setahun pun xhabis..hehe..penampilan pun dah lain skit ar..pandai dah pakai ladies2 ni..kalau dulu.. mcm laki je pakaian aku..slumber badak jea..haaa...yang paling ketara..aku gila shawls skg ni...lagi2 bila my mom bagi aku lebey kurang 15 shawls..masa dia pg Mekah dulu..dia xpakai pun..beli jea..so, dia bg aku..apa lagi..lepas tu la aku semakin giler Shawl..muka aku ni kan bulat mcm bola..Cuak jugak la 1st2 pakai shawl ni..lama2 ok la..lantak la bulat ke apa..yg penting aku suka..layan beb... :P suker3...

erm...and the last one is.... Aku dah dapat POSTING..yeay!!~ suka2 wei..hehehe... akhirnya..dapat jugak kerja tetap... sebelum ni banyak kerja aku buat..macam2..buat bisness cookies, tolong family catering, jadi pembantu di kilang kek, jadi cashier Kat MYDIN Hypermarket.. jadi guru ganti..haa...hehee..itu semua adalah pengalaman utk aku..mahal tuu... bukan free2 dpt pengalaman macam tu doe!!~ syukur.. penghujung tahun..aku berjaya di postingkan..dan skg..aku salah satu warga pendidik Sekolah Menengah Taman Connaught Cheras...

sekian dulu utk suka duka 2010.. jumpa lagi pada akhir tahun 2011..hehe...

Wedding Ceremony 2010

Diriwayatkan oleh Aisyah, bermaksud: ” Nabi SAW bersabda: Perkahwinan itu adalah sunnahku, sesiapa yang tidak suka mengikut sunnahku maka bukanlah dia daripada golongan umatku.” (Hadis riwayat Al-Imam Ibnu Majah)

Perkahwinan adalah ikatan suci antara lelaki dan wanita selari dengan kejadian manusia berpasangan. Agama Islam menggalakkan setiap insan yang sempurna dan berkemampuan untuk mendirikan rumahtangga demi menjaga keharmonian masyarakat. Perkahwinan dapat memelihara seseorang daripada zina. Perkahwinan juga dapat menambah umat dan memelihara nasab keturunan. Ia telah menjadi sunnah Nabi Muhammad s.a.w.

Kawin??? nak kawin tak??? aku?? nak10000x!!! hahaha...sape yang tak mau kawin laa.. semua org nak kawin..tul tak?? ke ade sesape yang tak berperasaan utk menuju ke gerbang perkahwinan?? masalah no money,, xsampai seru lagi.. tu soal lain.. soal sekarang ni...perasaan kawin tu..hehehe... pelik la kan kalo ada jugak yang xmaw kawin..hhee...:)

Alhamdulillah... Sepanjang tahun 2010 ni.. ramai kengkawan aku yang telah pun sah menjadi isteri org.. gembira hati aku ni bila dpt tgk kengkawan yang berseri2 di hari bahagia mereka.. kalo time2 belajar dulu.. serabai,,, comot jea.. hahaha... tapi bila time kawin..FUH~!! 3kali tgk baru aku percaya bahawasanya itulah kawan aku!! hahaha.. Tahniah.... akhirnya... Cinta yang di bina..di perkuatkan lagi dengan ikatan yang suci lagi halal lagi murni.. Semoga kalian semua bersama selamanya.. jangan lupa utk doakan aku supaya cepat mengikut jejak langkah korg yea!!! hehehe... :P

Raja & Permaisuri sehari... kawan2 aku memang cantik2 belake..
.
.
.
.
.
.

Ni kawan aku masa sekolah rendah
Lela & Cik Len
15-01-2010

.
.
.
Kakak Angkat masa Sekolah Menengah
Kak Azean & Faiz

.
.
.

Sahabat UPSI
Amira & Roslan
14-02-2010

.
.
.
Ni kawan masa kat SMKAW,,
Ainon & Qasim
28-05-2010

.
.
.
Ni pun kawan masa kat SMKAW jugak..satu dorm lagi dulu..
Teq & Wady
13-06-2010

.
.
.
Ni kawan sekampung..hehehe
Ammar & Rahimah
05-06-2010

.
.
.
My bestfriend SMKAW
G-ha & Suami
06-06-2010

.
.
.
Ni plak merangkap dua pupu aku..
Mazaini & Suami
15-06-2010

.
.
.
Sahabat UPSI
Husna & Amri
15-03-2010

.
.
.
Sahabat KMPH.. orgnya sempoi je sampai la skrg..hehe..comel!
Lucy & Hasfaniezam
18-09-2010

.
.
.
Ni la kawan aku yang setia sama aku..haha.. dari sekolah menengah sampaila Masuk U.. posting pun satu negeri.. sekolah jea lain2..Muahhhhx!!!
Eta & Jazmiey
14-09-2010

.
.
.
Ni kawan sekerja aku kat Mydin..hehee..xsempat tunggu penganti lelaki dtg aku da blah..adooii...
Izura & Lan
02-10-2010

.
.
.
akak satu sekolah menengah dulu,, ..cayala kak!!
Hanum & Yusri
22-11-2010

.
.
.
Sahabat Upsi.. lain bebenor dia skg..makin cun melucun.. memang senyuman xsama cam dulu laaa....buat aku cair je..hahaha
Wanie & Najie
27-11-2010

.
.
.
Ni kawan masa buat ROS kat SKG.. satu U jugak,, baik je org nye..kawan aku ni yang laki taw!
Faiz & Dila
02-12-2010

.
.
.
Ni pun sahabat UPSI
Haslinda & Din
04-12-2010

.
.
.
Ok, ni kawan aku yang satu bilik interview utk GSST,, hehe.. punyala jodoh aku dan dia, tup-tup dapat posting satu negeri.. Jumpa masa orientasi lagi tu..duduk sebelah menyebelah.. xsangka tol..heheh..kecik dunia ni..
Alfilail & Nor
05-12-2010

.
.
.
Sahabat UPSI
Mazita & Hairul Afizi
10 Disember 2010

.
.
.
dan.. inilah sahabatku yang menutup tirai 2010..hehe..dulu masa belajar dua org ni macam belangkas je..jeles aku nengok..hehe..akhirnya, mereka bersatu jua.. gembira aku utk korg berdua..dua2 ni kawan aku masa kat UPSI
Niza & Jain
23-12-2010


~Tahniah kawan2...I pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter~

" Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair "

Psst....gambar ni majoriti aku cilok r dr FB diorg..kuikuikui..



Thursday, December 30, 2010

Cikgu Nina dah Mula Bertugas

Alhamdulillah....selesai suda pendaftaran pelajar form 1 untuk hari ni... walaupun xsampai separuh yang baru settle yuran,, aku mampu tersenyum dan menarik nafas lega kerana semua urusan pd hari ni berjalan sebaik yang mungkin..ibu bapa pun memberi kerjasama dgn baik..begitu juga guru2 senior yang membantu aku dalam menguruskan pendaftran hari ni..Syukur..

Aku di beri tugas dan amanah untuk memegang jawatan sebagai guru tingkatan 1 Jaya yang mempunyai students seramai 40 orang.. 98% Chinese & 2% Indian.. i will try my best to handle d class and do my work properly.. must say I CAN!!! always CAN... tak da yang xboleh! semua boleh! Can I ??? I-Allah.. :)

Yeay!~ Ari ni pun dah di beri jadual kelas.. wow!~ 4 subjek aku kena ajar.. Matematik, Pendidikan Moral, Pendidikan Jasmani, AM (xpasti apa..agama moral kot..:) ) semuanya di kalangan form 1 & 2.. dan sesi kelas adalah sesi petang..hehe.. boley laa ready2 apa yang patut awal2 pagi, pastu baru p sekolah.. balik umah dah jam 7pm, terus tido..esoknya bangun,, wat kerja,, mandi,, p sekolah.. OK x??? hahaha... tapi kalo dah berkeluarga, lain pulak la rutin harian aku.. nak kena jaga makan minum pakaian suami anak lagi.. kalo aku sorang, sarapan ngn air kosong pun xp. kalo dah berkeluarga.. xkan nak bg minum air kosong jea kot..hehehe... aku nak jadi isteri dan ibu yang mithali..hehehe

Ari ni jugak dah dapat buku teks dan buku latihan utk mata pelajaran Matematik..advance yoo.. hehe...bila buku tu berada di tangan ku.. teringat plak zaman sekolah menengah dulu... dulu aku minat giler math, layan habis..smpai tido ngn buku teks mate jea.. subjek lain memang hancur ar.. haha.. dan skg!! aku plak jadi cikgu math....gosok mata kejap..xcaya doe~ but inilah realiti...bangun2!!! ini bukan mimpi!~ hahaa

Esok cuti umum,,, dan lagi 3 hari sekolah nak buka,,, Tak sabar rasanya nak melangkah ke sekolah.,, mesti tanamkan dalam diri sifat yang terrrrrrrrbaaikkkk sbg seorang pendidik,, tak kiralah dari sudut apa..semuanya mesti 1st class...!!~

Ingat.. Aku disini bukan utk menyesatkan, tetapi utk menunjuk jalan..supaya anak2 bangsa tidak tersesat jauh dari jalan yang sebenar...~NinaAz Cookies



Wednesday, December 29, 2010

Open Your Eyes



This is one of the amazing songs by Maher Zain: Open Your Eyes
MasyaAllah... to all my beloved friends, try to understand meaning of this song.
can't hold the tear drops.. it falls eventually..Really touches my little heart
Open Your Eyes.. ALLAH is THE ALMIGHTY.. THE CREATOR & EVERYTHING IN ALLAH HAND..

YA ALLAH SESUNGGUHNYA KAU TELAH MEMBUATKAN KAMI TEMPAT YANG SELESA DAN TERIMA KASIH YA ALLAH KAMI BERSYUKUR PADAMU DAN TERIMA KASIH KERANA MEMBUATKAN KAMI TERPEGUN DENGAN KAJAIBAN MU...

may God bless u Maher for all those beautiful songs ..



Saturday, December 25, 2010

Melilau wif my Sawo

Huwarrrggggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....................
Ari ni awal aku bangun...lepas solat subuh terus depan laptop main game..hahaha...
bukan apa..main game utk sedapkan ati ni haaa...rasa macam plan ari ni xjadi jea.. yea la..budak tu siap cakap lagi..kita xyah jumpa la..lain kali jea la yea..hukhuk..(T_T) sedey... hahaa...tp buat slumber badak jea.. xkan nk tunjuk sedih kan.... tup..tup.. jam 8 lebih kurang... terima mesej dari mamat mana ntah, siap tanya nak pakai baju ape ni..hhahahhaa...time tu dah agak dah... apa lagi.YEAY!!!!! ari ni dapat lah aku kuar dari Hulu Langat ni...Heaheahea... melilau mana2 pun xkesah asal tak duk terperap lam ni... fuh~ lama giler xjumpa.. dekat 2 bulan doe!!~ dah lupa macam mana rupa ..haha boley plak mcm tu...

Semalam aku dah try cuba test laluan utk ke LRT bandar tasik selatan..jalan manyak senang woo..confident jea tekan pedal..kejap je dah ada dpn LRT.. so, ari ni...tanpa syak wasangka dan ragu2.. rilek je la aku drive ke sana..biasanya, aku ni kan jenis yg gelabah sikt.. bajet taw jalan..tup2..hahahahhahaa...terlajak jalan la plak...aduiiiiii,,..macam2 signboard yg aku jumpa... langsung xsama macam laluan yang aku cari semalam..tp, Alhamdulillah...walaupun dekat 1/2jam pusing jalan sama... sampai la jugak sana... jiwa kacau tul...hahahahaha

Fuh~...Lega hati bila dapat tgk kusai kalangadanku... ada depan mata ni wei.. mcm xcaya plak... wwowoowowowowo......dengarlah Kuala Lumpur!!!! aku gembira sekarang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahaha....ok stop... habis cerita di LRT Hang Tuah~... skg ni nak cerita pasal Lapar plak.. pagi tadi aku brekfest ngn soya sekotak + coklat Cadbury jea, bajet diet la konon.. so xpasal2 jam 12 dah kebulur.. biasanya sarapan dgn sepinggan nasi @ 2 bungkus nasi lomak... ari ni ubah selera.. hahaha... melilau la kami cari kedai nak makan,, lepakla kat food court Times Square..
.
.
.
.
.

menu utk aku yg tgh diet..hahaa

.
.
.
.
.

Menu atlet..kihkihkih.


Pencuci mulut + penambah lemak..hahaha =P


Ramai weh kat Times Square ni... Sesak2.. sedang elok dpt kuar time Cuti Krismas ni... hohohoho... Kat GSC pun beratur panjang..hehe.. biasalah kan.. mcm plak xbiasa.. aku da malas nk beratur tunggu turn.. tp nasib baik ade budak yg xmalas mcm aku.. =P
Ari ni kitaorg layan cerita JANIN.. best woo cerita dia.. part yg paling aku sedih sekali sampai bergenang air dalam mata ni..time laki tu pukul anak dia...huhuhhu...sedih woooo.... (T______T)

sempat lagi ni posing kat Ground floor ni... Bukan selalu ada benda alah ni.. hhehehhehehe... aku suka betul tgk... ceria jea nampak.. warna-warni g tu.. yang paling comel bila ade dua ekor bear yang besar atas atap rumah yang diliputi salji tu.....eeeee.....comeynye!!! Mr. Hohohoho pun ader... hehehe... sebijik macam dlm TV masa aku tgk zaman kanak2 dulu... dia punya kereta (kereta ek? ) yg di penuhi hadiah pun ader...hehe... comel!!~




Besar giler aku dapat hadiah..xmuat kete nak bawak balik..hahhaa..


satu ni jea pic berdua..hahaha.. ni pun mitak tolong org ambikkan..


hepi2..suker2...gembira2..yeay!!!!!
Gedik haha... walaupun masa tu terhad + masa itu emas... aku tetap gembira... :) Ok..dah2.. kena tido awal ni.. esok nak kuar lagi.. :)

Selamat malam Dunia...Zzzzzzzzzzzzz...



Friday, December 24, 2010

Jadual Kursus Pastri Januari 2011

Hai blogger + readers + sewaktu dgnnya...
aku nak promote sket pada sesapa yang nak join kursus pastri ni..
lokasi sekitar Balakong taw.. Jom ramai2 meriahkan kursus ni..hehe..
hujung minggu je pun...bukannya hari kerja.. :P
Aku dapat info ni daripada jiran depan rumah aku ni..adik ipar dia la yang aktif lam persatuan ni..AKADEMI NUR INSAN.. dan aku..sememangnya tercari2 kursus yang semacam ini di kawasan ni memandangkan baru je menjadi penduduk Hulu Langat ni.. Jgn lepaskan peluang ni..
sila check kelas dan tarikh..

1) Kelas membuat muffin, roti dan pizza
8 Januari 2011 *Sabtu*
Fasilitator: Puan Fauziah Mohd Yusoff

2) Bengkel membuat coklat oleh Azimah's Homemade
15 Januari 2011 *Sabtu*

3)Kelas membuat muffin, roti dan pizza
16 Januari 2011 *Ahad*
Fasilitator: Puan Fauziah Mohd Yusoff

4)Bengkel membuat coklat oleh Azimah's Homemade
30 Januari 2011 *Ahad*

Utk pendaftaran boleh la hubungi : 019-3335741

Lokasi : AKADEMI NUR INSAN, taman impian indah, Balakong (peta lokasi ade bawah ni yea)






Thursday, December 23, 2010

Cara membelit Shawl Subang/Gipsi

Hai kengkawan+Blogger+sewaktu dgnnya... Ari ni aku tetiba mengigau nak buat Tutorial..Semalam mimpi belit2 tudung sampai tercekik ni haa....Kah10x......
Tutorial ni aku dapat dari FB cik Farah ( Butik Pinkku) --> KLIK SINI
dan juga blogger yang mempunyai tanah di alamat --> KLIK SINI

Nak tunggu aku buat tutorial sendri??? hah..Bertanduk la kucing jawabnya.. hehehe..,
Sharing is caring + loving kan.. so..aku nak share la cara2 cik Farah pakai SHawl ni..
Jom kita hendap menghendap.. :P


Cara Belit Pertama.. :)


1) Shawl mestilah sama pannjang.. dan pin bawah dagu..xkesahlah pin besar ke kecik..janji selesa.. :P
2) Tarik sebelah shawl dan letak atas kepala..kemudian tarik sampailah subang tu duk atas bahu..mcm gambar yang no 1 dr kanan atas..kemaskan molek2 deh..
3) Tarik Shawl yang sebelah lagi, tarik dan kemaskan sampai subang duk atas bahu gak..seperti gambar yang last.. :)
4) Kemas molek3.. kalo rasa puas hati..boleyla kuar jalan..hehe

Cara belit kedua.. :)


step 1-2 sama je mcm kat atas tu... cuma..
step 3: lipat shawl y sebelah lagi tu seperti lam gambar, kemudian pinkan ke bahu utk kedua2 hujung shawl (hujung yang telah di lipat).. kemaskan molek2 deh.. :),, siap!
**Macam pakai rantai yang panjang kan..hehehe..

Cara belit Last :)


1) Shawl mestilah sebelah panjang, sebelah lagi pendek.. yang pendek tu jgn di usik..biarkan je mcm tu..
2) tarik shawl yang panjang letak atas kepala.
3) tgk pic yang ketiga tu.. ambik lebihan shawl yang di letakkan atas kepala tadi..adjust betul2..,selit bawah dagu.. kemaskan sampai kedua2 subang tu duk sekali taw.. kalo xdapat, nak wat cam ne.. buatlah sampai puas hati..hehehe...


Ok..Siap!! ~ Selamat Mencuba..

**sesapa yang nak beli shawl yg cantik3.. bleh la lawat fb butik pinkku yea..**





Saturday, December 18, 2010

SimpLE JouRney..

Tomorrow is Another day....And today is Wonderful Day!!!~ What a wonderful day when we pusing2 ukur jalan..ekeke... Kuantan Parade - Berjaya MegaMall - Teluk Cempedak.. hoooreyy...

I’ve had holidays where I’ve gained weight, ohhh Gosh!!~ and I know exactly what I did to make those things happen. But sometimes what you know doesn’t result in what you do. I know how to maintain my weight over the holidays, but sometimes I allow emotions, stress, and an overabundance of foods I don’t regularly see to get the best of me. Foods??? ow yeah... food is d most important.. hhahaaha... i like to eat too much.. hahaha...and for today.. 4 pieces of Gardenia with Tuna + Hot Milo + Nasi Putih with Ayam goreng, sotong, sayur + Sirap Limau + Mexico Bun + Two Slices Mocca Cake and Blueberry Cheese cake + Coke + one set dinner plate of KFC + two cups of Mamee Curry....Wow?? Amazing rite??? hahahahaha....

Around 10am we start our Journey, From Swiss Garden To Bandar Kuantan.. Nothing Special over there.. and i think, tomorrow is much better place to us for shopping..But first, let's me show you the place which is nice place, and me and my family really2 love to lepak2 here.. :) Swiss Garden is d best place to relex, chill, lepak2... feel better here, far away from the town and also near d beach.. fuh~ mabeless.... :)

Swiss Garden Resort & Spa


View from our Room..


At Lobby...syok giler dpt tgk Motor besar konvoi ramai2 lepak depan lobby ni.. and my sawo rely2 love it... hopefully, his dream comes true.. to get it.. :)


aku jumpa Azwan Ali Lorrr~~Ujibakat Rancangan RTM at Kuantan parade..


After lepak kat Kuantan Parade.. another place is Berjaya MegaMall.. makan2 near the Mall which d place dat i owez chill out wif my X-KMPH rumet..~Restoran TAJ..sweet memory here!


fall in love with Ford~ Gosh!! But my mom~DISLIKE~ lolll!!!! :(


and Now...hohohoh... i suka pantai u know..suka tgk je la..xsuka mandi..:) setahun aku kat Gambang, but sekali pun xpernah jejak kaki ke sini..hehe.. Now~Here i am!! Teluk Cempedak... :)

Nice Shoot..(perasan..bluekk)


Monkey pown reti mkn KFC taw!!~


Another Shoot.. :0


Last Shoot is.. My Gedix Pose hahhaa

The rest of the day ..So far.. so good.. Hopefully tomorrow i will wake up early because tomorrow i will see u my New Home sweet home at Taman Bukit Raya, Cheras.. hoho..but, before that!! Shopping 1st ok mum?? hahaha..

need a rest.. Gud Nite People.. ZZzzzzzzzzzzzz~